reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Taaa... mi też ginekolog powiedział 4 września, że już wszystko gotowe i mogę urodzić nawet zaraz na schodach jak od niego wyjdę. No i co? I dupka... jutro mam kolejną wizytę :/ A też już tylko siedzę i non stop doszukuję się u siebie objawów rozpoczynającego się porodu.

Ja już zaczynam się bać. Ostatnio było 3 kg, ciekawe ile będzie teraz :(

No co mam Ci powiedzieć... brzydko się zachowała. Ale powiem Ci, że nie wiem co ja bym zrobiła, gdybym wylądowała w sali z kimś kto chrapie ;) Bo to właśnie nie jest kwestia chamstwa tej osoby, która chrapie - ten ktoś tak ma i nie może za siebie, więc nawet jak pogadasz i poprosisz o ciszę to w niczym nie pomoże ;) Twoja współkolatorka mogła to jednak zrobić dyskretniej...
Odnośnie wagi to nie ma się co bać :) mnie też straszył lekarz, że dzieciątko będzie duże i w dniu porodu ważył 3350 , a lekarz dwa tyg wcześniej już mówił że waży 3300 .

U mnie tez ostatnio(tydzień temu) było 3 kg, ale nie wydaje mi się to jakoś dużo :) lekarz mówił, że do końca powinien dobić do 3,5 :) widzisz bałaś się nie doczekać wizyty, to tak jak ja:D może Ty chociaż usłyszysz jakieś dobre wieści o rozwarcie lub skracającej się szyjce :>
A ja się niedawno poryczałam..leżeliśmy z moim S.i nagle łzy mi zaczęły cieknąć ,on zdezorientowany, co się dzieje, a ja już się zanoszę, że nie mam siły, że mam już dosyć, że już jestem zmęczona i jak pomyślę, że w najgorszym wypadku to może potrwać miesiąc to się wykończę. A on oczywiście spokojnie, że już tyle dałam radę to i teraz dam, że już końcówka przed nami..ech hormony a później zaczął mi ćwiczyć przysięgę małżeńska :D a tak, bo się nie chwaliłam za rok w sierpniu padnie sakramentalne tak :D w ostatnich dniach podpisaliśmy umowę z Dj i na salę weselną, a jutro jedziemy do kamerzysty. Myśleliśmy, że już będzie za późno, ale złożyło się, że wszyscy których chcieliśmy akurat mają wolne :D sam dj powiedział, że to dobry znak ;p i wtedy też razem chrzciny :) a mały już będzie trochę większy i tak właśnie chciałam :-)
O to fajnie wam się udało że wszyscy mają wolny termin bo zazwyczaj to trzeba ze 2 lata wcześniej rezerwować , to faktycznie dobry znak :)
No i oczywiście gratuluję :) będziesz mamą i żoną , czego chcieć więcej :)

Nna wypisie ze szpitala mam 2000j wit D3 plus 600j kwasów DHA dodatkowo biorę Ascofer i Magne B6 oraz kompleks Dople Hertz Mama Plus
Mamuśki karmiące ! Jakie witaminki przyjmujecie przy karmieniu ? Bo tak się zastanawiam położna zaproponowała przyjmowanie Wit D 6400 j.m. i by dziecko przyjmowała właśnie z moim mlekiem. Co myślicie??
Też biorę ten DoppelHerz Mama Aktiv Premium. Dziecku oprócz tego podaję wit. D 400j.
Narazie krótkie info: dziś rano o 5:01 przyszła na świat nasza córeczka, 4 kg i 56 cm :)
Poród zaczął się naturalnie, nawet nie zdążyłam dostać zaplanowanego znieczulenia :))
Gratulacje :)

reklama
Do góry