Spokojnie. Zaczniesz brać leki, TSH spadnie Ja akurat już od roku choruję na tarczycę, więc jestem cały czas na lekach i kontroluję wyniki. Przed wizytą u endokrynologa warto wykonać ponownie TSH oraz wolne hormony tarczycowe fT3 i fT4, żebyś nie musiała znowu biegaćNie tylko tsh po pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę. Wczoraj właśnie byłam znowu i tu takie kwiatki. W poprzedniej ciąży miałam 2,4 - sprawdzałam. Kurde teraz to się boję normalnie
reklama
blondynka87
Fanka BB :)
Dziękuję [emoji5]Spokojnie. Zaczniesz brać leki, TSH spadnie Ja akurat już od roku choruję na tarczycę, więc jestem cały czas na lekach i kontroluję wyniki. Przed wizytą u endokrynologa warto wykonać ponownie TSH oraz wolne hormony tarczycowe fT3 i fT4, żebyś nie musiała znowu biegać
agnieszkaaa88
Dziewczyny, które biorą euthyrox - jaką macie wysoką tarczycę? Bo mi wyszło 4,2 czyli teoretycznie w normie i ginekolog robi popłoch, że to niebezpieczne i natychmiast zacząć brać i wizyta u endokrynolog
I jeszcze jedno - jak się dostać na to prywatne - nie umiem tego zrobić...
Ja bore a mam Tsh 0,5 Podobno w ciazy musi byc max do 2 ale nie jestem pewna
Dziękuję [emoji5]
Ja też choruje na niedoczynność oprócz badań o których pisały poprzedniczki można sobie zrobić jeszcze przeciwciala antyTPO u mnie na tej podstawie zdiagnozowano niedoczynność przy złych wynikach warto iść do endokrynolog i zrobić USG tarczycy.
Robiłam badania tarczycowe w diagnostyce i tam podają osobno normy dla kobiet w ciazy jak znajdę szczele fotkę
agnieszkaaa88
[QUOTE="Beenka, post: 16258604, member: 176155
Moja mama i teściowa obie Krystyny, więc córa na pewno będzie miała tak na imię. Najpewniej na drugie, ale może i na pierwsze. Kto wie... Nie mamy jeszcze imienia dla dziewczynki i żadne jeszcze w 100% do mnie nie przemówiło.
U nas jest tak ze moja mama i tesciowa to Ewa
[/QUOTE]
Moja mama i teściowa obie Krystyny, więc córa na pewno będzie miała tak na imię. Najpewniej na drugie, ale może i na pierwsze. Kto wie... Nie mamy jeszcze imienia dla dziewczynki i żadne jeszcze w 100% do mnie nie przemówiło.
U nas jest tak ze moja mama i tesciowa to Ewa
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny byłam dziś u lekarza i miałam usg słyszałam serduszko i wielkość odpowiada 6tyg wiec się wszystko zgadza. Pierwsza ulga za mną teraz czekamy, żeby maleństwo się rozwijało dla mnie chyba najgorszy 9 tydz. W pierwszej ciąży miałam w 12 tyg usg i okazało się ze ciąża zatrzymała się na 9tyg i mimo, ze po tym urodziłam 2 synów to jednak niepewność zostaje...
Gdzieś sobie to zapiszęTo na czerwono to normy Tsh z Diagnostyki Zobacz załącznik 838354
Gratulacje dla wszystkich udanych wizyt
reklama
helenka_22
[/QUOTE][QUOTE="Beenka, post: 16258604, member: 176155
U nas jest tak ze moja mama i tesciowa to Ewa wiec corce dalismy na imie Ewelina
U nas tata mój i teść i szwagier to Henryk... drugi szwagier wujek i mój tata na drugie maja Kazimierz ... szwara syn na drugie ma też Kazimierz...
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom