reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewzyny szczególnie po cięciu cesarskim i nie karmiące piersią. Wróciła wam miesiączka??

Po za tym chcialam zapytać. Helcia ma 7 tygodni. Powinny jej płynąć łezki, oczka ma przeszklone jak chce zacząć koncert. Tylko zastanawiam się, bo mała prawie w ogóle nie płacze. Nie mam pół godzinnych koncertów. Maks 1 minuta. Może za krótko płacze i dlatego nie płyną?
Mojemu płyną łezki jak płacze ale też nie dużo.
Nie karmie piersią. Na początku było karmienie mieszane. Przez jakieś 6 tygodni. Potem tylko mm. No i miesiączka już była. Jakoś tydzień po całkowitym zaprzestaniu kp

reklama
A w czym teraz jeździcie?Miłosz też nie płacze łzami

Jeśli chodzi o powrót do formy, to ja nadal 10 kg na plusie. Tarczyca i io nie współpracują. Brzuch mam tak paskudny, że przestałam patrzeć w lustro jak jest odsłonięty. Czuje do siebie obrzydzenie z którym nie mogę sobie poradzić. O.
Graco jakiś starszy model bo i starszy syn w nim podróżował i też było źle.
Co do brzucha jestem na grupie na FB gdzie dziewczyny walczą z kg. Jest dziewczyną która brzuch miała koszmarny a to co osiągnęła ćwiczeniami, peelingami itp to cud. Słowo.

Dziewzyny szczególnie po cięciu cesarskim i nie karmiące piersią. Wróciła wam miesiączka??

Po za tym chcialam zapytać. Helcia ma 7 tygodni. Powinny jej płynąć łezki, oczka ma przeszklone jak chce zacząć koncert. Tylko zastanawiam się, bo mała prawie w ogóle nie płacze. Nie mam pół godzinnych koncertów. Maks 1 minuta. Może za krótko płacze i dlatego nie płyną?
Moja płacze łzami dopiero, gdy jest bardzo głodna, bardzo zmęczona lub coś ją boli. Tak to bez łez..

Co do powrotu do formy: 4 kg nadal sie mnie trzymaja. Mam tluszczyk na brzuchu i jest on wystajacy :(, za to ani jednego rozstepu :).
Niestety buty i pierscionki nadal troche za ciasne :( do tego mam brzydka skore na udach (pisalam juz o tym). Wybieram sie zrobic badania tarczycowe i na solarium. Wiem, ze niezdrowe, ale ja traktuje je jak zabieg leczniczy. Kilka razy po 5 min. Na razie nie mialam okazji i sposobnosci.
Pobolewa mnie jeszcze blizna po cc-po prawej stronie tam gdzie mam zgrubienie.
Czuje potrzebe ruchu, ale z aktywnoscia czekam az minie 12 tygodni od cc, tak jak jest zalecane. Dosc nieregularnie cwicze miesnie Kegla. Taki bilans ciazowych strat, mam jednak nadzieje, ze wszystko wroci do normy jak zaczne cwiczyc i "naprawi" mi sie skora na udach.
@martabunia fajnie, ze sie odezwalas, bo tez sie martwilam czy wszystko ok.

Mnie tez po prawej stronie blizna bobolewa tam gdzie zgrubienie. A szczególnie gdy kaszle.

A co do tej skory, to masz tak jak ja? Już niby ustalone ale zrobię podglad, zdjęcie rak by nie było..

IMG_5022.JPG

IMG_5024.JPG

Załączniki

• IMG_5022.JPG
    IMG_5022.JPG
    210,7 KB · Wyświetleń: 329
  • IMG_5024.JPG
    IMG_5024.JPG
    243,9 KB · Wyświetleń: 338
Graco jakiś starszy model bo i starszy syn w nim podróżował i też było źle.
Co do brzucha jestem na grupie na FB gdzie dziewczyny walczą z kg. Jest dziewczyną która brzuch miała koszmarny a to co osiągnęła ćwiczeniami, peelingami itp to cud. Słowo.

Czesc dziewczyny,
Ja tez po ciazy ciagle +10kg. Brzuch mam wystajacy i tlusty, tez nie moge na niego patrzec. Dodatkowo na twarzy tradzik, z ktorym sobie jeszcze nie poradzilam. Nie mam czasu na kosmetyczke ale jakos chyba musze znalwzc bo dramat..

