reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kochana tak długo pracujesz? Czemu nie L4?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Taki teraz mamy nerwowy okres w robocie. Narazie czekam aż mi gin na usg potwierdzi ciążę, pozniej zobaczymy jak bedzie ;)
Z chęcią bym już poszła na l4 ale boje sie tego siedzenia w domu, ze sie zrobie calkowity leniwiec...

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Taki teraz mamy nerwowy okres w robocie. Narazie czekam aż mi gin na usg potwierdzi ciążę, pozniej zobaczymy jak bedzie ;)
Z chęcią bym już poszła na l4 ale boje sie tego siedzenia w domu, ze sie zrobie calkowity leniwiec...

Mi lekarka chciała już wczoraj dać l4

Sent from my Redmi Note 4 using Forum BabyBoom mobile app

Z doświadczenia powiem Wam, choć tu powinnam zaklac, że zdrowie najważniejsze. Nie ma co, że się lubi albo że nuda czy się boicie.
W pierwszej ciąży tak pracowałam, pracować chciałam i słabo to wyszło. Potem w pracy nieraz zamiast iść na zwolnienie chodziłam do pracy. Kiepsko się to kończyło.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

@Edzia24, przykro mi [emoji17].

@Dee_, musi być dobrze [emoji256]. Gdzie masz takie piękne widoki?

Dziewczyny, 19-sta, a ja już zasypiam. Wczoraj fikałam i brykałam, a dziś jedyne o czym marzę to łóżeczko. Pewnie bym już zasnęła, ale muszę się wykąpać, a na razie nie mam siły palcem kiwnąć. Gdyby nie to, że muszę włosy umyć, poszłabym spać na śmierdzioszka [emoji23]. Na razie leżę plackiem i nie wstaję.

f2w3rjjgrz97x0lc.png
Warszawa Włochy się kłania [emoji6]

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png

Też racja. Człowiek zaczyna potem późno wstawać i potem na śniadanie jesz obiad ehhh raz na rok tak można nie więcej [emoji16]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)
Ja ledwo z pracy wróciłam, zmeczona strasznie. Marzę o L4...
Z beta tak: zadzwoniłam do labu i tam mi facet powiedział, że jak beta jest powyżej 50 tys, to już nie podają dokładnych liczb, chyba, że klient to zaznaczy przed badaniem, tylko podają właśnie tak jak mi. Oczywiście sie zbulwersowałam i oczywiście zaproponowali mi wkłucie freestyle, ale już nie skorzystam. Jutro wizyta u gina, więc pewnie wszystko się wyjaśni. A jak beta powyżej 50 tys, to znaczy, że ciąża się rozwija.
[emoji7] [emoji123] [emoji123] [emoji123] [emoji123]

c55f0dw4ay49a7ki.png

Młoda zasnela, więc mam chwilę, żeby popisać :) co do L4, to w poprzedniej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, teraz idę na L4 od razu - inna forma pracy, inne godziny, plus to, że czuje się fatalnie, a w domu mogę odpocząć dopiero po uśpieniu starszej, czyli cały dzień na pełnych obrotach.
Jutro wizyta i powiem Wam, że mnie doktorek nieźle nastraszył ta sugestia, że może chowaja się tam dwa dzieciaki. Poczytalam o tego typu ciążach i oczywiście moja panika sięga zenitu :o
Na dziś mam dość, ledwo żyje, nadzwigalam się i boli mnie brzuch. Potrzebuje tego L4 jak powietrza.

Młoda zasnela, więc mam chwilę, żeby popisać :) co do L4, to w poprzedniej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, teraz idę na L4 od razu - inna forma pracy, inne godziny, plus to, że czuje się fatalnie, a w domu mogę odpocząć dopiero po uśpieniu starszej, czyli cały dzień na pełnych obrotach.
Jutro wizyta i powiem Wam, że mnie doktorek nieźle nastraszył ta sugestia, że może chowaja się tam dwa dzieciaki. Poczytalam o tego typu ciążach i oczywiście moja panika sięga zenitu :o
Na dziś mam dość, ledwo żyje, nadzwigalam się i boli mnie brzuch. Potrzebuje tego L4 jak powietrza.
Mam podobne odczucia. W poprzedniej pracy było mi dobrze, bardzo mi się chciało, tu mnie podejście przełożonych dobija i nie mam chęci, choć dzieci swoje lubię.
Teraz jak mam już jedno dziecko, prace itd, to myślę jak Ty. Ze na tym l4 odzyje. Będę się lepiej czuła, odpoczywala. Planowała...

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny czy któraś jest z Łodzi lub okolic? Szukam ginekologa do prowadzenia ciąży :)

Ja jestem z Lodzi, swoja poprzednią ciążę prowadziłam prywatnie u dr Gruszczyńskiej-Walczak, miła pani dr, na każdej wizycie robi usg, ciąża była raczej bezproblemowa. Na usg genetyczne i polowkowe chodziłam do dr Perenc i gdyby nie to, że ma bardzo długie terminy to pewnie bym u niej prowadziła całą ciążę bo jest bardzo dobrym specjalistą. Obecnie mieszkam w innym mieście więc teraz będę chodzić tutaj na miejscu, ewentualnie pojadę do Lodzi na samo USG genetyczne bo chcę, żeby było zrobione naprawdę dobrze ( zespół downa w rodzinie męża). A Ty byłaś już u jakiegoś lekarza?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry