reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny. Tylko lopatologicznie bo ja już nie czaję.
Jak mam umowę do 31.01 to wiem że chroniona nie jestem. Ale w momencie przedłużenia mi tej umowy np 1.02.2018 do końca 2020 roku to od początku tej umowy jesyem już chroniona czy jednak nie i może mnie zwolnić? Pogubilam się już w tym chyba hahah

piu3w1d3gdjez5tu.png
Od początku kolejnej umowy jesteś chroniona, jeśli tylko nie kończy się ona przed Twoim 12 t.c.

reklama
Podstawa to opinia psychologa,który spotkał się z nami 2 razy i był w przedszkolu na obserwacji 2 godzinnej.
Lekarka nie powiedziała, że to diagnoza tylko, że to możliwe. Powiedziała też że wszystkie objawy mogą być zwiazane z SI.
W przedszkolu juz od pewnego czasu Panie sygnalizują, że Staś ma specyficzne zachowanie. Tzn nie włącza się do wspólnych zabaw dzieci jest samotnikiem.
No i Najwiekszy ich problem -jest mało samodzielny.

Jestem nauczycielem w osrodku dla dzieci z niepelnosprawnoscia ( miedzy innymi z autyzmem) wiem jak wiele zlego moze zdzialac " diagnoza lekarza ktory tylko przxypuszcza" bardzo Cie prosze, nie martw sie na zapas. Najpierw spotkaj sie z psychologirem, pedagogiem, neurlogopeda, terapeuta SI, zrob eeg glowy. I nie daj sie zwodzic tylko stawiaj na swoim!

StarAnia - przykro mi, ja czegoś podobnego doświadczyłam w pierwszej ciąży :/

Widzę, że termin kp się przewija. Ja sobie chwalę, Zosię karmiłam 13 msc i 2 tygodnie, a Szymusia karmię już 19 miesięcy i żal mi kończyć. Każda ma prawo karmić lub nie, ale faktem jest, że najlepsze mleko to te od mamy.
W ogóle to dziewczyny nie poddawajcie się przy ewentualnych problemach. Ja na początku trafiłam w szpitalu na położną, która uznała, że nie mam nic mleka i koniec, dać dziecku butlę. Nie zgodziłam się, to się obraziła i do mnie jeszcze z tekstem wyskoczyła, że dziecko zagłodzę na śmierć. Na drugi dzień inna położna, doradziła kapturki i problem zniknął.

Aleczka życze ci aby diagnoza wobec synka się nie potwierdziła .No i życzę szybkiej i trafnej diagnozy .

Co do porodu to ja bardzo dobrze wspominam poród dla mie to było coś cudownego każdej z was życzę tak szybkiego i mało bolesnego porodu.Udrodziłam bez znieczulenia jedyne co to podczas porodu dostałam oksytocyne i miałam przebijany pecherz płodowy miałam też nacinane krocze .
Ja pierwszych skurczy dostałam po godz 4 rano o godzinie 8:10 miałam już pełne rozwarcie a o godz 9:55 urodziłam córeczkę.Urodziłam w nie całe 2 godziny.Nie czułam żadnego bólu tylko skurcze parte ,nacinanie krocza też nie bolało a jak mie ginekolog zszywał to dostałam znieczulenie.

Szybkie pytanie.
Mam skierowanie na badanie moczu i na posiew moczu.
Czy to są dwa takie same pojemniki czy dwa różne? Przy czym ten na posiew specjalny, droższy.

3jgxugpjji86cg4t.png

reklama
Do góry