reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie w mieście nie ma dobrego lekarza na NFZ a czas oczekiwania 5 tyg

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
W takim razie idź prywatnie. Poprzednia ciążę prowadziłam równolegle prywatnie i na NFZ. To dało mi dobrą opiekę i skierowania na badania, czyli spora oszczędność. Te wszystkie hivy w pierwszym trymestrze to juz ok 4. stówy w plecy, a już nie mówię o reszcie.

reklama
Dziewczyny a do ginekologa idziecie prywatnie czy na NFZ ??

Ja z pracy mam opieke medyczną akurat Medicover i jak narazie z tego korzystam. Zobaczymy jak to bedzie później wiem że w szpitalu gdzie chce rodzić to babka ktora mnie prowadzi w nie pracuje więc możliwe że będziemy zmieniać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A jeżeli pójdę na pierwszą wizytę prywatnie to później mogę zmienić lekarza na NFZ, jest jeden lekarz w miarę sensowny tylko długo się czeka

A jeżeli pójdę na pierwszą wizytę prywatnie to później mogę zmienić lekarza na NFZ, jest jeden lekarz w miarę sensowny tylko długo się czeka

Wydaje mi się że zawsze możesz zmienić :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W każdym momencie ciąży można zmienić lekarza [emoji4]

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png

Chodzi głównie o to że trzeba być u lekarza przed 10 tyg jestem w 5 i drugie 5 trzeba czekać także równe 10 by było ale wiem że ten lekarz jak się mojego męża siostra spóźniła to nie wypisał zaświadczenia

Pójdź do lekarza wcześniej a temu,któremu chcesz powiedz,że chciałabyś prowadzić u niego ciążę [emoji4]

f2w3xzkrlo9f9lo0.png

zem3zbmh5er10i2b.png

@StarAnia napisz po wizycie co i jak.
@Kniucha ja chodzę tylko prywatnie. W pierszej ciąży też prywatnie. Strasznie dużo kasy, ale mam zaufanie do tego lekarza. I daje skierowania na różne badania czy np. Prenatalne na NFZ. A jak przed ciążą mialam polipu w macicy to załatwił mi zabieg z NFZ w ciagu 1 cyklu - zabieg trzeba wykonać tuż pi miesiaczce.

Teraz mam dylemat chyba że zadzwonię w środę i jeszcze dopytam może na potwierdzenie ciąży przyjmie mnie szybciej

reklama
Lekarza mam 18.01 ;) jakoś wytrzymam...
Byle by się ten pierwszy trymestr skończył...
W lutym L4.

A ja kawę w ciąży pije normalną, w pierwszej ciąży też normalnie piłam.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też kawę piję normalnie , przy moim ciśnieniu wskazane.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry