reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moj chcial byc przy 1 porodzie a pozniej stwierdzil ze nie da rady hehe i teraz nawet nie wspomina hehe

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zaraz po urodzeniu przyjdzie nacieszyć się widokiem dzidziusia. Ale oszczędzę mu widoków :) mimo, że nalega, że chce być

8599sek27f3kxupf.png

Hejo!
Kurcze, Was nadrobic! Już połowę zapomniałam!
Jeśli chodzi o poród, to ja mam plan rodzić w wodzie, z doula. Ostatni poród to było najgorsze 13 godzin w moim życiu, chce to odczarowac. Cesarki na życzenie rozumiem, szczególnie po tym, co przeżyłam. Tokofobie oswajam do teraz, a i tak nie wiem, czy panika nie zwycięży tuż przed porodem. CC się boje również, szczególnie tych godzin po. Nie wyobrazam sobie nie zajmować się samodzielnie noworodkiem po porodzie, wiem, że w szpitalach praktykuje się podawanie dzieciom po cc sztucznego mleka, a chce tego uniknąć. Tym razem chce się za to do tego porodu dużo lepiej przygotować.

Aaaaaa jeszcze o opiece medycznej w UK było! Na samą myśl mam drgawki. To kraj dla zdrowych ludzi, chorzy mają przesr...
Ale to już się nie będę rozpisywać o tym, na szczęście tam nie mieszkam, a jak komuś odpowiada takie podejście, to dobrze :)

@Ewarut wynik na pewno do konsultacji z endokrynologiem, nie z ginekologiem. Po to są specjalizacje, żeby z nich korzystać. Z zapaleniem pęcherza nie chodzimy do dentysty, a z niedoczynnością tarczycy do ginekologa. Poza ciąża przy takim wyniku ja np nie miesiączkuje już. Wszystko zalezy od konkretnej osoby i dokładnych wyników. Samo TSH mówi tylko tyle, że trzeba się dokładnie sprawdzic. Przed wizytą u Endo na pewno sprawdź cała trójce - TSH, ft3 i ft4.

Kkk88 ja poród naturalny przeżyłam wiem z czym to się je... Mam dużo znajomych które miały nat i cc I ŻADNA z nich nigdy cc by nie zamieniła na nat.

Miałam 3 operacje w życiu z czego jedna była wyrostkiem blizna nie jest mniejsza niż ta po cc bo mnie ładnie przekroili. Czas po operacji wspominam bardzo dobrze[emoji4]

Druga sprawa pp pierwszym porodzie mam Problemy z prawa strona... Po większym wysiłku dretwieje mi noga i cała ręka... Nie wiem jak bym miała urodzić bez jednej czynnej strony. Ani się zaprzec ani się chwycić.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

reklama
Mój byl przy 1. I tak naprawdę gdyby nie on to po podpięciu oksytocyny wyszła bym z kroplowka z porodówki[emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Do góry