reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ale mój płacze już godz nie dam rady serio mam dość sama sama wiecznie sama i ryczace dziecko zanoszace się, starsze odsunięte na drugi plan mam wyrzuty sumienia i brak sił........
Spróbuj uspokoić swojego synka i zawin go w chustę, moja się tak wycisza , dziewczyny czy próbowalyscie zrobić tak że swoimi dziećmi? Czy u was się to sprawdza , bo u mnie idealnie . [emoji4] inaczej małej chodzą rączki i nie umie zasnąć . A jak zaśnie to już spokój.

reklama
Na samym początku jeszcze będąc w ciszy w ogóle tego nie czułam. Myślałam ze zle się będę czuć z dzieckiem na cycu (psychicznie.) potem poszłam na łatwiznę, bo butelka łatwa. Chciałam by dziecko nie było uzależnione tylko ode mnie.
Teraz jesteśmy pol na pol i w sumie jest mi z tym idealnie. Bo na wyjściu jest butla a w domu to cytujemy :)
U mnie tak samo od początku nie chciałam karmić piersią i przy tym zostałam, pokarm zanikl A ja jestem od 5 tygodni szczęśliwa mama [emoji123] [emoji307]

Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

Jak Wy szczepicie i dlaczego akurat w ten sposób ?
Bo ciekawią mnie argumenty

Spróbuj uspokoić swojego synka i zawin go w chustę, moja się tak wycisza , dziewczyny czy próbowalyscie zrobić tak że swoimi dziećmi? Czy u was się to sprawdza , bo u mnie idealnie . [emoji4] inaczej małej chodzą rączki i nie umie zasnąć . A jak zaśnie to już spokój.

Moj bardzo nie lubi miec skrepowanych raczek, wirc na pewno u nas by sie to nie sprawdzilo ;)

Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

Ja 5 lub 6 w jeddym, bo wiecej szczepow, mniej konserwantow, nowoczesniejsze, bo nimi szczepi sie wczesniaki i dzieci z niska waga. Lekarze, z ktorymi rozmawialam tez byli za tymi.
Dodatkowo memingokoki, nad "rota" mysle...

Ano! Czekam na propozycje :D Jakąś ładną pannę z dużym posagiem chętnie przyjmę :D

Macierzyństwo bywa zaskakujące - widocznie stworzona do karmienia piersią jesteś :p

Wesoły kawaler :D

Jaki okruszek drobny! Ja wciąż nie mogę przywyknąć do tego, że mam grube dziecko :p

O szczepieniach się nie wypowiadam, bo ja w ogóle inaczej szczepię.

Piszecie o tym ile Wasze dzieci śpią, to jestem gotowa wyć do księżyca z zazdrości. U nas w ciągu dnia drzemki nie dłuższe niż 20 minut, a i to przerywane. Dłużej pośpi tylko w chuście, ale po wstępnej konsultacji telefonicznej z fizjoterapeutką uroginekologiczną mam teoretycznie całkowitego bana na chusty, a w praktyce staram się ograniczać do minimum (bo bez chusty bym z domu nie wyszła, a jednak czasem trzeba). Przed chwilą mi dzieci zasnęły (tyle dobrze, że młoda usypia przy czytaniu na dobranoc, więc i Miłosz, przyssany w tym czasie do cycka, korzysta), muszę ogarnąć trochę, bo "lekki" bałagan mi się zrobił. Sam się zrobił. Nie mam z tym absolutnie nic wspólnego.
Moj Leon w dzien do dzisiaj tez spal tak jak Twoj Milosz, na szczescie w nocy lepiej.
Aniu, a co z Twoimi dolegliwosciami? Bylas u lekarza? Jaka diagnoza, zalecenia?

reklama

Ja bede szczepic 6w1. Tak szczepilam starszego syna i bylo ok, zadnych odczynow, tak zaleca moja pediatra, jest mniej wkuc. Ja dlatego

Do góry