reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bry

Ja po pierwszym dniu pracy. Ehhh szkoda słów. Utwierdzam się w przekonaniu, że biorę L4.

Kwas foliowy najlepiej brać przez cały okres kp. Wspomaga wchłanianie żelaza z pożywienia. Więc nie do końca 1 trymestru i koniec.
Ja witamin żadnych nie brałam przez dwie ciąże i teraz też nie zamierzam. Jak coś jest do wszystkiego, do jest do niczego. Większość się nie przyswoi. Więc wydawanie kasy w błoto. Mój lekarz nie zaleca.
Za to biorę jod i witaminę D, oczywiście plus kwas foliowy.

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze nie mąż, narzeczony :p Jakoś staramy sie dotrzec, ale mi jest mimo wszystko ciezko, poprostu nie jestem w stanie pojac czemu tak sie stalo :(.. ale skupiam sie na ciazy maksymalnie jak moge :)

Dzisiaj jest jakas masakra.. cokolwiek zjem skreca mnie z bolu zoladka, nie wiem co sie dzieje, ale umieram [emoji22]

A to nazewnictwo nie ma dla mnie żadnego znaczenia: mąż, narzeczony, partner... obojętnie. No, wyobrażam sobie, że musi Ci być ciężko. Stracić zaufanie bliskiej osoby w tak ważnym momencie musi być bardzo trudne. Ale widzę, że masz dobrą strategię. Trzymaj się mocno. A ten głupek niech się opamięta i po stokroć przeprasza. Patelnią bym mu w łeb przywaliła! Taką piękną narzeczoną ma i takie numery!

[emoji8]

A te bóle żołądka to może objaw stresu? Długo to masz? Może idź do lekarza z tym?

A propos wizyt prywatnych. My jeździmy do prywatnej kliniki, bo opieka tam i warunki są na medal. Fakt faktem wizyty są kosztowne ale wsparcie jakie tam dostaliśmy pomogło nam tak szybko zajść w ciążę przy różnych komplikacjach.

Ale do sedna [emoji6] Dziewczyny czy praktykujecie taki zabieg że macie swojego ginekologa prywatnie a w razie konieczności zrobienia badań idziecie na NFZ? Badania są płatne, bo skierowanie na nie od prywatnego to czasem koszt około 200 zł no a przecież składki się płaci po coś [emoji6] Wiem, że to podchodzi pod typową chamówę ale słyszałam że wiele ciężarnych mam tak robi [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój przyjmuje w szpitalu, prywatnie i NFZ

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest fajna lekarka znajomą chodzi kazałam jej się zapytać przy okazji kiedy ma najbliższy termin i jakby co.mnie wpisała to uwaga marzec [emoji19]

O kurczę to szaleństwo. Ja rejestruje się przez e-rejestracje widzę cały terminarz lekarza i wybieram sama godzinę. W mojej rodzinie był przypadek bardzo ciężkiego porodu (około 30 godzin), z kolei moja znajoma miala ciążę prowadzona przez lekarza NFZ. W obu przypadkach są cudne dzieci jednak z pewnymi problemami. Od tego momentu jak jeden mąż leczymy się wszystkie rodzinnie w prywatnej klinice i wcale nie jesteśmy krezusami. Wolę się poświęcić finansowo i mieć pewność że dzieciątko jest obejrzane z każdej strony niż czuć się jak intruz czy błagać o L4

A to nazewnictwo nie ma dla mnie żadnego znaczenia: mąż, narzeczony, partner... obojętnie. No, wyobrażam sobie, że musi Ci być ciężko. Stracić zaufanie bliskiej osoby w tak ważnym momencie musi być bardzo trudne. Ale widzę, że masz dobrą strategię. Trzymaj się mocno. A ten głupek niech się opamięta i po stokroć przeprasza. Patelnią bym mu w łeb przywaliła! Taką piękną narzeczoną ma i takie numery!

[emoji8]

A te bóle żołądka to może objaw stresu? Długo to masz? Może idź do lekarza z tym?

Patelnią to mało[emoji23]

Nie nie, dzisiaj tak wyjatkowo, czuje ze mi cos siedzi na zoladku a nic nie jadlam
Takiego co moglo byc nieswieze.. wszyscy jedli to co ja a tylko mnie dopadlo[emoji51]

O kurczę to szaleństwo. Ja rejestruje się przez e-rejestracje widzę cały terminarz lekarza i wybieram sama godzinę. W mojej rodzinie był przypadek bardzo ciężkiego porodu (około 30 godzin), z kolei moja znajoma miala ciążę prowadzona przez lekarza NFZ. W obu przypadkach są cudne dzieci jednak z pewnymi problemami. Od tego momentu jak jeden mąż leczymy się wszystkie rodzinnie w prywatnej klinice i wcale nie jesteśmy krezusami. Wolę się poświęcić finansowo i mieć pewność że dzieciątko jest obejrzane z każdej strony niż czuć się jak intruz czy błagać o L4

Ja jako dziecko miałam przepuklinę oplątana koło jajników (lekarz powiedział mamie że kiedyś może być różnie), później potrąciło mnie auto miałam problem z miednicą biodrem i stopą dlatego wolę prywatnie

1516050329-00ecd44957717c7f-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny! Potraficie wytlumaczyc mi dlaczego w 6 tygodniu wyznacznik bety zaczyna sie nizej niz w 5? [emoji3] bo staram się to juz jakis czas rozkminic :D

Ja póki co jem jak szalona, myślałam, ze to za wcześnie na smaki:)
Brzuch mnie tez pobolewa ale nisko, pocieszam się, ze pare osób tu pisało, ze to normalne:)

reklama
Gosia bo beta nie jest sztywna. Nie da się na jej podstawie określić wieku ciąży. Jedna kobieta będzie miała mniej, inna więcej.
Edit :
Albo komuś się popierpapier [emoji14]

Do góry