AgulaK82
Fanka BB :)
Nie tylko Tobie, bo mi też [emoji6][emoji5]@Olka.fasolka wielkie gratulacje! Dalas rade! A Aleksander uroczy. Jak widze te wasze maluszki to za kazdym razem lezka mi sie w oku kreci
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie tylko Tobie, bo mi też [emoji6][emoji5]@Olka.fasolka wielkie gratulacje! Dalas rade! A Aleksander uroczy. Jak widze te wasze maluszki to za kazdym razem lezka mi sie w oku kreci
Clexane - profilaktyka zakrzepicyNie mialam zadnych zastrzykow. A po co?
Dzięki niby już 6-latka w domu a czlek taki zielony...no wstydJa znalazłam coś takiego kiedyś. Ogólnie ubieram jedną warstwę więcej niż sobie z tym, że kocyk liczę także jako warstwę. Zawsze sprawdzam kark, czy nie spocony.Zobacz załącznik 898594
Ale chyba nie u wszystkich kobiet po cc to sie stosuje? Bo ja przy pierwszej cc nie mialam tego i teraz tez nie, w szpitalu tez zadnych zastrzykow w brzuch ani teraz az wtedy. Dziewczyna, ktora ze mna lezala tez po cc tez nie miala.. od czego to zalezy, ze sie dostaje albo nieXlexane - profilaktyka zakrzepicy
Profilaktycznie dziala tez szybka pionizacja i ruch
Jasne, że są tematyczne również na FB jest mnóstwo grup tematycznych np Chusty Polska! - jak tam zapytasz, to na pewno skierują Cię gdzie trzeba@KINDERBUENOO88 jak Twoje testowanie nowych miejsc?
Co do zmiany zycia po urodzeniu dziecka.
Dla mnie jest to zmiana o 180st. Mysle, ze dla dziewczyn, ktore maja kolejne dziecko zmiana nie jest tak zasadnicza. Na razie sukcesem jest 30 min.spacer po pobliskim parku .
Czy slyszalyscie, zeby w Polsce/W-wie dzialaly kluby mam? Kolezanka chodzila na takie spotkania w Austrii i b.sobie chwalila. Moze jakies "kregi"chustonoszenia albo kp? Potrzebuje kontaktu z ludzmi. Kolezanki i rodzina pracuja, na razie mam m.w domu, ale za tydzien zostane sama z dzieckiem, a ja jestem osoba towarzyska. Telefon to malo.
Lepiej psychicznie logistycznie zapier...lGratulacje, jakkolwiek to nie brzmi. Jak Ci z tym?
Ja miałam 146/84 jakoś w dniu porodu i tętno dziecka do 160 od 126 skakało... tzn. 5h przed porodem.Jestem w szpitalu na starynkiewicza, ktg źle wyszło. Ciśnienie wysokie mam z nerw. Zjadłam teraz i mają powtórzyć ktg. Być może mnie tu zostawia na wywołanie! Czego się nie spodziewałam że tak od razu kurde .
Trzymam kciuki, żeby wszystko jednak było ok [emoji110]Jestem w szpitalu na starynkiewicza, ktg źle wyszło. Ciśnienie wysokie mam z nerw. Zjadłam teraz i mają powtórzyć ktg. Być może mnie tu zostawia na wywołanie! Czego się nie spodziewałam że tak od razu kurde .
Dobrze, że chociaż dalej na dworze [emoji6]Mojemu bardzo ropialy oba, przemywalam sola fizjologiczna, slabym rumiankiem i herbata czarna. Niewiele pomoglo i okulista przepisal krople chibroxin i po tyg mu przeszlo. Chociaz dzis chyba znowu cos sie zaczyna.. u mnie maly w ogole nie lubi sie przytulac czy noszenia na lezaco, bo zaczyna wtedy plakac i sie wygina, no ale ja nawet na siedzaco nie karmie tylko na lezaco, wiec on nie jest przyzwyczajony do tego by byc na rekach.
Mi tez zaczal dzis ciagle plakac. Juz przebrany, nakarmiony i chcielismy wyjsc na dwor to w placz jak go do wozka wsadzilam, az z desperacji pierwszy raz dalam mu smoczek. Nie chcial za bardzo, ale w koncu zalapal i wyszlismy na 40 min tylko, bo znow zaczal plakac, a jak przyszlismy do domu to sie uspokoil i spi na balkonie w wozku dalej.. i ciagle pepek nie odpadl :/
Nie mialam zadnych zastrzykow. A po co?
Zależy od procedur szpitala. To i tak są bardzo małe dawki leku przeciwzakrzepowego... Profilaktycznie dają.Ale chyba nie u wszystkich kobiet po cc to sie stosuje? Bo ja przy pierwszej cc nie mialam tego i teraz tez nie, w szpitalu tez zadnych zastrzykow w brzuch ani teraz az wtedy. Dziewczyna, ktora ze mna lezala tez po cc tez nie miala.. od czego to zalezy, ze sie dostaje albo nie