reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A jakiejś maści też nie można? A może płukać rumiankiem?
Płynąć można sola i chyba właśnie rumiankiem. On po prostu wbił sobie w internet co mozna na bol gardla w ciazy o to mi przeczytał.
Spróbuj nasmarowac za uchem olejkiem kamforowym
Spróbuje podobno pomaga chociaż ja mam odruch wymiotny na sama myśl o nim. Wy dziewczyny chyba więcej specyfików znacie niż mój rodzinny. :-)

reklama
Bajdelka25 ja sepse miałam dlatego że po porodzie (naturalnym) strasznie się źle czułam. Mimo że młody urodził sie bardzo szybko. bo po 11 byłam w szpitalu bo miałam lekkie krwawienie ale nie miałam żadnych skurczów ani rozwarcia a młody o 14.25 już krzyczał to w czasie porodu straciłam dużo krwi. Byłam tak słaba że wymiotowałam ze zmęczenia. Jak wstawałam z łóżka to ciemności przed oczami i góra kilka metrów przechodziłam i odcięcie. Po 3 dniach mnie wypisali bo chyba stwierdzili ze mają ksieżniczke na oddziale która wymyśla ze nie ma na nic siły. A mnie tak wszystko bolało ze na ketonalu jechałam przez kilka dni po czym odkryłam ze mam 40 stopni gorączki. Pojechałam do szpitala a tam okazało się ze to wszystko sie u mnie zablokowało i mam 5-7 cm skrzepy. Z tego właśnie dodstałąm sepsy. Nie życze nikomu. Masakra jakaś.
Mi na uszy też zawsze ten kwiatek geranium pomagał ale w ciaży nigdy go nie brałam. Mam w domu krople do uszu dla małego właśnie wyciąg z tego kwiatka plus olejek lawendowy i jakieś tak kwasy tłuszczowe i olej parafinowy ale w ulotce pisze że nie wolno w I i II trymestrze ciazy. Ale nie wiem czy to geranium nie wolno czy moze chodzi o tą lawendę bo gdzieś kiedys czytałam ze własnie nie wolno uzywać olejku lawendowego ale nie pamiętam dlaczego. Ja osobiście wolałabym wsadzić sobie do ucha tego kwiatka niż brać ten antybiotyk bo my z koleżanką jak byłyśmy chore to leczyłyśmy się sokiem malinowym a ponoć też nie wolno bo skurcze wywołuje a ona to już w sumie na końcówce była bo za 6 tygodni urodziła i to 2 tygodnie po terminie.

Hej dziewuchy A ja się pochorowalam. Nie zatkany gardło opuchnięte i boli i węzły chłonne mi znowu wywaliło. Z typowych dla ciężarnych już chyba wszystko wzięłam i nic. Coś bralyscie innego może? Teraz nie wytrzymałam bo ucho mi doszło chyba od gardla to ap.ap jeden wzięłam.
Mnie jak dokuczal migdal to lekarz przepisala tylko wapno do picia, przeszło po paru dniach.

Bajdelka25 ja sepse miałam dlatego że po porodzie (naturalnym) strasznie się źle czułam. Mimo że młody urodził sie bardzo szybko. bo po 11 byłam w szpitalu bo miałam lekkie krwawienie ale nie miałam żadnych skurczów ani rozwarcia a młody o 14.25 już krzyczał to w czasie porodu straciłam dużo krwi. Byłam tak słaba że wymiotowałam ze zmęczenia. Jak wstawałam z łóżka to ciemności przed oczami i góra kilka metrów przechodziłam i odcięcie. Po 3 dniach mnie wypisali bo chyba stwierdzili ze mają ksieżniczke na oddziale która wymyśla ze nie ma na nic siły. A mnie tak wszystko bolało ze na ketonalu jechałam przez kilka dni po czym odkryłam ze mam 40 stopni gorączki. Pojechałam do szpitala a tam okazało się ze to wszystko sie u mnie zablokowało i mam 5-7 cm skrzepy. Z tego właśnie dodstałąm sepsy. Nie życze nikomu. Masakra jakaś.
Mi na uszy też zawsze ten kwiatek geranium pomagał ale w ciaży nigdy go nie brałam. Mam w domu krople do uszu dla małego właśnie wyciąg z tego kwiatka plus olejek lawendowy i jakieś tak kwasy tłuszczowe i olej parafinowy ale w ulotce pisze że nie wolno w I i II trymestrze ciazy. Ale nie wiem czy to geranium nie wolno czy moze chodzi o tą lawendę bo gdzieś kiedys czytałam ze własnie nie wolno uzywać olejku lawendowego ale nie pamiętam dlaczego. Ja osobiście wolałabym wsadzić sobie do ucha tego kwiatka niż brać ten antybiotyk bo my z koleżanką jak byłyśmy chore to leczyłyśmy się sokiem malinowym a ponoć też nie wolno bo skurcze wywołuje a ona to już w sumie na końcówce była bo za 6 tygodni urodziła i to 2 tygodnie po terminie.

