reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Nam na SzR mowili, zeby wziac rozek lub cieply kocyk, piwluszki flanelowe, zeby dzieciaka ogrzac.
Polozna tez mowila, ze trzeba takiego noworodka cieplo ubierac, bo przez pierwsze doby ma zaburzenia termoregulacji, a wychodzi z cieplego, komfortowego swiata.

Kurde mi dali w samej tetrowce. Obok leżał becik i kołderka a i ja w torbie miałam. Tylko człowiek w szoku nie pomyslal żeby użyć ... zreszta mi gorąco było i myślałam ze go ogrzeje

reklama
Nam na SzR mowili, zeby wziac rozek lub cieply kocyk, piwluszki flanelowe, zeby dzieciaka ogrzac.
Polozna tez mowila, ze trzeba takiego noworodka cieplo ubierac, bo przez pierwsze doby ma zaburzenia termoregulacji, a wychodzi z cieplego, komfortowego swiata.
To u nas na szczęścir dzieciaki zawijane w rożki i kocyk nir trzeba się tarabanić z tym:)

U nas też pełne lenistwo. Cieszymy się chwilami spokoju jeszcze hehe
A no i walczę z sennością bo szkoda niedzieli. Chyba zaraz jakiś spacer.
Obzarlam się słodyczami z odpustu :evil:

My po obiedzie.. lenistwo..
Muszę doczytać książkę, bo do jutra mam termin do biblioteki. Jakoś ostatnio nie mam czasu;) i weny.. I jeszcze deseru mi się chce.. Ale nie wiem jakiego?

Pełnia, pełnia i po pełni.. teraz czekamy na efekty;) za 2 tyg nów, to akurat w mój termin..

Adell ja nam wlasnie tylko sukienkę czarną taką niby zwykła bawełnianą.. leginsy, nawet te ciążowe mnie uwierają.. Ale patrzyłam jeszcze prognozę, że te letnie rzeczy też jeszcze trochę założymy..

Następna pełnia 25.09 a ja termin na 26.09 także ja czekam na następna :)

Ja dzisiaj mojego P wysłałam na spytki na oddział, bo akurat dyżur ma. W środę cc, potem będę na pooperacyjnej. Jeśli Mała nie będzie miała żółtaczki i wszystko będzie ok to w sobotę wypis. Będę sama na sali z łazienką, jeśli nie będzie dużego ruchu.

To Ty już mamusią za 3 dni :):)

Super!

Chyba więcej było tych planowanych, to będzie wysyp :)

To u nas na szczęścir dzieciaki zawijane w rożki i kocyk nir trzeba się tarabanić z tym:)
Chodzi o pierwsze 2 godz i kontakt skóra skóra. Żeby wtedy przykryć dziecko z tej odsłoniętej strony kocykiem. Ja rożek zapakowałam. Teraz zastanawiam sie ze kocyk cieplejszy i milszy:) dopiero potem u nas badają, ubieraja i w rozku dla taty;) przy sn

W tym moim najblizszym szpitalu tez ubieraja dzieciaki i owijaja w rozki.
Ale juz w dwoch innych trzeba swoje ubranka miec. Ale poza otulaczem czy pielucha flanelowa to chyba faktycznie nie ma co brac nie wiem ile tego. Zawsze mozna koldra z lozka okryc dodatkowo :)
Choc ja raz rodzilam w lutym a raz w sierpniu i w obu przypadkach na salach bylo cieplo bardzo
Dokładnie...ja córkę urodziłam w październiku (20) to leżała z odkrytym pępkiem żeby się wietrzył więc nawet okryta nie była...no chyba że będą jakie!ś problemy z termoregulacją...oby nie

Chodzi o pierwsze 2 godz i kontakt skóra skóra. Żeby wtedy przykryć dziecko z tej odsłoniętej strony kocykiem. Ja rożek zapakowałam. Teraz zastanawiam sie ze kocyk cieplejszy i milszy:) dopiero potem u nas badają, ubieraja i w rozku dla taty;) przy sn
Ja miałam córkę pod tą nieszczęsną koszuliną w końcu skóra do skóry a nie rożek

My jednak wyszliśmy na spacer troszkę się dotlenić. Miało być 5 min, a wyszło 30:) lekko kropiło i 13 stopni.. dla mnie w sam raz..

Gosieńko to już bliżej niż dalej..

Seremida ja dopiero w środę ostatnie usg, a Ty już dzidziusia. Powodzenia. Z salą jednoosobową to czad.. też się zastanawialiśmy nad tzw rodzinną u nas. Ale niech mąż do starszaka jedzie, co będziemy we 2 w szpitalu. Pewnie w dzień będzie z nami trochę siedział. Drugie to szkoda kasy, za położna już trochę wydamy..

reklama
My jednak wyszliśmy na spacer troszkę się dotlenić. Miało być 5 min, a wyszło 30:) lekko kropiło i 13 stopni.. dla mnie w sam raz..

Gosieńko to już bliżej niż dalej..

Seremida ja dopiero w środę ostatnie usg, a Ty już dzidziusia. Powodzenia. Z salą jednoosobową to czad.. też się zastanawialiśmy nad tzw rodzinną u nas. Ale niech mąż do starszaka jedzie, co będziemy we 2 w szpitalu. Pewnie w dzień będzie z nami trochę siedział. Drugie to szkoda kasy, za położna już trochę wydamy..
Nie wydaje mi się znów wszystko stanęło. Beznadzieja. Ogarniam dzieci i jadę na to zasrane KTG

Do góry