reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Tabelka sie zrobi bedzie cacy =)

qb3cj44j6cg72hqh.png
Pierwszego synka też mam z września...urodzony 28...teraz termin mam na 21 [emoji23][emoji23][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,
Witam się ją - zmeczona... Dostałam skierowanie na cito do endokrynologa, w pt mam wizytę u gina - mam nadzieję na kartę ciąży i L4. No i już mi zapowiedział skierowanko na krzywa cukro
A propos wizyt prywatnych. My jeździmy do prywatnej kliniki, bo opieka tam i warunki są na medal. Fakt faktem wizyty są kosztowne ale wsparcie jakie tam dostaliśmy pomogło nam tak szybko zajść w ciążę przy różnych komplikacjach.

Ale do sedna
emoji6.png
Dziewczyny czy praktykujecie taki zabieg że macie swojego ginekologa prywatnie a w razie konieczności zrobienia badań idziecie na NFZ? Badania są płatne, bo skierowanie na nie od prywatnego to czasem koszt około 200 zł no a przecież składki się płaci po coś
emoji6.png
Wiem, że to podchodzi pod typową chamówę ale słyszałam że wiele ciężarnych mam tak robi
emoji4.png

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak robie i w ogóle nie jest mi wstyd. Składki place, należą mi się te badania. Gdyby NFZ zapewnił mi godna opiekę w ciąży, nie musiałabym płacić za wizyty prywatne.
Ale będzie się działo we wrześniu :D ciekawostka: mój pierworodny też z września :laugh2:
Dziewczyny was też sutki bolą? u mnie to na razie jedyny objaw ciąży, jakieś wrażliwe się zrobiły. No i jak kaszlę/kicham to mnie ciągnie w podbrzuszu dość boleśnie.
Moja pierworodna też z września - z 3 września, a teraz termin wg usg mam na 4 września :p piersi bolą, sutki krzyczą. Młoda nadal ssie raz dziennie, a ja cierpię.

Witam wszystkie nowe mamy, gratuluję świetnych przyrostow HCG :) uciekam spać, jutro znowu praca. Znowu. Mam dość, chce L4.

Czesc Dziewczyny! Ja tez czytam po nocach forum i nie daje rady za Wami nadążyć! Duzo nas;) gratuluję Nowym szczesciarom!
Narzekalam ze mnie nie mdli to zaczęło i teraz chcę odwołać moje prosby żeby objawy wystąpily w pelnej krasie.. :) ale pochłaniam wszystko, więc na wage raczej nie wplynie..
Po za tym spalabym i spala, strassznie szybko sie męczę, i co jakis czas cos pokluje w brzuchu.. mam nadzieje ze bedzie ok. W środę usg..
Mi gin mowila zeby teraz tylko kwas foliowy brać ale zastanawiam się tez nad jakimis omega3?

oar8vfxmot2h0mys.png

Macie racje dziewczyny, że to pracownicy szefa przyzwyczajają do takich zachowań, u mnie jak się zatrudniałam przyzwyczaił do niechodzenia na L4 mój kierownik i tak już prezes to załapał i wykorzystuje. Ogólnie nie mogę samych złych słów powiedzieć na szefa bo pozytywny tez ma, i na prace narzekać nie mogę, bo jest lekka, przy komputerze od 8-14 wiec jak najbardziej jest okej :), i atmosfera pracujących tam ludzi jest super:) Poprostu mam obawy z rozmowa z szefem gdyz będzie to taka pierwsza sytuacja w firmie i jestem ciekawa jego reakcji. Może nie będzie taka zła i w podświadomości miał takie myśli ze w końcu muszę być w ciąży :) Mam zamiar pracodawcy powiedzieć dopiero po 12 tygodniach.

Ja biorę tez kwas foliowy i pije dużo świeżych soków z owoców i warzyw :)

Co do wizyt, nigdy nie miałam przyjemności spotkać fajnego i dobrego lekarza z NFZ, i wszystkie badania jak i wizyty chodzę prywatnie. Mam wrażenie Ze wtedy mi nikt łaski nie robi. Może Poprostu tak trafiłam na takich dziwnych lekarzy z NFZ :(

Dziewczyny, widze, że temat witamin jest ciągle poruszany. Z niezbędnych jest oczywiście kwas foliowy w dawce 0,4 mg ( w niektórych przypadkach zalecana jest większa dawka, ale to juz ginekolog Wam wtedy powie ile dokładnie). Dobrze, jest wtedy kupic lek ( folik), a nie suplement diety wątpliwej firmy. Jesli wybieracie preparaty wieloskładnikowe ( co nie jest konieczne) to taki dobry preparat powinien miec: kwas foliowy 0,4 mg, wit. D 2000 IU, jod 0,2mg, DHA 600 mg, może być też żelazo i magnez, ale żelazo zwykle jest przepisywane na podstawie wyników morfologii. Jeśli w preparacie znajduje sie 20 składników, a nie ma tych najważniejszych w odpowiedniej dawce to naprawdę nie ma sensu przyjmowanie czegoś takiego, bo wiekszość i tak się nie wchłonie. W przypadku takich suplementów im mniej znaczy lepiej ;)

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

To i ja się witam :)

Marta - żona M., mama Zosi (z września) i Szymka (nie z września).
Dziś zrobiłam test, ewidentne dwie krechy. 6 lutego mam wizytę, więc do tego czasu jeszcze sporo niepewności. Ale będzie pięknie, prawda? :)

Super, witaj :)
U mnie wizyta tez 6 lutego. To bedzie 8 tydzien.

Dziewczyny, widze, że temat witamin jest ciągle poruszany. Z niezbędnych jest oczywiście kwas foliowy w dawce 0,4 mg ( w niektórych przypadkach zalecana jest większa dawka, ale to juz ginekolog Wam wtedy powie ile dokładnie). Dobrze, jest wtedy kupic lek ( folik), a nie suplement diety wątpliwej firmy. Jesli wybieracie preparaty wieloskładnikowe ( co nie jest konieczne) to taki dobry preparat powinien miec: kwas foliowy 0,4 mg, wit. D 2000 IU, jod 0,2mg, DHA 600 mg, może być też żelazo i magnez, ale żelazo zwykle jest przepisywane na podstawie wyników morfologii. Jeśli w preparacie znajduje sie 20 składników, a nie ma tych najważniejszych w odpowiedniej dawce to naprawdę nie ma sensu przyjmowanie czegoś takiego, bo wiekszość i tak się nie wchłonie. W przypadku takich suplementów im mniej znaczy lepiej ;)

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

A mozesz zasugerowac jakies konkretne?

reklama
Witam Was dziś nie mogłam tak się wierciłam,że szok.
Życzę miłego dnia i smacznej kawusi i śniadania.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry