reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Berek... bez entuzjazmu.
Od 2:45 nocne niemowląt rozmowy do 4:45 kiedy to zmiana pieluchy i cyc... on śpi a ja kawa i śniadanka... i koniec nocy.

Zauważyłam że Mikołaj czasem gdy śpi - często tika rączkami i nie mówię tu o odruchu moro tylko tak jakby motylek machał skrzydełkami... nie wiem czy to normalne... mnie się to nie podoba i eiem że takie tiki miał już w życiu płodowym bo dokładnie czułam to.

Umowę o to mieszkanie będę podpisywać albo w tym tyg. albo z początkiem przyszłego i coraz bardziej mnie to dołuje. Panele w promocji nawet to koszt 400-500 plnów. Plisy na okna do 100 zł za jedną. Kuchnia ze 3000 śmiech na sali bo te 3000 dla mnie to w huk kasy. Lodówka... meble... bla bla bla...
Rodzice póki co zostają w starym. Byli u komornicy. Zapisała że to tymczasowe trzeba im dać a że w dwa tyg. nie znajdą a od 1.11 jest okres ochronny to mają 6msc żeby spiąć pośladki i załatwić co trzeba by socjalne dostać... Zobaczymy czy dorośli ;)

Nie wiem czy do psychiatry się nie zapisać bo mi humor 3 dobę siada i wolałabym żeby to nie był początek stanu depresyjnego bo wtedy wszystko leży odłogiem

Jakby tu sobie humor poprawić??
A mebli nie ma nigdzie w okolicy za darmo na olx ? :)

U nas noc wspaniala, mlody obudzil sie tylko raz o 2:00. No i teraz, ale to juz dzien to sie nie liczy :p jak zadzwonil o 6:00 budzik starego a wszyscy byli jeszcze w lozkach to z niedowierzaniem pytalam czy to na pewno ten wlasciwy budzik i czy my jeszcze spimy [emoji23]
Ale tak poza tym to maly jest przebrzydly i paskudny(zeby nie bylo, ze go za bardzo pochwalilam i zeby cyrkow nie odstawial[emoji1])
O to dał Ci syn pospać :) U nas klasycznie 4 pobudki z tym że ostatnia o 6 i spaliśmy do 8.30 :)

Smoczek na pół głowy :pIdź idź, sama wiesz najlepiej kiedy trzeba. Miłoszowi też. Jeżeli takie jednorazowe drżenie trwa poniżej minuty, to nie ma się czym martwić - jest związane z niedojrzałością układu nerwowego.Hihihi z pizza czy bez i tak będziesz ją kochać ;)

Bry!
Zasnęłam o 5, o 6 20 wstałam i do 7 polowalam na siuśki Miłosza. Potem wstała Werka, więc przestałam polowac i posikal się jak tylko mu pieluchę założyłam. Łobuz [emoji14]
Tak sobie staram to tłumaczyć.... Ale trochę z tyłu głowy niepokój siedzi.
Jaka psia noga? Ja się nie doszukuje bo zwariował można
Jak psa drapiesz w pewne miejsce to mu tak noga lata ;) Mikołajowi i mnie też lata jak źle ułożona ;) ale to mi snu z powiek nie spędza akurat ;)

To trzyman kciuki :):)

To na nosku to ma od urodzenia, i w ogóle jakoś nie schodzi.. a Martynce zeszło ?

Tej wysypki nie widział jeszcze nikt bo to od niedzieli ma a jutro już położna to chwilowo nie panikuje.
Jeszcze nam z kikuta wczoraj trochę krwi poleciało to tez przy okazji pokażemy
Smarowałam jej to przed kąpielą oliwką albo olejem migdałowym, żeby odmokło i przy myciu ściągałam. Nie wiem, czy to ciemieniucha nie była. Teraz już ok.
Będzie dobrze :) mała pewnie nawet nie poczuje :)

A kiedy będą wyniki egzaminu ? Chyba że były i coś przegapiłam
Czekam cały czas. Powinny być na dniach.

reklama
IMG_7774.JPG

Dj rozkreca impreze, wpadajcie laski! [emoji7]

Załączniki

• IMG_7774.JPG
    IMG_7774.JPG
    365,2 KB · Wyświetleń: 371
Do góry