reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tu wstępny rzut sobie wczoraj zrobiłam to możecie zobaczyć jaki jest układ pomieszczeń.
20181018_050704.jpg

Łazienka jak wiecie jest mikroskopojna. W planach mam - ponieważ wanna jest tycia założenie na niej szklanego parawanu nawannowego i zamiast zwykłej słuchawki panel prysznicowy z deszczownicą. Między wanną a zabudową czegoś tam planuję zmieścić słupek - szafkę. No i szafka pod umywalką i nad wc kompaktem. A nad umywalką szafka z lustrem.
Kuchnia tycia ale ustawna. Zrobię zabudowę dolną w U a górną w L.
Popsuli mi plany urządzenia pokoju dzieci i dużego pokoju i muszę przemyśleć jeszcze optymalne umeblowanie. Przedpokój też okazał się być mikroskopijny i nie wiem nawet czy wcisnę tam ławkę na buty...
Natomiast ustaliliśmy z S. że podwiesimy sufit we wnęce w salonie i wyciągniemy z niego kable ppod lampy nad stół a w holu zrobi listwy ledowe pod sufitem. Zabudujemy okno w kuchni i pomalujemy z obu stron czarną tablicówką. Chłopaki po swojej stronie będą mieli możliwość bazgrania a po stronie kuchni chcę mieć tam np. przepisy zapisane i zioła na relingu powieszone (chyba w jednum katalogu z IKEA było coś takiego co mi chodzi po głowie)

Załączniki

• 20181018_050704.jpg
    20181018_050704.jpg
    611,9 KB · Wyświetleń: 336
reklama
Nie powinnam tego pisać bo jak się pochwalę to będzie zaraz lipa. Ale... Miki dziś cudownie spał. Po 1. cały dzień sen, cyc, pielucha. Po 2. Noc bomba. Liczę jedną pobudkę o 00:30 Bo wcześniej cyc po 21:00 i teraz po 4:00 i śpi. Także bomba.
Niestety wczoraj wieczorem przez naszego niezrównoważonego emocjonalnie psa wpadł w histerię i totalnie trudno było mi go wyciszyć. O a teraz coś stęka... przez sen więc na dwoje babka wróżyła... albo się zes.ra i pośpi albo wybudzi ;)
Nie chce mi się dziś K. wieźć do szkoły... Nie wiem czy mu wolnego nie zrobię. Po wczorajszym dniu jestem tak zmęczona jakbym dwie szychty na kopalni odwaliła...

A u mnie eureka druga miękka kupa! Mam nadzieję że tak zostanie i że te trzecie mleko pomogło oby oby nawet zauważyłam że ono jak się zmiesza nie tworzy się piana a przy tamtych się robiła.....co nie zmienia faktu że mój po tej17ma kolki?! Bo tak płakać bez przyczyny??? . Steka w łożeczku nakarmiony, przewiniety idę spać budzi się często padam

Nie wiem ale Mikołaj co wieczór przed nocnym spaniem robi mniejszy lub większy cyrk... tak jakby się buntował przed nocnym snem (coś takiego co robią starsze dzieci) jest ewidentnie zmęczony i senny ale jakby wściekły na siebie i cały świat że musi iść spać ;) przywykłam już do tego i staram się to przetrwać...

Możliwe. Przy najbliższym karmieniu przystaw bródką w stronę obolałego miejsca.
U nas cuda na kiju, siedzę i spać nie mogę, bo się odzwyczaiłem, a młody dziś taki łaskawy! Spał 20 30 - 1 40 i 2 00 - 4 30. Teraz znowu zasnął. Przy pierwszej pobudce nawet zmiany pieluchy nie było :o to jakieś cuda!
DORASTA :-D

Witam na nocnej zmianie , moja mała przespala jedno karmienie tzn spała 8h aż ja obudziłam bo to nie normalne żeby spala 8h ciągiem, zjadła, przebrana i teraz ja usypiam. [emoji23]
Jejku co ja bym dała by moja spała te 8 godzin jak tu ledwo 3 wyciągamy [emoji12]
Możliwe. Przy najbliższym karmieniu przystaw bródką w stronę obolałego miejsca.
U nas cuda na kiju, siedzę i spać nie mogę, bo się odzwyczaiłem, a młody dziś taki łaskawy! Spał 20 30 - 1 40 i 2 00 - 4 30. Teraz znowu zasnął. Przy pierwszej pobudce nawet zmiany pieluchy nie było :o to jakieś cuda!
Może zaczyna być łaskawy dla mamy [emoji16][emoji16][emoji16] albo planuje bezsenną zbrodnie na następną noc tylko czujność matki chce uśpić [emoji12][emoji23]
Tu wstępny rzut sobie wczoraj zrobiłam to możecie zobaczyć jaki jest układ pomieszczeń.
Zobacz załącznik 908464
Łazienka jak wiecie jest mikroskopojna. W planach mam - ponieważ wanna jest tycia założenie na niej szklanego parawanu nawannowego i zamiast zwykłej słuchawki panel prysznicowy z deszczownicą. Między wanną a zabudową czegoś tam planuję zmieścić słupek - szafkę. No i szafka pod umywalką i nad wc kompaktem. A nad umywalką szafka z lustrem.
Kuchnia tycia ale ustawna. Zrobię zabudowę dolną w U a górną w L.
Popsuli mi plany urządzenia pokoju dzieci i dużego pokoju i muszę przemyśleć jeszcze optymalne umeblowanie. Przedpokój też okazał się być mikroskopijny i nie wiem nawet czy wcisnę tam ławkę na buty...
Natomiast ustaliliśmy z S. że podwiesimy sufit we wnęce w salonie i wyciągniemy z niego kable ppod lampy nad stół a w holu zrobi listwy ledowe pod sufitem. Zabudujemy okno w kuchni i pomalujemy z obu stron czarną tablicówką. Chłopaki po swojej stronie będą mieli możliwość bazgrania a po stronie kuchni chcę mieć tam np. przepisy zapisane i zioła na relingu powieszone (chyba w jednum katalogu z IKEA było coś takiego co mi chodzi po głowie)
Gosiu cokolwiek zaplanujecie trzymam kciuki by Wam się udało [emoji110][emoji110][emoji110]

Julka o poranku, tylko nie patrzcie na śliniak [emoji12] Teraz zasypia przy cycu [emoji16]
IMG_20181018_051922.jpg
IMG_20181018_052122.jpg

Załączniki

• IMG_20181018_051922.jpg
    IMG_20181018_051922.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 395
  • IMG_20181018_052122.jpg
    IMG_20181018_052122.jpg
    73,9 KB · Wyświetleń: 393
reklama
Jejku co ja bym dała by moja spała te 8 godzin jak tu ledwo 3 wyciągamy [emoji12]Może zaczyna być łaskawy dla mamy [emoji16][emoji16][emoji16] albo planuje bezsenną zbrodnie na następną noc tylko czujność matki chce uśpić [emoji12][emoji23]Gosiu cokolwiek zaplanujecie trzymam kciuki by Wam się udało [emoji110][emoji110][emoji110]

Julka o poranku, tylko nie patrzcie na śliniak [emoji12] Teraz zasypia przy cycu [emoji16]Zobacz załącznik 908466Zobacz załącznik 908467
Mam taką samą pościel ;) a śliniak zaj..sty co chcesz?

Do góry