reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Pamiętam jak kiedyś dzwoniliśmy do językoznawcy koło 22giej bo ja mowię otworzony a wszyscy otwarty z pyt. która forma jest prawidłowa :)

reklama
Dwa razy na studiach miałam przedmiot Komunikacja i kultura języka, przerobilismy dwie książki profesora Jana Miodka, znanego językoznawcy i tak było, że teraz już dwie formy są dopuszczalne, bo stały się „za bardzo” powszechne i nie da się ich wykorzenić :D
Ale i tak ta pierwotnie niepoprawna forma wyraźnie gryzie w uszy :)

Paulamamula ale fajne te Twoje cudeńka uszyte...zazdroszczę umiejętności, zawsze chciałam spróbować coś uszyć sama ale jakoś nie mogę się zebrać żeby spróbować...
Co do pogody to ja jestem zachwycona, ciepło też lubię ale nie takie jak wczoraj kiedy była duchota i nie było czym oddychać, to nie jest fajne...czekam na normalną letnią pogodę :happy:
Dni nam uciekają wszystkim...pamiętam jak były początki a tu już każda w okolicach 30 tc :happy: ja mam wizytę dopiero 10 lipca, potem lekarka ma urlop wiec nastepna poczatkiem sierpnia a potem to juz poleci ;-) ;)
StarAnia trzymam za Was kciuki, wszystko będzie dobrze, musi być. Jesteście pod dobrą opieką a to najważniejsze :happy:
Idę coś podziałać w domu, bo jakoś tak energii mam więcej :happy:

Tak a propos. [emoji16][emoji16][emoji16]
IMG_20180622_100644.jpg

Załączniki

• IMG_20180622_100644.jpg
    IMG_20180622_100644.jpg
    54,1 KB · Wyświetleń: 296
Hej Ho :)
Ja leżę na pewno do poniedziałku, co dalej zobaczymy. Na szyjke luteina i leżing plus okazalo sie, że mam zastoje w prawej nerce. No to leże.
Miłosz zdrowy, ruchliwy, waży ok 1600 gramów. Kawał chłopa! 3 tyg temu ważył niecały kilogram [emoji14]

Tak a propos. [emoji16][emoji16][emoji16]Zobacz załącznik 869781
Oj tam, oj tam ;) U moich rodziców wszędzie wokół są pola, a ja i tak uparcie wychodzę na dwór ;)
A wiecie, że dotąd nawet nie zauważyłam, że w innych częściach kraju mówią, że idą "na pole"? Zawsze jak kogoś odwiedzaliśmy i mówił, że idzie na pole to albo nie zwracałam na to uwagi, albo obok rzeczywiście było pole... no to rozumiałam, że najwyraźniej tam się wybiera :D

Dzisiaj zimno, a po południu miasto organizuje w parku Noc Kupały, chciałam iść posłuchać jak na żywo gra zespół Żywiołak, ale jak mam się tam trząść i opatulać kurtką to lepiej odpuścić ;( Przeziębienie w ciąży już przerobiłam i nie podobało mi się.

reklama
Hej Ho :)
Ja leżę na pewno do poniedziałku, co dalej zobaczymy. Na szyjke luteina i leżing plus okazalo sie, że mam zastoje w prawej nerce. No to leże.
Miłosz zdrowy, ruchliwy, waży ok 1600 gramów. Kawał chłopa! 3 tyg temu ważył niecały kilogram [emoji14]
1600 g, wow! A my z S. zastanwiamy się, czy do nastepnego usg 10 lipca Blanka dobije już do 1 kg :D No ale jak ktoś ma taką hacjendę to nie ma co się dziwić, że rośnie jak na drożdżach :)
Oby Ci się poprawiło do poniedziałku.

Do góry