reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie z usg raz mówią, że 21.09, raz że 23.09, a że ciąża z zaskoczenia to nie chcę się sugerować OM, podobno najbardziej miarodajne w takiej sytuacji jest właśnie najbliższe usg.
Ja też chodzę i na nfz i prywatnie. W sumie nigdzie jeszcze karty nie mam. Ale będę chcieć mieć u lekarza z nfz.
Prywatnie nie byłam już miesiąc, bo chcę mieć wyniki z usg które robię u specjalisty.
Ogólnie ostatnio też widziałam jak fajnie się moje Małe ruszało :tak::-) :) ale dosłownie kilka sekund.
Z kręgosłupem mam duże problemy nawet bez ciąży, jestem po operacji. Teraz też boli, najczęściej krzyże. Ogólnie to nie powiem, żebym się dobrze w tej ciąży czuła :no: ale byle do przodu :biggrin2::biggrin2:

Oj to z kręgosłupem współczuję. Mnie tez boli ale do wytrzymania. Kupiłam poduche i nie powiem lepiej jest. Ja 14.03 mam usg genetyczne to już mam nadzieje będzie wszystko wiadomo. U mnie z nowy po ostatniej wizycie coś z lozyskiem nie halo ale to podobno jeszcze trochę trzeba poczekać żeby na 100 % stwierdzic na razie leżenie.

reklama
U mnie z usg raz mówią, że 21.09, raz że 23.09, a że ciąża z zaskoczenia to nie chcę się sugerować OM, podobno najbardziej miarodajne w takiej sytuacji jest właśnie najbliższe usg.
Ja też chodzę i na nfz i prywatnie. W sumie nigdzie jeszcze karty nie mam. Ale będę chcieć mieć u lekarza z nfz.
Prywatnie nie byłam już miesiąc, bo chcę mieć wyniki z usg które robię u specjalisty.
Ogólnie ostatnio też widziałam jak fajnie się moje Małe ruszało :tak::-) :) ale dosłownie kilka sekund.
Z kręgosłupem mam duże problemy nawet bez ciąży, jestem po operacji. Teraz też boli, najczęściej krzyże. Ogólnie to nie powiem, żebym się dobrze w tej ciąży czuła :no: ale byle do przodu :biggrin2::biggrin2:

To po terminie widać podobny tydzien jak u mnie jesteś :-)

O dzięki. Mnie wlaśnie boli tak jakby wyżej kosci ogonowej jak zaczynają sie pośladki po obu stronach. A mnie znowu od 2 dni ostanich znowu zaczelo bolec ale bardziej niz ostatnio i inaczej. Czasem ból promieniuje do pachwin.
A możesz napisać w którym Ty jesteś tygodniu.
Trzymam kciuki za wizytę:wink:
Hej, ja mam problemy z krzyżm dokładnie. Ostatnio już mniej na szczęście.
Oki zapytam ;) od razu dam znac ;) trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko ok z malenstwem ;)
Trzymam mocno kciuki!!!
O juz mam.
Moje 55 mm drugie szczęście.
Trochę slabe zdjęcie ale jest
Śliczne maleństwo [emoji7]
Ja jeszcze w szpitalu, ale na szczęście już nie krwawię i z bobo wszystko Ok. Ładnie urosło ma już 36mm wiec z usg 10+4 i z badania tez lekarz mówił ze ładne 10 tygodni macica miękka i krwawienie musiało być z szyjki. Narazie mam leżeć i odpoczywać, ale póki co się nie martwić bo z ciąża jest Ok. Jutro powinnam wyjść do domu dziękuje za wszystkie Wasze słowa otuchy :)
Na pewno wszystko będzie dobrze! [emoji8]

Oj to z kręgosłupem współczuję. Mnie tez boli ale do wytrzymania. Kupiłam poduche i nie powiem lepiej jest. Ja 14.03 mam usg genetyczne to już mam nadzieje będzie wszystko wiadomo. U mnie z nowy po ostatniej wizycie coś z lozyskiem nie halo ale to podobno jeszcze trochę trzeba poczekać żeby na 100 % stwierdzic na razie leżenie.

Trzymam kciuki żeby się łożysko poprawiło. Chyba sporo nas jest z tym terminem :)
Moje dzieci się nie spieszą na świat, więc mam nadzieję że do października się nie przeciągnie ;)

Dziewczyny co na przeziębienie. ? Zlapalam chyba coś od syna chodze i pociagam nosem.
Z własnego doswiadczenia. Bylam zakatarzona w 6 tc.
Poniewaz nie jestem zwolennikiem mleka z czosnkiem to zjadalam go bardzo duzo na kanapce. Tak drobniutko pokrojonego. Herbata z duża ilością cytryny.
Mozna tez inhalacje stosowac z samej wody z soli morskiej.
Dopóki nie ma gorączki to ratuj sie naturalnie. Jak jest goraczka to trzeba iść do lekarza.

Ostatnia edycja:
No i po ;) nie widzialam jak machalo raczkami ale za ro widzialam jak mu serucho mocno bilo ;D robila mi tylko usg przez brzuch bo bylam u niej 2 tyg temu ale ciesze sie ze wszystko jest w porzadku:D a co dk boli krzyzy to dowiedzialam sie ze tak nie powinno byc i wtedy eziela mnie na fotel stwierdziła ze wszystko w porzadku i w razie czego zazywac nospe. Dltego wydaje mi sie ze to osobista sprawa dlatego lepiej podskoczyc do gina i na wszelki wypadek sie przebadac ,)

reklama
No i po ;) nie widzialam jak machalo raczkami ale za ro widzialam jak mu serucho mocno bilo ;D robila mi tylko usg przez brzuch bo bylam u niej 2 tyg temu ale ciesze sie ze wszystko jest w porzadku:D a co dk boli krzyzy to dowiedzialam sie ze tak nie powinno byc i wtedy eziela mnie na fotel stwierdziła ze wszystko w porzadku i w razie czego zazywac nospe. Dltego wydaje mi sie ze to osobista sprawa dlatego lepiej podskoczyc do gina i na wszelki wypadek sie przebadac ,)
No to super ze u Ciebie i dzidzi wszystko dobrze :-)
No to troszkę mnie zmartwilas tymi bólami krzyży...a czy Twoja doktorka powiedziala jaka to moze być przyczyna.
Kurcze badal mnie doktor na fotelu w piatek i bylo ok. A bole mam od wczoraj. :-(

Do góry