reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Aaaa no niby tak z aplikacji mi też wychodzi. Ale z obliczeń zapłodnienia chyba inaczej [emoji16][emoji16][emoji16]
A to u mnie też wychodzi na to że zaraz po miesiączce miałam płodne [emoji16]bo na święta już wiedziałam że dzidziu w drodze a tak to bym w święta dopiero zrobiła [emoji23][emoji23]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miniorek - a to przepraszam pomylilam bielsko biala z bialymstokiem

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

moim zdaniem slusznie sie obawiasz, bo niestety w polskiej sluzbie zdrowia bywa roznie. Mnie najchetniej tez odmowiliby drugiej cesarki ale to bylo po roku od pierwszej i nie mieli wyjscia, ale jakby uplynelo wiecej czasu to napewno by kazali mi rodzic naturalnie. Dzieki Bogu pierwsze rodzilam w Bydgoszczy i tam zrobili mi fakt pozno ale jeszcze w takim czasie ze mnie ani dziecku nic sie nie stalo, ale tu gdzie teraz mieszkam by mi jej nie zrobili. Taka polityka panuje na oddziale.
Gdzie w Bydgoszczy rodzilas?

Aaaa no niby tak z aplikacji mi też wychodzi. Ale z obliczeń zapłodnienia chyba inaczej [emoji16][emoji16][emoji16]
Dlatego lekarze liczą od OM, data zapłodnienia nie ma znaczenia :) dopiero z wieku z usg można obstawiać kiedy było zapłodnienie, a to i tak wróżenie z fusów. U mnie póki co 3 usg, na których już był zarodek, na 1 i 3 wyszło że ciąża młodsza o 2-3 dni (tak obstawiałam bo miałam cykle po 30-31 dni) a na usg nr 2 idealnie zgadzało mi się z OM ;-) ;)

Ja jestem w swojej pierwszej ciąży i jestem zdecydowana na poród naturalny. Już jedną operację miałam i ani jednej więcej bym nie chciała mieć :(

Gdzie w Bydgoszczy rodzilas?

w Msw na Markwarta. Warunki super. Tylko ze nie prowadzilam ciazy u zadnego z lekarzy tam pracujacych i dlatego sporo sie nameczylam zanim sie mna zajeli i dopiero po 12 godzinach na porodowce zrobili cc.

Ja jestem w swojej pierwszej ciąży i jestem zdecydowana na poród naturalny. Już jedną operację miałam i ani jednej więcej bym nie chciała mieć :(

co osoba to inna opinia :) wazne by kazdy mogl urodzic tak jak chce a osoby ktore chcialyby cc maja mocno pod gore 8-)
ja osobiscie wolalabym miec z 5 cesarek niz jeszcze raz probowac rodzic naturalnie, bo to byl dla mnie koszmar 8-) ale mam ogromny szacunek do osob ktore urodzily naturalnie bo ja pomimo wszelkich wysilkow nie dalam rady ;)

Dlatego lekarze liczą od OM, data zapłodnienia nie ma znaczenia :) dopiero z wieku z usg można obstawiać kiedy było zapłodnienie, a to i tak wróżenie z fusów. U mnie póki co 3 usg, na których już był zarodek, na 1 i 3 wyszło że ciąża młodsza o 2-3 dni (tak obstawiałam bo miałam cykle po 30-31 dni) a na usg nr 2 idealnie zgadzało mi się z OM ;-) ;)
Ja akurat cykle miałam zawsze po 28 dni :)

reklama
Mam podobne odczucia i porównanie - pierwszy poród naturalny, drugi przez cc. Dużo bym dała by drugi też był naturalny...Tym razem niestety też pewnie cc :(

Do góry