reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Pora wyłączyć telefon dla koleżanek. Co by nie było i mnie baby blues nawiedza. Wczoraj obrzucalam męża pieluszkami [emoji16] . Zachowuje się jak dzik , potem jak anioł .
Mąż pojechał po flemacktiker , jak się nie ruszy za bardzo to jutro wypije, oraz o normalny paracetamol. Pan farmaceuta uznał ,że najlepiej jak da mi dla dzieci [emoji16][emoji16][emoji23][emoji23][emoji23] bo się lepiej wchłonie i szybciej zadziała. A ja się zwijam z bólu [emoji16][emoji16][emoji16][emoji23][emoji23][emoji23].

reklama
To tule mocno i ściskam kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli [emoji110][emoji847]
A co to za operacja brzucha jeżeli można wiedzieć?
Mam przepukline kresy białej o średnicy ok 7 cm i rozejscie mięśni prostych brzucha (już po ciazy z córką było operacyjne). Trzeba wstawić siatkę w przepuklinę i zszyć mięśnie. Jakby przy tym udalo się wyciąć nadmiar skory, to byłoby super. No ale muszę na to czekać ok 1,5-2 lata. Wszystko wina moich dziwnych ciążowych brzuchów. Przed pierwsza ciąża obwód 60 cm, do porodu 119 cm, przed druga ciąża 64 cm - do porodu 125 cm.
IMG_20180919_104828.jpg

Załączniki

• IMG_20180919_104828.jpg
    IMG_20180919_104828.jpg
    55,7 KB · Wyświetleń: 453
Mam przepukline kresy białej o średnicy ok 7 cm i rozejscie mięśni prostych brzucha (już po ciazy z córką było operacyjne). Trzeba wstawić siatkę w przepuklinę i zszyć mięśnie. Jakby przy tym udalo się wyciąć nadmiar skory, to byłoby super. No ale muszę na to czekać ok 1,5-2 lata. Wszystko wina moich dziwnych ciążowych brzuchów. Przed pierwsza ciąża obwód 60 cm, do porodu 119 cm, przed druga ciąża 64 cm - do porodu 125 cm. Zobacz załącznik 900637
Aha teraz rozumiem, czyli jeszcze trochę czasu musisz poczekać.

Nie nadrobię Was, nie ma szans. Trzymam kciuki, za wszystkie, które zabierają się za rodzenie! Mój syn to hajnid pierwsza klasa, wszyscy wymiekamy. Córka dzielnie znosi serenady brata, ale dziś już sama powiedziała, że jest tym zmęczona. Uhhh

Młody sypia tylko na mnie i tylko jak jest już wykończony. Kocham go nad życie, ale oddalabym teraz wiele za możliwość przespania chociaż 2 godzin ciągiem...

I jeszcze bezczelnie rosnie tak szybko, że już w niczym nie przypomina noworodka, a przecież nim jest! Buuu. Ojojojajcie mnie! Zobacz załącznik 900574
Tule! Ale ze płacze bo ma te kolki? Czy płacze bo taki egzemplarz? Już niedługo będzie lepiej

A ja zaczęłam sobie przypominać poród, i te głupie komentarze, i że położna mówiła że jak nóg nie rozluźnienie to zrobię krzywdę dziecku.... mąż mówił że był siny, a wody mam wpisane zielone. Ale dostał 10 punktów. Ale sam fakt że mogłam mu zrobić krzywdę mnie przytłacza. A ja nie umiałam poradzić sobie z tym bólem podczas partych, czułam normalnie że mi rozsadza krocze.... fatalnie czuję się z ta myślą :( jeszcze wszyscy w koło mi truja że muszę karmić piersią bo schudnę od tego.... chyba zwariuje
Ja nie karmie piersią i weź nie słuchaj już tych durnych ludzi ja ogólnie szpital wspominam ok ale anestezjolog przy znieczuleniu na sali operacyjnej powiedzial mi że mam otyłość chorobowa i mam się odchudzac w sumie myślalam ciągłe o dziecko że zaraz będzie a później już źle się czułem na tym stole podawałem mi leki więc odpuscilam ale myślę ciągle o tym że muszę schudnąć ehhhhh

My niedawno wrocilismy z dwugodzinnego spacerku. Ubralam body na krotki rekaw i cienki kombinezon (z takim miskiem od srodka) i czapeczka, przykrylismy kolderka i bylo ok. Wracalismy juz w deszczu, bo nas zlapal. Starszy urodzil sie w lutym i tez codziennie wychodzilismy w kazda pogode.

Jesteśmy kobietami, wiadomo ze chcemy dobrze wyglądać. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach gdzie kult piękna i ciała otacza nas ze wszystkich stron, nawet jak tego nie chcemy...

Ja to troszkę idę na łatwiznę, ciała szybko się nie zmieni ale cała resztę jakoś można. Zwiewny ciuch, czyste ułożone włosy, szminka ( kiedyś w pracy kumpela mi dała tip, że wystarczy na ciemno usta i to odciąga uwagę od braku make upu czy niewyspania) i naprawdę to może zdziałać cuda.
Dla mnie istotne są perfumy jeszcze, ładny zapach i już czyje się jakbym byla milionem dolcow.
Wiadomo są różne etapy akceptacji, ale polecam proste triki, już sam fakt ze coś dla siebie zrobiliśmy jest poprawiający samopoczucie:)
Prawda, czasem niewiele trzeba :)
Mi się dzisiaj udało wyjść na brwi i rzęsy i od razu czuje się o wiele wiele lepiej ;)
Twarz inaczej wygląda, oko podkreślone :)
Kupiłam stanik do karmienia usztywniany , z koronką nie te bawełniane i też bardziej kobieco się czuje nie jak krowa mleczna :D

reklama
Do góry