reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

No średnio wlasnie. Karuzela jest nudna. Mata ok pod warunkiem że jestem.obok i ruszam zabawkami

Moj jest karuzela zachwycony, ciagle sie do niej uśmiecha i robi uuu uuu!, tylko musialam spuscic zabawki na wstazce troche nizej, bo jak byly wysoko to ich nie widzial. Chyba woli nawet karuzele niz bujaczek i teraz do bujaczka wkladam go bardzo sporadycznie

reklama
Czytaj też składy, bo często dodają do różnych rzeczy mleko w proszku lub serwatkę.U nas podobnie to wyglądało. I potem te krostki jakby zaczęły pękać i się babrać.Największa to chyba "mamy ściągające mleko (karmienie piersią inaczej)" :)Zgadzam się. Wszystko ma swoje złe i dobre strony. Warto skupić się na pozytywach.Ja mam Tiny Love Świat małej księżniczki. Są różne melodyjki i szumy, a zwierzątka ustawiają się tak, że są buźkami do dziecka.
Projektor mam w lampce od teściowej i narazie mała nie widzi tych gwiazdek. Może jak większa będzie :)

@GoJ ja też sierpniowa to już 4 nas jest. Ale więcej dziewczyn było [emoji14]
Ja tez z sierpnia :)
Mam dwie karuzelki tinny love i w obu zwierzatka sie przekrecaja, ze dziecko widzi. Moj uwielbia patrzec na karuzelke i gadac do niej. Projektor dostalismy na chrzciny i Borys juz patrzy sobie na gwiazdki, ale musi byc bardzo ciemno zeby dobrze bylo widac

Dziewczyny czym przykrywacie maluchy w nocy w łóżeczku? U mnie jest to rozłożony rożek i czasem na to kocyk cieniusi. Mój jest ciepłolubny jak ja no i się zastanawiam czy nie dać kołderki bo śpi u siebie. Budzi się na papu i potem znów do siebie. Potem koło 5/6 rano wierci się ale bez papu. Wystarczy wziąć go do naszego łóżka i śpi dalej. Dziś prawie do 10ej. I się zastanawiam czy potrzebuje czuć nas czy otulającą kołderkę. Wiadomo że inaczej się układa niż ten rożek. Tylko że trochę boję się tej kołderki żeby się nią nie nakrył całkiem... A wolałabym żeby spał w łózeczku a nie z nami bo wiadomo że wtedy spanie bardziej czujne i na jednym boku w zasadzie.
Ja w lozeczku mam kolderke od samego poczatku

Przychodnia. Patrzą na mnie jak na pojeba. A tu dzieciak śpiochy body kombinezon koc gruby Pielucha przykryty. Kolejny to samo. Kurde 20 stopni jest. Młody miał sweter ale w środku zdjęłam. I tyle. Żadne koce pieluchy

Miki wystawia do wargi dalej nie. Gdy płacze to nie dotyka językiem (czubkiem) podniebienia. Ja chcę podciąć teraz póki jest malutki nie ze względu na jedzenie tylko ze względu na późniejszą naukę mowy i wymowę. Dzieci z krótkimi wędzidełkami często w dorosłym życiu seplenią lub nie wymawiają poprawnie R. Do tego dźwięczą mi słowa kolegi z takim niepodciętym wędzidełkiem... Jak dziś widzę tę scenę w której opiwiadał mi jaki problem ze swerą intymną i całowaniem ma ;) jako matka 3 synów jestem dumna z ich przyrodzeń i chcę żeby w przyszłości żadne głupie wędzidełko nie sprawiło że usłyszą od partnerek że są kiepscy w syt. intymnych :D
Tarja też nie dotyka językiem podniebienia jak płacze. Ale oglądały ja po porodzie co 2 lekarki i nikt nic nie powiedział...

Przychodnia. Patrzą na mnie jak na pojeba. A tu dzieciak śpiochy body kombinezon koc gruby Pielucha przykryty. Kolejny to samo. Kurde 20 stopni jest. Młody miał sweter ale w środku zdjęłam. I tyle. Żadne koce pieluchy
Mój też dzisiaj body z długim , spodenki i bluza :) teraz okryłam mu nóżki kocem bo chłodno już . A byliśmy w mieście to babeczka z bliźniakami była i te ich dzieci w takich grubych śpiworach

To moja gwiazdka w bluzeczce na 68 rozmiar ale zrobiłam jej jako sukienkę , [emoji16] jutro kończy 7 tygodni waży 4500g i 55 cm, [emoji106] [emoji252]
20181031_143633.jpg

Załączniki

• 20181031_143633.jpg
    20181031_143633.jpg
    84,7 KB · Wyświetleń: 355
reklama
Do góry