reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej wszystkim daaawno mnie nie bylo cos podczytywalam ale wyrywkowo . U nas szał pał przeprowadzka porod ekspresowy wrecz jak w ameryk.filmie heh przyjechalam z 9cm i urodzilam w pelni swiadomie bez farmakologii niestety na lezaco i popekalam ale zaraz po juz latałam jak wariatka
Urodzilam przed terminem 11 wrzesnia kruszynke 2750g i 53cm coreczka zdrowa to najwazniejszsze a wczoraj mialysmy szczepienie. Fajnie ze dalej piszecie na forum dzieciaki macie przeurocze. Z ciekawosci przegrzebalam forum co to za Pan Dziadek zrobil taka furore i faktycznie przystojniacha
Ogolnie faceci zajmujacy sie dziecmi sa wtedy mega przystojni
Czy szczepilyscie na pneumokoki? To obowiazkowe szczepienie ale podobno nie obejmuje tych na ktore najczesciej dzieci choruja? Prawda to ? Slyszalyscie o tym? My szczepimy standardowo dafmowymi szczepiinkami, czyli wczoraj 3 wklucia ..
Pozdrawiam Was wszyskie gratuluje kazdej z osobna ! jeszcze nie tak dawno wklejalam zdjec8e brzuszka kazda z nas ciezarowka a teraz tematy żłobka juz . Ja tez malutką juz zapisalam do zlobka państwowego od wrzesnia mam nadz.ze sie dostanie ...jednak nie wyobrazam sobie jeszcze tego ze wrocr do pracy a ona w tym żłobku . Jest jeszcze troche czasu ale martwi mnir to bardzo.
My dostaliśmy na pneumo więc mieliśmy 4 wkucia.

reklama
My dostaliśmy na pneumo więc mieliśmy 4 wkucia.

Czyli moglo byc gorzej . Biedne dzieci ale trzeba. Nigdy nie slyszalam takiego przerazliwego placzu u mojego dziecka jak wczoraj . Zapomniałam przy starszym przeciez tez byly szczepienia i tez standardowo . Jeszcze kilka razy niestety

Nie pocieszę Ciebie tym pewnie ale te lęki o dziecko już Ci teraz tak na zawsze zostaną :)
Taki los mamy :)

A co do sprawdzania czy oddycha to ja przestałam robić to u starszej córki dopiero jak dostała łóżko piętrowe i już do niej nie dosiegam, czyli jakieś parę miesięcy temu :D A tak to zawsze, jeśli spała w domu, przed snem musiałam się upewnić :sorry2:

Ja tez zaglądam i dobrze, bo on teraz mega kopie nogami i ostatnio zaglądam do niego a on całe nogi gole a cała kołderkę wkopał sobie na twarz.. myślałam ze zawału dostanę jak to zobaczyłam.. już miałam wizje jego uduszonego.. i znów śpi w nocy w rozku a za chwile wchodzimy w śpiworki

Dziewczyny czy Wasze ciała powróciły do stanu sprzed ciąży? Nie pytam tu o wagę a o nr buta na pezyklad...
Ja mam wciąż buty za ciasne trochę. Wczoraj chciałam założyć pierścionek - tylko do połowy palca wszedl. Czy to się zmieni? Wróci do normy czy już tak zostanie? Ile to potrwa?

U mnie takie rzeczy to normalnie, tylko w spodnie nie wchodzę wciąż :( a wagę już osiągnęłam sprzed ciazy

Ja też nie wyobrażam sobie, że będę musiała ją posłać do żłobka i wrócić do pracy :) przecież za rok dalej będzie malutka.

A nawet to trudniejsze... bo jak pomyśle, ze to dziecko będzie już świadome, będzie uczyło się mówić i poznawać się i to wszystko będzie robiło beze mnie bo ja w pracy to mi smutno

Mnie noga wróćiła do noralności. Rozmiar spadl o dwie wielkości :D
Ciało flakowate, ale nie przejmuję si. Zostało mi 5 kg z 20 , które mialam w ciąży . Urosłam w barach. :D Mieszcze się w jeden płaszcz . No ale mam czas i na pewno zgubie :)

W sobotę mamy wesele , małą będzie z nami do 21, ale kupiłam jej słuchawki wygłuszające dźwięki :)

reklama
Ja tez zaglądam i dobrze, bo on teraz mega kopie nogami i ostatnio zaglądam do niego a on całe nogi gole a cała kołderkę wkopał sobie na twarz.. myślałam ze zawału dostanę jak to zobaczyłam.. już miałam wizje jego uduszonego.. i znów śpi w nocy w rozku a za chwile wchodzimy w śpiworki
My mamy taka duza kolderke, ze rogi od strony nog wkladam miedzy szczebelkami i przykrywam go do pasa. Jak kopie to jedynie moze sobie skopac z siebie koldre, bo w druga strone sie nie przesuwa, przez to, ze te rogi zaczepione trzymaja, poza tym jest raczej za duza zeby dal rade nia przesuwac

Załączniki

• 20181107_111323.jpg
    20181107_111323.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 127
Do góry