reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dobra coś znowu kapalo z cycka i stwierdzam że chce pobudzać te laktacje do tego stopnia abym mogła małemu dać troche swoje mleka, nie mówię tu o karmieniu cyckiem bo on raczej tego nie chve wściekal się bo słabo leci itp pn lubię się najeść ale może mogłabym mu dawać swojego mleko z butelki i StarAnia mam pytanie co ile i w jakich odstępach czasu mam ściągać laktatorem? Tak abym mógł naprpdukowac te mleko od nowa? On ma jutro dwa tygodnie coś mi tam kąpię więc mam jakiś szanse aby dostał moje mleko? Chociaż po 30ml a resztę bym mu mieszankę dawała tylko nie umiem się do tej zabrać, przeczytałem w necie że babka po 4 miesiącach nie karmienia nie miała w ogóle mleka i odciągała przez tydzień co godz laktatorem w systemie 7-5-3 i udało jej się więc może i mi się uda tylko napiszę mi jak często mam odciągac......

reklama
Dobra coś znowu kapalo z cycka i stwierdzam że chce pobudzać te laktacje do tego stopnia abym mogła małemu dać troche swoje mleka, nie mówię tu o karmieniu cyckiem bo on raczej tego nie chve wściekal się bo słabo leci itp pn lubię się najeść ale może mogłabym mu dawać swojego mleko z butelki i StarAnia mam pytanie co ile i w jakich odstępach czasu mam ściągać laktatorem? Tak abym mógł naprpdukowac te mleko od nowa? On ma jutro dwa tygodnie coś mi tam kąpię więc mam jakiś szanse aby dostał moje mleko? Chociaż po 30ml a resztę bym mu mieszankę dawała tylko nie umiem się do tej zabrać, przeczytałem w necie że babka po 4 miesiącach nie karmienia nie miała w ogóle mleka i odciągała przez tydzień co godz laktatorem w systemie 7-5-3 i udało jej się więc może i mi się uda tylko napiszę mi jak często mam odciągac......
System 7-5-3 co 3 godziny w dzień, 4 w nocy. Jaki masz laktator? Jakby Ci się udało raz dziennie zrobić power pumping to by była bajka :) ale do tego koniecznie laktator elektryczny.

@wiciowamama tule mocno. Ty jesteś bardzo silną kobietą!

Oh no wiesz. On teraz przyjedzie dopiero w listopadzie na tydzień. A później na święta boże narodzenia.
:hmm:
Ciężkie takie życie na odległość ale niestety w tym kraju nie da się uczciwie zarobić porządnych pieniędzy żeby utrzymać rodzinę . Zawsze masz nas jak będzie Ci ciężko i będziesz chciała się wyżalić.

Moje dziecko to ma jakiś czujnik już wszczepiony, matka jest w pokoju to jest spokój i śpi, matka tylko na sekundę wyjdzie już płacz ;) od 17 spałyśmy sobie we dwie 2,5 godziny, obudziłam się ona jeszcze śpi mowie idę zrobić szybko kolacje wyszłam na chwilę ona się też obudziła i też woła kolację ;)

System 7-5-3 co 3 godziny w dzień, 4 w nocy. Jaki masz laktator? Jakby Ci się udało raz dziennie zrobić power pumping to by była bajka :) ale do tego koniecznie laktator elektryczny.

@wiciowamama tule mocno. Ty jesteś bardzo silną kobietą!
Dzięki właśnie zrobiłam 7-5-3 narazie mam ten od koleżanki medela ręczny ale już zamówiłam sobie taki sam ale elektryczny jaka babka na allegro miała w miarę tanio do sprzedania, co to ten power pumping? I weź mi jeszcze napisz czy moje mleko jest inne? W sensie czy syn się nim naje tak jak mm?

reklama
Do góry