reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Poczytałam Was, nie na wszystko miałam już nawet siły odpisać lub co. Już drugà noc spałam po 4 h, jestem w ciągłym biegu przez ten ślub siostry a to już jutro.
Jestem tak jakoś zestresowana, atmosfera jest napięta- dom pełen ludzi którzy nie potrafią sobie radzić ze stresem... już bym chciała by było po, a czeka mnie cała noc bo jestem świadkiem..

W ogóle co dla mnie jest mega dziwne. Siedzę sobie w pidżamce, gadam z mamą ale jakoś byłam w emocjach bo się z szwagrem pokłóciłam. Idę do łóżka patrzę a tu na cycku plama (!!!) wzięłam pierś macam - mokra. Ponaciskalam trochę i leci z niej. Kurczę, czy to jest normalne ?? 23tc- nie chce w Google wpisywać bo pewnie wyjdzie, że za rak :p a już bym chciała zasnąć a nie mogę bo o tym myśle...

A jutro o 8 muszę być już u fryzjera:(

reklama
Widzę że dzisiaj zły dzień macie..

Ja bym takich lekarzy zmieniła jeśli możecie.. ciąża nie po to żeby się denerwować. Ja dużo przytylam. Już z 10 będzie. Chociaż dużo chodzę i nie jem nie wiadomo ile.
Codzienne spacery ba słońcu pomagają.
Inna sprawa że ja kilka tygodni zanim zaczęłam tu pisać miałam mega stres czy z dzieckiem wszystko dobrze i naprawdę dużo przepłakałam. Jak już się wyjaśniło to poczułam prawdziwe szczęście i staram się cieszyć każdym dniem. Mój świat się mega przewartosciował. I doceniam co nam.

Nie wiem jak was pocieszyć, ale naprawdę są obok nas ludzie którzy nie mogą mieć dzieci i za choćby 1 ciążę oddaliby wszystko. Nie zawsze jest fajnie i dobrze, ale dzieci są nam dane i zadane.. ciąża też. Jeszcze kilka miesięcy i pojawia się nasze aniołki na świecie.. skończy się ta laba z teraz i trzeba będzie zakasać rękawy.. nocki itp.. z drugiej strony zobaczymy i przytulimy nasze miłości.. Już nie mogę się doczekać.
Jutro idę na echo serca maluszka.. i już nam stres.. chciałabym juz ją przy sobie mieć i wiedzieć że jest zdrowa..
Trzymajcie się dziewczyny i głowa do góry..
Ale to pięknie napisałaś... Aż się wzruszyłam [emoji4]

Poczytałam Was, nie na wszystko miałam już nawet siły odpisać lub co. Już drugà noc spałam po 4 h, jestem w ciągłym biegu przez ten ślub siostry a to już jutro.
Jestem tak jakoś zestresowana, atmosfera jest napięta- dom pełen ludzi którzy nie potrafią sobie radzić ze stresem... już bym chciała by było po, a czeka mnie cała noc bo jestem świadkiem..

W ogóle co dla mnie jest mega dziwne. Siedzę sobie w pidżamce, gadam z mamą ale jakoś byłam w emocjach bo się z szwagrem pokłóciłam. Idę do łóżka patrzę a tu na cycku plama (!!!) wzięłam pierś macam - mokra. Ponaciskalam trochę i leci z niej. Kurczę, czy to jest normalne ?? 23tc- nie chce w Google wpisywać bo pewnie wyjdzie, że za rak :p a już bym chciała zasnąć a nie mogę bo o tym myśle...

Myślę ,ze masz już pokarm. Nie masz się czym martwić :)

Nie martw się. Ja codziennie kłuję się w palce po 7 razy dziennie plus na noc podskórnie insulina. Też biorę Letrox na tarczycę i też mam codzinnie zlecone 4 pomiary ciśnienia. P mówi, że to "mój rytuał". Najważniejsze, że czujesz się dobrze, a lepiej brać te leki i stosować dietę czy konkretne pokarmy i zapobiegać ewentualnym nieprzyjemnym konsekwencjom niż później się denerwować i leczyć. Będzie dobrze :) już jesteś za połową. Szybko zleci :)
To może faktycznie przesadzam, dziękuję za wsparcie dziś już będzie lepiej

Kurde ja nie wiem normalnie co to znaczy mieć w ogóle pokarm nawet po urodzeniu nigdy nic mi nie kapalo nigdy szok..... Dziś u nas jest festyn z okazji dnia dziecka wszystkie atrakcje za darmo więc zabiorę dzieci niech się wybawia..... Dziękuję wam Jeszcze raz, mąż przyniósł kawę do łóżka będzie dobrze, dobrze jest się tak wygadac..... Miłego dnia kochane

Normalne.
Byłam ostatnio na wykładzie w Philips avent. Doradca lajtacuhny tłumaczył za mleko zaczyna się produkować w 16tyg ciazy

Mi tez leci. W pierwszej ciąży od 4 mca już. Teraz dopiero zaczęło. Podobno normalne. Nie martw się

reklama
Do góry