reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kiedy sie nawal stabilizuje? [emoji33][emoji33] zaraz mi cycki eksploduja [emoji23]
Byla dzisiaj polozna, mlody juz 3200g takze jest moc [emoji1320] macica moja podobno jest w stanie jak na 3 tygodnie po porodzie [emoji16] mi zostaly 3 kg oo ciazy, ale raz dwa to zleci. A to brzuszek 5 dni po ewakuacji
IMG_7411.JPG

Załączniki

• IMG_7411.JPG
    IMG_7411.JPG
    275,3 KB · Wyświetleń: 446
Kiedy sie nawal stabilizuje? [emoji33][emoji33] zaraz mi cycki eksploduja [emoji23]
Byla dzisiaj polozna, mlody juz 3200g takze jest moc [emoji1320] macica moja podobno jest w stanie jak na 3 tygodnie po porodzie [emoji16] mi zostaly 3 kg oo ciazy, ale raz dwa to zleci. A to brzuszek 5 dni po ewakuacji
Zobacz załącznik 900123

To masz dobrà formę :)
I dobrze wyglądasz :):):)

Właśnie @KINDERBUENOO88 jaki oni mają plan na Ciebie ?

Właśnie jeśli chodzi stricte o plan to ja nic nie wiem :(
Ale już się przez całą moją ciąże przyzwyczaiłam, że w sumie to ja nic nie wiem :):)

Idę próbować ostatnich metod wywołania przed jutrem :)

Ogólnie bardzo chce urodzić jutro bo:
Ja i moja siostra urodziliśmy się obie 24 tego w niedziele ( różne miesiące)

Ona urodziła 21go w piątek
I jutro też jest taki dzień

Dlatego tak bym chciała jutro
By było tradycyjnie :)

Hej. Jak wiecie nie mam czasu pisać. Mam tylko nadzieję ,że wyjdziemy jutro ze szpitala jeśli mała przybierze.
Niestety z laktacja nie jest tak do końca dobrze , mała zje troszkę lub nic i jest głodna. Muszę dokarmiać. Ale walczymy i dostawiany zawsze mała do piersi za nim dokładam. Ważne,że coś się dzieje. Położne codzien sprawdzają mi piersi i dziś leciała siarka. Maleńko , ale mała jadła.
.rana po CC powoli daje mi odetchnąć. Ale szczerze wolałam te bóle . No ale cięcie było koniecznością. Rozmawiałam ze swoją doktor. Tak mi było miło , bo przyleciała specjalnie i faktycznie poród był zagrożony ryzykiem. Zresztą sama stwierdziła, że nie dałabym rady ,ze względu na jej wagę. Ale najlepsze było w nocy. Po cięciu leżę i przyszła jakaś położna ,żeby mi ją przystawić do piersi. Ja tak mówię ,że już sekundę , bo po cieciu troszkę mi ciężko jeszcze.
-no tak jak wszystkie chcecie cesarki , a nie naturalne porodu to widzisz . Łzy mi stanęły w oczach i powiedziałam jej ,że życie moje i dziecka było zagrożone śmiercią. Trochę się zmieszała .

Ale mimo wszystko chce mieć kolejne dzieci. I poród wspominam miło Zadziwia mnie ,że jest takim uparciuszkiem. Byli teściowie i rodzice. Zachwyceni wnunią [emoji7]

IMG_20180920_183714.jpg
IMG_20180920_084608.jpg

Załączniki

• IMG_20180920_183714.jpg
    IMG_20180920_183714.jpg
    56 KB · Wyświetleń: 470
  • IMG_20180920_084608.jpg
    IMG_20180920_084608.jpg
    53,2 KB · Wyświetleń: 453
reklama
Jeszcze jestem ja. Zaszłam 71 koniec ciąży 72 po porodzie 66 i dalej spada
Eee no też rewelacja, a myślałam że jestem jedyna w swoim rodzaju że nic nie przytyłam [emoji23][emoji12]
I o dziwo brzuch niewiele inny niż przed. W sumie to się zastanawiam czy wogole gorszy. Za to pierwsza ciąża dała popalić i rozstępy są masakryczne
Kochana i ja mam rozstępy, brzuch, uda, nad pośladkami, cycki, mi pierwsza ciąża tak załatwiła bo przy pierwszej przytyłam 27 kilo [emoji30][emoji30][emoji30]
Zobacz załącznik 900123
A idź kobieto, Ty stracisz ten brzuch i nie będzie w ogóle widać po Tobie że w ciąży chodziłaś, [emoji39][emoji39][emoji39]
Hej. Jak wiecie nie mam czasu pisać. Mam tylko nadzieję ,że wyjdziemy jutro ze szpitala jeśli mała przybierze.
Niestety z laktacja nie jest tak do końca dobrze , mała zje troszkę lub nic i jest głodna. Muszę dokarmiać. Ale walczymy i dostawiany zawsze mała do piersi za nim dokładam. Ważne,że coś się dzieje. Położne codzien sprawdzają mi piersi i dziś leciała siarka. Maleńko , ale mała jadła.
.rana po CC powoli daje mi odetchnąć. Ale szczerze wolałam te bóle . No ale cięcie było koniecznością. Rozmawiałam ze swoją doktor. Tak mi było miło , bo przyleciała specjalnie i faktycznie poród był zagrożony ryzykiem. Zresztą sama stwierdziła, że nie dałabym rady ,ze względu na jej wagę. Ale najlepsze było w nocy. Po cięciu leżę i przyszła jakaś położna ,żeby mi ją przystawić do piersi. Ja tak mówię ,że już sekundę , bo po cieciu troszkę mi ciężko jeszcze.
-no tak jak wszystkie chcecie cesarki , a nie naturalne porodu to widzisz . Łzy mi stanęły w oczach i powiedziałam jej ,że życie moje i dziecka było zagrożone śmiercią. Trochę się zmieszała .

Ale mimo wszystko chce mieć kolejne dzieci. I poród wspominam miło Zadziwia mnie ,że jest takim uparciuszkiem. Byli teściowie i rodzice. Zachwyceni wnunią [emoji7]

Zobacz załącznik 900127Zobacz załącznik 900128
Fajnie mi się czyta Twoje wpisy, masz tak pozytywne nastawienie [emoji5] Walcz z laktacją by mała jadła z cyca i wierzę że Ci się uda [emoji6][emoji16] Kuźwa co za babsztyl [emoji35] Wiele z nich za nim by chciały dosrać pacjentkom powinny ugryźć się w język na tyle mocno by prawie go odgryźć [emoji35][emoji39]
Ślicznie wyglądacie i życzę Wam byście wyszły do domu [emoji8]

No a u mnie standard, nie śpię...wrrr
Wczoraj na wieczór znowu nieznacznie tętno u małej było szybsze ale nie takie jak te co mi w przychodni robili, wczoraj do 180 zapis był ale i momentami do 160. Zobaczymy co doktorek powie bo może dziś mój będzie a to raczej on ma decydujący głos.

Do góry