reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

My używamy pampersów zwykłych i premium - mi odpowiadają. Testowaliśmy chyba wszystkie - chętnie używałabym bambusowych z Rossmana, ale ta cena... Dla mnie najgorsze są lidlowe - mają bardzo chemiczny zapach i Mały dostał zaczerwienienia na pupie od nich.

Wielu rodziców tak ma, że pozytywne cechy dzieci przypisuje sobie :)

Moj się kilka razy dał smoczkiem oszukać i mogliśmy w spokoju pojsc na spacer, a teraz pluje smokiem zapamiętale i nie ma opcji żeby mu go dać, nawet w awaryjnych sytuacjach.
Czyli premium wygrywają jednak oryginalny pampers jest lepszy

reklama
Maluch śpi, mąż mimo przeziębienia poszedł do pracy, zjadłam płatki i wypiłam inkę i chyba się na trochę położę jeszcze (tylko budzik nastawię, żebym nie przespała pół dnia, jak wczoraj :)
Czy pojedyncze kaszlnięcia u niemowlaka są ok, czy szukać lekarza? W nosku też furkocze, ale to ma bardzo często. Oczywiście niepokoję się czy nie złapał jakiegoś przeziębienia.
Mójemu też furczy i tez czasami kaszle. U nas to od ulewania. Widocznie mleko wpada do nosa. A moim zdaniem ten kaszel to takie odkaslywanie u mojego właśnie tej wydzieliny z nosa

My mieliśmy dady fioletowe, lidlowe i pampersy zielone i premium care.
Najlepiej jakościowo wypadają premium care. Dada fioletowa '2' są sztywne i mniejsze ciut niż premium care '2'. Lidl owe też ok. Mojemu póki co na szczęście Duplo nie odparła. Paczka 64 sztuki idzie w mgnieniu oka bo przecież kupę najlepiej zrobić w czysty pamper ;)

My mieliśmy dady fioletowe, lidlowe i pampersy zielone i premium care.
Najlepiej jakościowo wypadają premium care. Dada fioletowa '2' są sztywne i mniejsze ciut niż premium care '2'. Lidl owe też ok. Mojemu póki co na szczęście Duplo nie odparła. Paczka 64 sztuki idzie w mgnieniu oka bo przecież kupę najlepiej zrobić w czysty pamper ;)
Dupke zmieniło W Duplo :)

Dziś młody też ma jakąś wycieczkę jak tylko pójdą z domu nakarmie małego i dokończenie wczorajszy serial bo już po 20zasypiam, plan dziś taki ze laski chcą pulpety w sosie do tego kopytka i surówka z kieszonek kapusty nie wywine się i muszę zrobić ale spać się chce okropnie
Taki obiad to i ja bym zjadła...

Cześć dziewczyny.

Przyszła i mi książka Magdy K. Już myślałam, że długie karmienie jednego dziecka daje wiedzę i doświadczenie, ale myliłam się. Kazde dziecko inne.

W ten weekend dojechali wreszcie chrzestni Klaudi, więc oficjalnie już ich ma i można kombinować.

Którą już dostała okresu? I czy karmiła piersią i jakie miała najdłuższe przerwy?
Przy Dawidzie nie miałam dużych przerw, nawet nocnych i dostałam po roku.
Teraz cały czas mnie pobolewa, jakieś plemienia, a gin tydzień temu widziała pęcherzyki 16milimetrow w 1 jajniku. Nie zapytałam jej czy to na okres. Ogólnie powiedziała że jestem "kryta" jak karmię i że błona służbową macicy taka cienka, że i tak nic z tego pęcherzyka by nie było. Ale dziwnie tam czuje..

reklama
Do góry