reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja na prenatalne poszłam jak na zwykłą wizytę, jeśli chodzi o przygotowanie, bo nerwy były jednak większe, ale wszystko ok :) Miałam tylko usg.

Adapter do pasów na pewno chcę kupić na dniach, właśnie na olx. Jest tam stałe ogłoszenie o wypożyczaniu ich w Warszawie, może niektóre z Was skorzystają, za 20 zł chyba.
Samochodem jeżdżę codziennie i choć pas jeszcze nie uciska, to jednak w razie nawet stłuczki, może zbyt mocno zadziałać na dół brzucha.

Ja w sumie żałuje ze tak długo zwlekałam z tym adapterem , tym bardziej ze u mnie można wypożyczyć za 10zl/mc, a zreszta nawet kupno nie jest dużym obciążeniem bo można go później odsprzedać za np pół ceny . No i ogrom ogłoszeń używanych wiec nie ma na co czekać :)

p19u3e3ko6jbvj3v.png

reklama
Ja wczoraj tak patrzyłam za wózkami, lozeczkiem na olx ale nic ciekawego nie znalazlam :) Śmiałam sie do męża ze musimy wszystko od poczatku zbierać bo nie mamy nic totalnie. Zero sprzetu zero ubranek. W pazdzierniku zeszlego roku oddalam i sprzedalam część, bo wiecej dzieci nie planowalismy :p

Ja wczoraj tak patrzyłam za wózkami, lozeczkiem na olx ale nic ciekawego nie znalazlam :) Śmiałam sie do męża ze musimy wszystko od poczatku zbierać bo nie mamy nic totalnie. Zero sprzetu zero ubranek. W pazdzierniku zeszlego roku oddalam i sprzedalam część, bo wiecej dzieci nie planowalismy :p

Ja oddałam już dawno , powoli tez ogarniam temat ale mąż mówi ze jeszcze czas jest, ze w poprzednich ciążach zaczęłam dużo później kupować . Tylko Że pierwsza była wzorowa , główne zakupy na cztery dni przed porodem. Druga z leżeniem pod koniec ale wszystko miałam po pierwszej wiec nie było co kupować. A teraz jak pomyśle ze potem trzeba będzie leżeć i nie będę mieć przyjemności z wybierania, kupowania , to stanowczo stwierdzam ze powoli czas zacząć o tym myśleć. Ale mam już grzechotkę , mąż znalazł podczas porządków u dzieci ( nagroda z jakiejś loterii ) , kolory pod chłopca i stoi na parapecie w sypialni i przypomina mi Że niedługo będzie nas więcej :)

p19u3e3ko6jbvj3v.png

Witam mamuśki czy któraś z Was robiła jakieś dodatkowe badania prentalne??? Biję się z myślami...aaa termin mam na 23.09.2018...druga ciąża pykło za pierwszym razem ...było super dopóki nie złapał mnie jakiś wirus przeziębieniowy może nawet grypa i tak się męczę 3 Tydz z kaszlem

Witam mamuśki czy któraś z Was robiła jakieś dodatkowe badania prentalne??? Biję się z myślami...aaa termin mam na 23.09.2018...druga ciąża pykło za pierwszym razem ...było super dopóki nie złapał mnie jakiś wirus przeziębieniowy może nawet grypa i tak się męczę 3 Tydz z kaszlem

Nieinwazyjne , usg prenatalne i badania krwi . Jako ze nie mam wskazań to prywatnie. Dla swojej spokojności jeżeli można sobie pozwolić to warto. Ja tez byłam przeziębiona , skończyło się na infekcji gardła i antybiotyku. Ale kurowałam się wszelkimi domowymi sposobami , inhalacjami i produktami *spam* . Pomocniczo świetna sprawa

p19u3e3ko6jbvj3v.png

Nieinwazyjne , usg prenatalne i badania krwi . Jako ze nie mam wskazań to prywatnie. Dla swojej spokojności jeżeli można sobie pozwolić to warto. Ja tez byłam przeziębiona , skończyło się na infekcji gardła i antybiotyku. Ale kurowałam się wszelkimi domowymi sposobami , inhalacjami i produktami dla ciężarnych , niestety nazwa nie przejdzie :)Pomocniczo świetna sprawa

p19u3e3ko6jbvj3v.png

reklama
Do góry