reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja niestety mam ochotę na słodycze itd mogę tylko popatrzeć :) obejść się smakiem jeszcze jak nie wyszedł mi pozytyw to sobie pozwoliłam od czasu zjeść słodycze i smażone bo mam stan przedcukrzycowy i muszę się pilnować już od samego początku w ciąży dieta cukrzycowa chociaż przed też miałam :( z pierwsza też miałam cukrzycę ale po 20tyg na diecie przytyłam 10kg tylko.W tym tygodniu czuje że czeka mnie wypicie glukozy blee na krzywa diabetolog mi przełożyła 5lutego wizytę na 15 stycznia jak jej powiedzialam ze test pozytywny a boi się po dwie poroniłam

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Strasznie wspominam to badanie! Dziewczyna robiąca je ze mną zesłabła w trakcie. Ja po nim cały dzień spałam

reklama
Gratulacje!! :) ja miałam dokładnie tak samo jak ty najpierw radość a później panika :) mój rozpaczliwy post jest na staraczkach :) wszyscy mnie pocieszaja że to normalne :) a dziewczyn entuzjazm jest zarazliwy więc trzymaj się :**,

Moj luby cieszy się ale bez takiego szalu jak niektórzy tatusiowie tutaj. Do lekarza najlepiej 6-7 tydzień tak mi dziewczyny doradzaly. A teraz na betę sobie skocz. Żebyś miała pewność.

Też się martwię i zastanawiam czy może lepiej było poczekać ale jak by się nie udawalo i kilka lat byśmy się starali to lepiej teraz :)

f2w3csqvilsnamac.png
Mój mąż też nie należy do tych tatusiów, którzy wpadli w euforię. Przyznam, że trochę mnie to rozczarowało na początku. Ale wczoraj miałam naprawdę kiepski dzień, mdłości i te sprawy. I bardzo się tym faktem bidulek przejął. I widać że się interesuje tematem, więc to już taki zacjowawczy typ człowieka ;)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

W pracy wiedza już o ciąży,bo ... zaczęłam plamic. Miałam takie brazowe upławy więc zwolnilam się z pracy i pojechałam na IP. Doktor mnie zbadala. Powiedziała,że to wczesna ciąża (nie określiła który tc ☹) I "czasem się tak zdarza". Teraz już na bank dostanę pierdolca do 22.01. Pokazała mi ciałko żółte. Czyli,że Co? Że ciąża się nie rozwija?

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png

W pracy wiedza już o ciąży,bo ... zaczęłam plamic. Miałam takie brazowe upławy więc zwolnilam się z pracy i pojechałam na IP. Doktor mnie zbadala. Powiedziała,że to wczesna ciąża (nie określiła który tc ☹) I "czasem się tak zdarza". Teraz już na bank dostanę pierdolca do 22.01. Pokazała mi ciałko żółte. Czyli,że Co? Że ciąża się nie rozwija?

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png
Jak wczesna ciąża to zarodka może nie być widac ale jak ciałko jest to dobrze przy pustym nie ma ani ciałka i ani zarodka sam pęcherzyk.Jak nie wytrzymasz zrób betę hcg ilościowa jak przyrasta

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png
Plamienia nie wróżą nic dobrego .... Ale bądź dobrej mysli ...
Może tak być , że ciąża sie nie ozwija ... ale jeszcze nic nie jest przesądzone ..

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png
Spokojnie kochana! Spokój najważniejszy!! Wszędzie piszą że brązowe plamienie nie jest szkodliwe. A jak masz skonsultowane z lekarzem to już w ogóle luksus! Jakby coś się działo złego to lekarz wyraźnie by to powiedział :)

f2w3csqvilsnamac.png

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png
Ja byłam wczoraj i był pęcherzyk i ciałko żółte lekarka powiedziała że mogę się cieszyć za dwa tygodnie mam z powrotem żeby posłuchać serduszka i wtedy dopiero będzie wiadomo co i jak i wtedy będzie można już skakać z radości także chyba jest dobrze [emoji4]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja pierwsza ciążę przechodziłam z ostro czerwonymi plamieniami do prawie 6 miesiąca ciąży. Po prostu zastanawia mnie to, że ciąża młoda. Według OM to 7 tc więc już powinno być serduszko. Nie wiem. Nie powinnam panikowac. Zobaczymy co będzie 22.01

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png

Ja byłam wczoraj i był pęcherzyk i ciałko żółte lekarka powiedziała że mogę się cieszyć za dwa tygodnie mam z powrotem żeby posłuchać serduszka i wtedy dopiero będzie wiadomo co i jak i wtedy będzie można już skakać z radości także chyba jest dobrze [emoji4]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
To troszkę mi ułożyło [emoji26] [emoji4] dzięki [emoji4] mi kazała ta przyjść za 7-10 dni. A że mi wypada iść za 14 dni to już poczekam. A kiedy Ty miałaś ostatnią OM?

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png

reklama
Do góry