Malinowy sok można tylko wyciągu ( herbaty ) z liści malin nie wolno.

p19u3e3k367ah8zu.png

Hej dziewczyny :)
Czytam juz forum od pewnego czasu. Czas sie przedstawić. Jestem w 16 tygodniu. Termin na 13 wrzesnia. Po domu biega 1,5 roczny synek :)

Co do ostatnich tematow widziałam ze są dziewczyny które chcą rodzic sn po cc. Mam nadzieję że też mi się to uda.

Co do karmienia, karmiłam 17 miesiecy. Z drugim też zamierzam. Dla mnie to była mega wygoda i chyba jestem za leniwa na butle :p

Czytam juz forum od pewnego czasu. Czas sie przedstawić. Jestem w 16 tygodniu. Termin na 13 wrzesnia. Po domu biega 1,5 roczny synek :)

Co do ostatnich tematow widziałam ze są dziewczyny które chcą rodzic sn po cc. Mam nadzieję że też mi się to uda.

Co do karmienia, karmiłam 17 miesiecy. Z drugim też zamierzam. Dla mnie to była mega wygoda i chyba jestem za leniwa na butle :p

Hej, podobny termin :) pozdrowionka

p19u3e3k367ah8zu.png

Maja, witamy :)

A ja dziś w nocy zupełnie spać nie mogłam, budziłam sie chyba co pół godziny, o dziwo ani razu na siku [emoji848] musiałam sobie dzień wolnego wziąć bo chyba bym zasnęła w pracy. Drzemka w dzień pomogła ale teraz mnie boli łeb :/

Gotica ja porad żadnych nie mam. Udało nam sie jakimś cudem uchować przed wirusami odkąd jestem w ciąży - odpukać!!!

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom

Tyle ze to działa tylko na ból a na to co się tam rozwija nie, i to jest ten minus ze przeciwzapalnych nie można zostaje czekać na rozwój :/ i Ewentualny antybiotyk

p19u3e3k367ah8zu.png

Paracetamol w APAPie działa przeciwgorączkowo, przeciebólowo i przeciwzapalnie. Jest to pomoc w niewielkich stanach zapalnych. Jak boli ucho to najlepiej jakieś krople, czy w ostateczności antybiotyk

Witamy :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Paracetamol w APAPie działa przeciwgorączkowo, przeciebólowo i przeciwzapalnie. Jest to pomoc w niewielkich stanach zapalnych. Jak boli ucho to najlepiej jakieś krople, czy w ostateczności antybiotyk

Witamy :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Faktycznie jakieś minimalne działanie przeciwzapalne ma ale pewnie trzeba było by go brać w miarę regularnie by się utrzymywało. Doraźne (jak to robi większość w naszym stanie ) pewnie nie pomoże. A znasz jakieś krople które można teraz ? Może koleżance by pomógły.

p19u3e3k367ah8zu.png

reklama
U mnie zaczęło się tydzień temu od gardła. Potem katar. Aktualnie jestem na etapie kaszlu ale to chyba nic poważnego. Goraczki brak.

Działalam miodem, malinami, czosnkiem i inhalatorem.

Niestety na stan zapalny nie mam pomysłu...

Do góry