reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

Jak Wy szczepicie i dlaczego akurat w ten sposób ?
Bo ciekawią mnie argumenty
1. Bo byłam szczepiona tak ja i dzieci
2. Bo mam zaufanie
3. Bo szczepienie obciąża organizm i czym mniej naraz tym w moim mniemanu bardzo laickim lepiej
4. Bo argument mniej ukłuć nie jest dla mnie żadnym argumentem...
Wybieram jak już się domyślasz refundowane

A my mamy Armageddon [emoji20] Młoda płacze i nic ją nie uspokaja, nie pręży się więc raczej brzuszek nie boli a zasnąć też coś nie może... Ech....
Może to kolka? Współczuję.
Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

U Mamyginekolog dzisiaj wyszedł artykuł na temat szczepień. Nie jest wgl stronniczy i opisuje szczepionki te z Sanepidu oraz te odpłatne. Warto poczytać i samemu zdecydować :) wszystko ma swoje plusy i minusy.

Ja szczepię tymi bezpłatnymi.

1. Bo byłam szczepiona tak ja i dzieci
2. Bo mam zaufanie
3. Bo szczepienie obciąża organizm i czym mniej naraz tym w moim mniemanu bardzo laickim lepiej
4. Bo argument mniej ukłuć nie jest dla mnie żadnym argumentem...
Wybieram jak już się domyślasz refundowane
Ja tak samo i podejście mam takie samo. Skoro mnie tym szczepiono i jest ok to i moim dzieciom będzie ok.

Ja będę szczepić tymi bezpłatnymi i wiem że są to 4 ukłucia, zastanawiam się nad przeciw rotawirusową oczywiście to chodzi o koszta... Szczepienie mamy 21 listopada więc mam jeszcze chwilę by się zastanowić..

Może to kolka? Współczuję
Na szczęście już śpi ale nie wiem co to było

Ginekologa mam dopiero w poniedziałek i w sumie od niego chcę tylko, żeby ocenił stopień obniżenia narządów. Nie jestem pewna, czy przemogę się do badania dołem przez fizjo. Jakoś mam opory, a tak, to będę wiedziała co jej powiedzieć. Na razie staram się w każdej wolnej chwili mobilizować mięśnie dna miednicy, nie dźwigać ciężarów i nie chustować za dużo. W sumie tyle.
Mysle, ze nie powinnas miec oporow przed fizjo- to jej praca, a moze dzieki temu bedzie Ci mogla lepiej pomoc?

Ja szczepie refundowanymi.
Mala dzis nie miala kolki ale powiem Wam ze po wczoraj mialam cykora przed wieczorem. Podalam.od.rana.espumisan. I nawet pieknie dzis.jadla zero wojny. Poslapala nawet i wreszcie jezdzimy w gondoli.
Padlysmy na kanapie obie o 19 i pobudka o 22. Wyspana jestem :-) :-) :-)

I wazymy juz 4800

reklama
Do góry