Angelika89
Fanka BB :)
Moj tez nie lubiMoj bardzo nie lubi miec skrepowanych raczek, wirc na pewno u nas by sie to nie sprawdzilo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moj tez nie lubiMoj bardzo nie lubi miec skrepowanych raczek, wirc na pewno u nas by sie to nie sprawdzilo
1. Bo byłam szczepiona tak ja i dzieciDziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..
Jak Wy szczepicie i dlaczego akurat w ten sposób ?
Bo ciekawią mnie argumenty
Może to kolka? Współczuję.A my mamy Armageddon [emoji20] Młoda płacze i nic ją nie uspokaja, nie pręży się więc raczej brzuszek nie boli a zasnąć też coś nie może... Ech....
U Mamyginekolog dzisiaj wyszedł artykuł na temat szczepień. Nie jest wgl stronniczy i opisuje szczepionki te z Sanepidu oraz te odpłatne. Warto poczytać i samemu zdecydować wszystko ma swoje plusy i minusy.Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..
Ja tak samo i podejście mam takie samo. Skoro mnie tym szczepiono i jest ok to i moim dzieciom będzie ok.1. Bo byłam szczepiona tak ja i dzieci
2. Bo mam zaufanie
3. Bo szczepienie obciąża organizm i czym mniej naraz tym w moim mniemanu bardzo laickim lepiej
4. Bo argument mniej ukłuć nie jest dla mnie żadnym argumentem...
Wybieram jak już się domyślasz refundowane
Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..
Na szczęście już śpi ale nie wiem co to byłoMoże to kolka? Współczuję
Mysle, ze nie powinnas miec oporow przed fizjo- to jej praca, a moze dzieki temu bedzie Ci mogla lepiej pomoc?Ginekologa mam dopiero w poniedziałek i w sumie od niego chcę tylko, żeby ocenił stopień obniżenia narządów. Nie jestem pewna, czy przemogę się do badania dołem przez fizjo. Jakoś mam opory, a tak, to będę wiedziała co jej powiedzieć. Na razie staram się w każdej wolnej chwili mobilizować mięśnie dna miednicy, nie dźwigać ciężarów i nie chustować za dużo. W sumie tyle.
Mij tez od 20.30 ale my juz po cycyaniu wiec dzis Twoj Milosz szaleje. A mkn kuba juz darzyl zasnac przy cycuWooooow, moi od 20 30 a i tak od godziny chodzę i sprawdzam, czy oddycha ;p
Łoo to Alek dzisiaj daje pospaćA moj spi od 18:30, zaraz mi cycek eksploduje, ale boje sie go obudzic, bo mam obawy ze to moze byc koniec spania tej nocy