reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
To panstwowy zlobek? U nas mozna zapisac dopiero jak dziecko ma pesel. I ja mlodego zapisalam od razu w ten sam dzien, co dostalismy pesel i ma 146 miejsce na liscie oczekujacych. Tez bym chciala zeby sie dostal. Starszy tez tam chodzil i jak zapisalismy od razu po urodzeniu, to dostal sie po poltora roku. A od kiedy chcesz puscic? Od wrzesnia? U nas tez najpierw z rodzicem apadtacja, pozniej do 12 trzeba odbierac, a kolejny tydzien juz zostaje ile trzeba. A jak u was ksztaltuje sie cenowo? U nas bardzo podobnie do prywatnych
Prywatny. W domu będę do grudnia, więc chciałabym, żeby przyzwyczaiła się do tej pory. Od września spróbujemy się razem adaptować. Jak nie wyjdzie to jeszcze będzie październik i listopad. Miesięczny koszt to 512 zł. Po tym, co tam zobaczyłam to myślę, że cena spoko. Kiedyś tam było po 700 zł, więc i tak zeszli z ceny.
W panstwowym byliśmy się pytać to zgłoszenie przyjmują w styczniu, jak dziecko ma 2 lata rocznikowo i wtedy w przyszłym wrześniu start, czyli dopiero za dwa lata [emoji43] więc cenowo nawet się nie pytaliśmy.

My dzisiaj byliśmy pochodzić po żłobkach, wybadać sytuację. I wyobraźcie sobie, że matki w ciąży już składają zgłoszenia na przyszły rok czy tam jeszcze dalej. A P mi nie wierzył, jak mu tak mówiłam w ciąży.
Też już złożyliśmy podanie, bo liczy się kolejność zgłoszeń i babka mówiła, że na 99% się dostaniemy, ale w maju dopiero będzie wiadomo.
Żłobek wydaje się fajny, a i babki i dyrektorka sensowne. Żłobek blisko domu, czynny 7-17, więc fajne godziny, bo przed pracą będę mogła podrzucić.
Mogę na początku przychodzić z nią na adaptację, a później zostawiać samą na kilka godzin, jak jeszcze będę w domu.
Cena też spoko.

Masakra z tym, my już się w lutym tego roku zapisaliśmy na listę A mała ma iść dopiero jak skończy roczek i już listy pełne....

My też na spacerku [emoji6] niesamowite taka piekna pogoda w listopadzie [emoji85]
IMG-20181106-WA0001.jpeg

Załączniki

• IMG-20181106-WA0001.jpeg
    IMG-20181106-WA0001.jpeg
    102,7 KB · Wyświetleń: 429
reklama
Do góry