reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny opowiedzielismy wczoraj tescia to tesciowa powiedziala: nnie no chyba mnie wkrecacie a jak powiedzielismy ze n8e to byla zmiana tematu.
A gdy powiedzialam mojej mamie to oznajmila tylko: ojeju jeju i kiedy rodze i tez inny temat.
Wiedzialam ze niebedzie wow bo to nasze 3 dziecko i pozatym po 10 latach przerwy ale mialam nadzieje ze chociaz troche che uciesza.
Dobrze ze przynajmniej moje siostry i szwagierka bardzo sie ucieszyly

reklama
Dzieńdoberek :) ja mam dziś wolne:D
Cudne uczucie jak można się wyspać w poniedziałek :), niestety juz jutro do roboty:sad: eee tam byle do 7.02.
Miłego dnia wszystkim i dobrego samopoczucia:biggrin2:

Dzień dobry [emoji3]
Moje plecy, a co będzie później.... Masakra.
Ciekawi mnie czy mogę jakąś maścią smarować?
Nie mam pojęcia :no2: musiałabyś zapytać lekarza.
Przeważnie wszystkie mascie na bóle pleców mają środki przeciwbólowe wchłanianie przez skórę.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

@bellina trzymam kciuki żeby nic więcej się nie rozwinęło [emoji110]

@Ewarut pewnie możesz, ale ja bym się odważyła tylko jalbym już bardzo wytrzymać nie mogła

Widzę że nie tylko ja śmigam jeszcze do pracy ;) dzisiaj, po 3 dniach wolnego mi się nie chce... Jeszcze od 2 dni gardło mnie boli. Wczoraj się kurowałam mlekiem + miodem + czosnkiem. Jest trochę lepiej ale zobaczymy bo często łapię zapalenie krtani.

Witam z rana :)
Wczoraj miałam straszny dzien. Kumulacja mdłości, wymiotów I głodu. Więc było jedzenie-toaleta, jedzenie-toaleta,...
Dobrze, że jeszcze dzisiaj wolne. I lekarz na 13. Zobaczymy co z tym moim pecherzem i nerkami. No i czy da jutro cd zw.
@tola_tola Ja też planuję zacząć od 2 trymestru, zakupiłam na razie płytę Lewandowskiej i nawet ona pisze że zaczęła dopiero od 10 tygodnia, na teraz zostaje nam chyba cwiczenie mięśni Kegla i ew. wzmacnianie tych podtrzymujacych piersi ;-)
Chcialabym bardzo na basen chodzić ale zawsze jak raz na ruski rok poszlam to miałam jakieś infekcje wiec boję się bardzo - @Aleczka te globulki są dozwolone juz na naszym etapie ciąży ?
A co do adaptera to macie może jakieś sprawdzone lub takie ktorych unikać?

oar8vfxmot2h0mys.png
W poprzedniej ciąży, a myślę że w tej Tez zdecyduje się na pas baby safe. Łatwy, wygodny. Nawet często zmieniałem z pasażera ba kierowcę. Bez problemu. Na spódnice też był sposób ;)
Mozna go wypożyczyć. Koszt od 20zl do 40zl.
Dziewczyny kiedy mogę się spodziewać bijącego serduszka? W 5t5d był pęcherzyk 6mm.Kiedy bije serduszko?
Ja idę na usg w 6t4d i mam nadzieję, że będzie zarodek a może i serduszko. W poprzedniej biło już w 6t3d.

@Ewarut, mój syn cała noc kaszlal. Właśnie mąż poszedł z nim do lekarza. Zobaczymy.

3jgxugpjji86cg4t.png

Dzień dobry dziewczyny [emoji4] my wczoraj poinformowalismy rodzeństwo więc to był bardzo miły dzien, jednak dzisiaj praca i zero chęci do wstania z łóżka. Pocieszam się tylko tym, że za 2 tygodnie zaczynam L4. Mam pytanie dotyczące uczucia ssania w żołądku, czy któraś z Was to czuje? W sobotę o północy musiałam coś zjeść, bo poczułam ten "głod" a dzisiaj nie uwierzycie - o 3 w nocy jadłam banana! Czy to normalne? [emoji16]

gannvfxm7rdcfbwj.png
Ja też tak czasami mam ale nie jem zawsze jak jestem głodna.. dziecko jeszcze na tym etapie nie potrzebuje aż tyle jedzenia A ja bym się roztyla jak prosiak w tempie ekspresowym;) ale za to zawsze mam przy sobie wodę, nawet przy łóżku i pomaga. Chociaż nie powiem.. dziś mam wolne jest chwilę po 8 i mam nadzieję że zaraz mój mąż się obudzi i zrobi śniadanie

reklama
Do góry