Ja właśnie dużo jem... tzn. jak na mnie w tej ciąży. Bo generalnie nie żre a jem normalnie.W ogóle czy wam też apetyt spadł ? Ja bym mogła zjeść lekkie śniadanie i obiad. Nie mam już wilczego glodu
reklama
Chloe.Chloe
Fanka BB :)
To porozmawiaj z lekarzem wprost, ze sie boisz i chcesz isc wczesniej do szpitala. Moze zrozumie Twoje obawy i cie polozy wczesniej.Chciałabym usłyszeć że np jak nie urodze do... to polozymy do szpitala. Nie chcę przenosić, mam cukrzycę ciążowa, wiele innych chorób i ubytków które przeszkadzały mi w zajściu w ciążę i nie chce żeby cokolwiek zostało przegapione w myśl zasady że dla dziecka każdy dzień się liczy. Dla mnie to pierwsza i być może ostatnia ciąża. A ja się czuję niedopilnowana.
PS. A czy ty nie pisalas wczesniej, ze masz miec cc w prywatnej klinice?
Po pierwsze nie wściekaj się. To zrozumiałe że jesteś sfrustrowana i chcesz już urodzić. Nie bierz wszystkiego tak do siebie. Jakbym ja się tak przejmowała to bym na cipie osiwiała bo na głowie to już dawno.Sorry, ale idę naprawdę się żegnam. Mam wrażenie że wszystko co na napisze jest głupie, zle. Innym wolno a ja co nie powiem to od razu uwagi. Dobrze ze macie dobrych mężów, zero problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży. Super. Zazdroszczę. Dla mnie zajście w te ciaze to cud. I tak. Chciałabym już miec dziecko przy sobie i nie martwić się kiedy znowu mój organizm nawali. I naprawdę nikomu nie życzę żeby przeszedł to, co ja musiałam przejść w ciągu ostatnich dwóch lat. Ale syty głodnego nie zrozumie. Pa.
Wszystkie jesteśmy już bardziej niż mniej zirytowane pogodą i ciążą i to normalne. Nie ma co sobie do gardeł skakać. I Agata nie wszystkie mamy idealnych mężów no spójrz na mojego. Nie wszystkie mamy fajną sytuację życiową i większość ma jakieś problem czy to finanse czy zdrowie czy rodzina. Oczywiście możesz odejść z forum skoro ci nie pasuje. Nikt tu nikogo siłą nie trzyma. Tylko czy w życiu też tak łatwo jest coś wymazać zamknąć zniknąć? Nie. Trzeba przeć do przodu. Olać to na co się nie ma wpływu. Zmieniać to na co wpływ się ma. Cyc do przodu. Plecy prosto. Nos do góry i przed siebie.
kasiaczek89pl
kasiaczek89pl
Dobra. Pora się pochwalić. Nie było mnie dziś rodziłam. 13:45 syn 2850 , od razu chciał do cyca i tak dwie godz cyc cyc cyc. Matka jako tako. W sumie ok całkiem tylko ciężko się przyzwyczaić do krwawienia
xnightfall94
Czy coś tu się popsuło ? Wracam z tego prasowania, a tu strony i posty pomieszane :/ najpierw mi pokazuje tyle stron, później tyle...za chwilę czytam znów to samo :<
Ja po wizycie. 37+5. Mała waży 3kg i dalej tyłkiem do świata jutro mam przyjść na oddział i umówimy się na CC. Mówił, że będę musiała trochę podreptać - do rodzinnego, do poradni anestezjologicznej (jutro mi wyjaśni wszystko) i wtedy przychodzę rano do szpitala i tego samego dnia mnie tną. Jeśli się wyrobię do 27.08 to wtedy mnie potnie, ale wszędzie kolejki, więc nie wiem jak to będzie. W każdym razie CC będzie w przyszłym tygodniu, bo teściowa ma zabieg 3.09, a ja poprosiłam, że nie chcę być z nią na jednym piętrze.
kasiaczek89pl
Czy coś tu się popsuło ? Wracam z tego prasowania, a tu strony i posty pomieszane :/ najpierw mi pokazuje tyle stron, później tyle...za chwilę czytam znów to samo :<
Mnie nie było to niewiem co i jak
kasiaczek89pl
Ja po wizycie. 37+5. Mała waży 3kg i dalej tyłkiem do świata jutro mam przyjść na oddział i umówimy się na CC. Mówił, że będę musiała trochę podreptać - do rodzinnego, do poradni anestezjologicznej (jutro mi wyjaśni wszystko) i wtedy przychodzę rano do szpitala i tego samego dnia mnie tną. Jeśli się wyrobię do 27.08 to wtedy mnie potnie, ale wszędzie kolejki, więc nie wiem jak to będzie. W każdym razie CC będzie w przyszłym tygodniu, bo teściowa ma zabieg 3.09, a ja poprosiłam, że nie chcę być z nią na jednym piętrze.
To już niedługo nie obróciła się szkoda
reklama
KINDERBUENOO88
@Agata930927
Dokładnie tak jak Gosia pisze. Każda z nas ma trupy w szafie i nie ma jednego zdrowego scenariusza na życie. I uwierz, że każda z nas martwi się mniej lub bardziej o dziecko. Każda ma swoje obawy, powody. Pewnie też każda boi się czego innego.
I jest tu nas wiele które starały się długo o dziecko. ( ja też) są takie co miały po drodze poronienia, straty, próby nawet 7 lat! Więc nie fair jest mówić, że nikt Cię tu nie rozumie i, że Ty masz problemy a inne high life... już nawet nie mówię o matkach wcześniaków co drżą tu o swoje maleństwa i za które trzymamy kciuki.
Z tego co zauważyłam forum jest Ci życzliwe, zawsze służy radami czy dobrym słowem. Może jakbyś wprowadziła co nieco w życie byłoby Ci łatwiej.
Jesteś jeszcze młoda stąd może Twoje zachowanie, gdzie najłatwiej zabrać zabawki i zmienić piaskownice. Ok Twój wybór.
Ale to jak wyglądała droga wielu z nas by być obecnym na tym wątku to często to też cud. Ale jednak staramy się by to oczekiwanie na dziecko przebiegło jak najbardziej normalnie.
Dokładnie tak jak Gosia pisze. Każda z nas ma trupy w szafie i nie ma jednego zdrowego scenariusza na życie. I uwierz, że każda z nas martwi się mniej lub bardziej o dziecko. Każda ma swoje obawy, powody. Pewnie też każda boi się czego innego.
I jest tu nas wiele które starały się długo o dziecko. ( ja też) są takie co miały po drodze poronienia, straty, próby nawet 7 lat! Więc nie fair jest mówić, że nikt Cię tu nie rozumie i, że Ty masz problemy a inne high life... już nawet nie mówię o matkach wcześniaków co drżą tu o swoje maleństwa i za które trzymamy kciuki.
Z tego co zauważyłam forum jest Ci życzliwe, zawsze służy radami czy dobrym słowem. Może jakbyś wprowadziła co nieco w życie byłoby Ci łatwiej.
Jesteś jeszcze młoda stąd może Twoje zachowanie, gdzie najłatwiej zabrać zabawki i zmienić piaskownice. Ok Twój wybór.
Ale to jak wyglądała droga wielu z nas by być obecnym na tym wątku to często to też cud. Ale jednak staramy się by to oczekiwanie na dziecko przebiegło jak najbardziej normalnie.