reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
3mamy za Ciebie kciuki

c55f0dw4ay49a7ki.png

@Kkk88 Jeżeli to są dobrzy znajomi to oczywiście na początku będzie im przykro, ale po pierwszym ukłuciu zazdrości będą się cieszyć wszym szczęściem- tak robi przyjaciel:-) :) powiedz im - powodzenia:biggrin2:

reklama
Dzien dobry w sobote Dziewczyny.
Ja po ciezkiej nocy. Mlody dawal dzis czadu jak rzadko,wstawalam chyba miliard razy a do tego teraz czuje sie fatalnie,gardlo mnie boli,katar mi sie zaczyna
Zastanawiam sie jeszcze jak to jest z dzwiganiem... Niestety nie udaje mi sie unikac noszenia Mlodego i tak naprawde czuje sie ok,nic mnie nie boli,no moze troche kregoslup,bo juz wazy swoje...,ale zastanawiam sie jak to z tym noszeniem w ciazy...?
Milego dnia Wam wszystkim!

Noszenia starszego dziecka ciężko jest uniknąć, w niezagrożonej ciąży można bezpiecznie nosić o ile nie sprawia Ci to nadmiernego wysiłku i nie powoduje bólu. Za to po porodzie noszenie trzeba ograniczać do minimum. Ja swojego (11kg) noszę kiedy naprawdę muszę ( mycie rączek, wkładanie do krzesełka do karmienia, do samochodu) bo jest to dla mnie teraz duży wysiłek, jestem wykończona ciągłymi wymiotami i po prostu nie mam siły na dłuższe noszenie. Jak jest potrzeba to przytulamy się na siedząco ;) najgorsze jest to, że mały był nauczony zasypiania w nosidle ergonomicznym, było to dla nas szybkie i przyjemne, a przez rosnący brzuch przestaje być wygodne...ciężko mu się teraz przestawić na usypianie na łóżku, wieczorem już mu to wychodzi, za to w dzień nie umie inaczej zasnąć.

Co do opryszczki w ciąży można bezpiecznie stosować krem erazabam, od niedawna dostępny na naszym rynku więc jest mało znany.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry