reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Oj tam, oj tam ;) U moich rodziców wszędzie wokół są pola, a ja i tak uparcie wychodzę na dwór ;)
A wiecie, że dotąd nawet nie zauważyłam, że w innych częściach kraju mówią, że idą "na pole"? Zawsze jak kogoś odwiedzaliśmy i mówił, że idzie na pole to albo nie zwracałam na to uwagi, albo obok rzeczywiście było pole... no to rozumiałam, że najwyraźniej tam się wybiera :D

Dzisiaj zimno, a po południu miasto organizuje w parku Noc Kupały, chciałam iść posłuchać jak na żywo gra zespół Żywiołak, ale jak mam się tam trząść i opatulać kurtką to lepiej odpuścić ;( Przeziębienie w ciąży już przerobiłam i nie podobało mi się.
Ja mieszkam niedaleko Krakowa, u mnie pola nie uświadczysz. Wszedzie bloki domy i przedsiebiorstwa :) a ja i tak zawsze na pole wychodzilam. :)

reklama
1600 g, wow! A my z S. zastanwiamy się, czy do nastepnego usg 10 lipca Blanka dobije już do 1 kg :D No ale jak ktoś ma taką hacjendę to nie ma co się dziwić, że rośnie jak na drożdżach :)
Oby Ci się poprawiło do poniedziałku.
No spory już ;) ale to dobrze, jak się tak pcha na ten świat, to niech rośnie szybciutko ;)

A myślałam, że to tak ogólnie zostało po szlacheckich dworach :) Wszystko jest ok dopóki przekręcamy słowa świadomie, ale niektórzy naprawdę myślą że mówią poprawnie :(
Mój S. wychował się w Borach Tucholskich blisko granicy między borowiakami a kociewiem i mimo tego, że już ponad 10 lat mieszka tutaj to wciąż zdarza mu się kaleczyć klasyczny język polski. Ja przez mieszkanie na Kaszubach też czasami buduję dziwną składnię. A przeklęte "jooo" na stałe zagnieździło się w moim słowniku i za żadne skarby nie chce mnie opuścić. Co się go pozbędę to zaraz wraca, bo za dużo ludzi wokół tak mówi.

Joooo i u mnie jest zmorą i kurde nawet nie wiem skąd mi się wzięło, z Kaszub mam tylko szwagra a wcale z nim dużo nie przebywam :)

Ja to mam okropna składnie często, ogólnie się pilnuje ale czasem to napisze tak, że czasownik mam na końcu ( jak po niemiecku ).

A moja mama polonistka to mnie poprawia zawsze :)

Cały dzień szycia uważam za zamknięty ... jak się do tego zabierałam to już żałowałąm ale jak juz zobaczyłąm pierwsze efekty to poszło juz z górki. Obiecałam że się podzielę moimi projektami oto one. :rofl:
No to teraz się pochwaliła i będą zamowienia ;)

D4C1760D-C9E0-44F8-AE45-5CD5CAC3968E.jpeg Miała któraś z Was ten laktator ? Dostałam od ciotki, sama miałam kupować tomeee teepee i teraz nie wiem

Załączniki

• D4C1760D-C9E0-44F8-AE45-5CD5CAC3968E.jpeg
    D4C1760D-C9E0-44F8-AE45-5CD5CAC3968E.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 111
Właśnie z tym laktatorem to ciężka sprawa , czytałam miliony opini na Internecie i co kobieta to opinia . Znowu moja kuzynka mówiła że od ręcznego aventu robiły jej się jakieś grudki w piersiach .

reklama
Ja mam z Aventu więc nie pomogę, nie wiem czy jest jakaś super róznica pomiedzy nimi. Najwazniejsza jest chyba nakladka na pierś, avent ma bardzo fajną, swietnie się dopasowuje, nie wiem jak jest w tym modelu. Na Twoim miejscu spróbowałabym z tym który dostałaś, jak Ci nie spasuje to teraz jest taka dostępność że z dnia na dzień możesz nabyć inny więc nie ma się czym martwić.

Do góry