Starania, jak sie nazywa ta grupa na fb? Moze dolacze bo podjelam walke z kilogramami...

Czesc dziewczyny,
Moj Kuba dzisiaj nie do zniesienia-co chwile placze... nie wiem czym go zajac, wroce do tych postow tutaj gdzie piszecie jakie macie zabawki, moze mnie cos natchnie ale ciezko takiego malego czyms zajac.
Jakbyscie mialy jakis sposob, to poprosze!!

A kiedy planujecie smoczki odstawić? Macie jakiś taki z góry założony moment?
Mój starszy syn był niesmoczkowy dlatego tak dopytuje

Stary cytat mi się przypałętał :)
Ja się nad tym nie zastanawiałam i zobaczę jak się potoczy.
Nie pamiętam kiedy Livii odstawiłam, ale poszłam za radą z netu i obcielam nożyczkami smoczek. Jak mała takiego zobaczyła to się to przestraszyła i więcej smoka nie chciała :D
Jak będzie z drugą, zobaczymy ale ona wielka wielbicielka smoka nie jest więc mam nadzieję że tak zostanie.

Ja dopiero wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam jak płacze, kiedy nagle zniknęłam z dywanu A na moim miejscu usiadła moja mama. Jak Tarja zobaczyła babcie to podkówka i pojawiły się właśnie łzy w oczach. Ale nie płynęły :)
Koncertów też nie mamy, ale jak się drze to widać, się drze, a nie płacze, bo łzy nie lecą i w 99% chodzi o mleko:)
Co do powrotu do formy: 4 kg nadal sie mnie trzymaja. Mam tluszczyk na brzuchu i jest on wystajacy :(, za to ani jednego rozstepu :).
Niestety buty i pierscionki nadal troche za ciasne :( do tego mam brzydka skore na udach (pisalam juz o tym). Wybieram sie zrobic badania tarczycowe i na solarium. Wiem, ze niezdrowe, ale ja traktuje je jak zabieg leczniczy. Kilka razy po 5 min. Na razie nie mialam okazji i sposobnosci.
Pobolewa mnie jeszcze blizna po cc-po prawej stronie tam gdzie mam zgrubienie.
Czuje potrzebe ruchu, ale z aktywnoscia czekam az minie 12 tygodni od cc, tak jak jest zalecane. Dosc nieregularnie cwicze miesnie Kegla. Taki bilans ciazowych strat, mam jednak nadzieje, ze wszystko wroci do normy jak zaczne cwiczyc i "naprawi" mi sie skora na udach.
@martabunia fajnie, ze sie odezwalas, bo tez sie martwilam czy wszystko ok.

Buty też są dla mnie przyciasne ale obrączkę już wcisnelam.
Co do rozstępów, to jestem bardzo mocno zaskoczona, bo tak jak przy pierwszej ciąży wysypało mi brzuch okropnie na krótko przed porodem, tak teraz ani jednego A smarowalam nieregularnie. :eek:

Czesc dziewczyny,
Moj Kuba dzisiaj nie do zniesienia-co chwile placze... nie wiem czym go zajac, wroce do tych postow tutaj gdzie piszecie jakie macie zabawki, moze mnie cos natchnie ale ciezko takiego malego czyms zajac.
Jakbyscie mialy jakis sposob, to poprosze!!

Jak już wszystko inne zawodzi to wystarczy włączyć to :laugh2:
Patrzy wtedy na te kolorowe ruchome światełka na suficie i ścianach i oczom własnym nie wierzy :D
20181104_184343.jpg

Załączniki

• 20181104_184343.jpg
    20181104_184343.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 342
reklama
Hej mamy się dobrze , ale czasu brakuje .Dziś nam wybija 7 tydzień. W niedzielę mieliśmy chrzciny . Mała jest bardzo grzeczna. W nocy przesypia nam 6-8 godzin. Karmimy się butla. Walczyłam i odpuściłam
Pora na mamusie i odchudzanie.
Fajnie że się odezwałaś :)
Mała cudowna i jak pięknie śpi w nocy , tylko pozazdrościć :)

Do góry