reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Berek... bez entuzjazmu.
Od 2:45 nocne niemowląt rozmowy do 4:45 kiedy to zmiana pieluchy i cyc... on śpi a ja kawa i śniadanka... i koniec nocy.

Zauważyłam że Mikołaj czasem gdy śpi - często tika rączkami i nie mówię tu o odruchu moro tylko tak jakby motylek machał skrzydełkami... nie wiem czy to normalne... mnie się to nie podoba i eiem że takie tiki miał już w życiu płodowym bo dokładnie czułam to.

Umowę o to mieszkanie będę podpisywać albo w tym tyg. albo z początkiem przyszłego i coraz bardziej mnie to dołuje. Panele w promocji nawet to koszt 400-500 plnów. Plisy na okna do 100 zł za jedną. Kuchnia ze 3000 śmiech na sali bo te 3000 dla mnie to w huk kasy. Lodówka... meble... bla bla bla...
Rodzice póki co zostają w starym. Byli u komornicy. Zapisała że to tymczasowe trzeba im dać a że w dwa tyg. nie znajdą a od 1.11 jest okres ochronny to mają 6msc żeby spiąć pośladki i załatwić co trzeba by socjalne dostać... Zobaczymy czy dorośli ;)

Nie wiem czy do psychiatry się nie zapisać bo mi humor 3 dobę siada i wolałabym żeby to nie był początek stanu depresyjnego bo wtedy wszystko leży odłogiem

Jakby tu sobie humor poprawić??
A mebli nie ma nigdzie w okolicy za darmo na olx ? :)

U nas noc wspaniala, mlody obudzil sie tylko raz o 2:00. No i teraz, ale to juz dzien to sie nie liczy :p jak zadzwonil o 6:00 budzik starego a wszyscy byli jeszcze w lozkach to z niedowierzaniem pytalam czy to na pewno ten wlasciwy budzik i czy my jeszcze spimy [emoji23]
Ale tak poza tym to maly jest przebrzydly i paskudny(zeby nie bylo, ze go za bardzo pochwalilam i zeby cyrkow nie odstawial[emoji1])
O to dał Ci syn pospać :) U nas klasycznie 4 pobudki z tym że ostatnia o 6 i spaliśmy do 8.30 :)

Smoczek na pół głowy :pIdź idź, sama wiesz najlepiej kiedy trzeba. Miłoszowi też. Jeżeli takie jednorazowe drżenie trwa poniżej minuty, to nie ma się czym martwić - jest związane z niedojrzałością układu nerwowego.Hihihi z pizza czy bez i tak będziesz ją kochać ;)

Bry!
Zasnęłam o 5, o 6 20 wstałam i do 7 polowalam na siuśki Miłosza. Potem wstała Werka, więc przestałam polowac i posikal się jak tylko mu pieluchę założyłam. Łobuz [emoji14]
Tak sobie staram to tłumaczyć.... Ale trochę z tyłu głowy niepokój siedzi.
Jaka psia noga? Ja się nie doszukuje bo zwariował można
Jak psa drapiesz w pewne miejsce to mu tak noga lata ;) Mikołajowi i mnie też lata jak źle ułożona ;) ale to mi snu z powiek nie spędza akurat ;)

To trzyman kciuki :):)

To na nosku to ma od urodzenia, i w ogóle jakoś nie schodzi.. a Martynce zeszło ?

Tej wysypki nie widział jeszcze nikt bo to od niedzieli ma a jutro już położna to chwilowo nie panikuje.
Jeszcze nam z kikuta wczoraj trochę krwi poleciało to tez przy okazji pokażemy
Smarowałam jej to przed kąpielą oliwką albo olejem migdałowym, żeby odmokło i przy myciu ściągałam. Nie wiem, czy to ciemieniucha nie była. Teraz już ok.
Będzie dobrze :) mała pewnie nawet nie poczuje :)

A kiedy będą wyniki egzaminu ? Chyba że były i coś przegapiłam
Czekam cały czas. Powinny być na dniach.

reklama
IMG_7774.JPG

Dj rozkreca impreze, wpadajcie laski! [emoji7]

Załączniki

• IMG_7774.JPG
    IMG_7774.JPG
    365,2 KB · Wyświetleń: 376
Do góry