reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A pytałaś czy wpuszczą Cię w szortach na porodówkę? Ja biorę górę od stroju i taką więlką apaszkę, żeby sobie w biodrach przewiązać i że

W krwi? Nie, w ciąży leukocytoza jest normalna :)
Jak nas oprowadzała to coś tam mówiła o ubraniach do któregoś etapu. Nie wyobrażam sobie usiąść gołym tyłkiem na czymkolwiek tam na czym nie ma jednorazowego ręcznika… chyba że przy mnie będą odkażać

reklama
Ja to se mogę w ruchu być w marzeniach. Do WC mi ciężko łazić tak mnie to spojenie nawala. Chcę balkonik!!!
300m w dwie strony to jest max moich możliwości. Mam po raz ęty dość upałów i ciąży!

Wiadomo, ze mniejszego latwiej wypchnac. Oby pomoglo :)
Ania, mam jeszcze pytanie o monitor oddechu - jaki polecasz i czy moge kupic uzywany?
Wiesz, tu nie chodzi o łatwiej, tylko o to, żeby w ogóle mi pozwolili rodzić ;/

Co do monitora oddechu... ujmę to tak... można używany, ALE najpierw upewnij się czy serwis danej firmy prowadzi uslugi sprawdzania takiego sprzętu. Ten mechanizm ma ratować życie, kupując używany nie masz gwarancji, że kupujesz sprzęt w pełni sprawny. Jeśli chodzi o modele, to babysense, snuza MD - generalnie chodzi o to, żeby produkt miał certyfikat medyczny.

Ja to se mogę w ruchu być w marzeniach. Do WC mi ciężko łazić tak mnie to spojenie nawala. Chcę balkonik!!!
300m w dwie strony to jest max moich możliwości. Mam po raz ęty dość upałów i ciąży!

Już niedługo .... Za Ciebie tez trzymam kciuki cały czas żebyś się lepiej poczuła - zreszta sama wiesz.

Jak nas oprowadzała to coś tam mówiła o ubraniach do któregoś etapu. Nie wyobrażam sobie usiąść gołym tyłkiem na czymkolwiek tam na czym nie ma jednorazowego ręcznika… chyba że przy mnie będą odkażać
Dlatego ja biorę kilka podkładów higienicznych, żeby położyć np na piłce w razie potrzeby. Pamiętaj, że rozwieranie może trwać nawet kilkanaście godzin i położna musi mieć dostęp, żeby sprawdzać rozwarcie. Druga sprawa, że podczas porodu mogą z Ciebie wylatywać różne wydzieliny w ilościach hurtowych.

Dlatego ja biorę kilka podkładów higienicznych, żeby położyć np na piłce w razie potrzeby. Pamiętaj, że rozwieranie może trwać nawet kilkanaście godzin i położna musi mieć dostęp, żeby sprawdzać rozwarcie. Druga sprawa, że podczas porodu mogą z Ciebie wylatywać różne wydzieliny w ilościach hurtowych.
Dlatego najlepiej być w domku w kiblu na przemian z wanną ;)

Heh tak z luzniejszych spraw. Zmierzyłam się. Biust(smętne zwisy dwa) 100 - bez zmian raczej. Brzuch 112 no i tu troszkę się poszalalo :) biodra a raczej to coś pod brzuchem 104 - z 15 cm przybyło ... tak mnie naszło zmierzyć
Też się pomierzyłam :D
Biust 102 - było 92
Brzuch 121 - było 64
Biodra 101 -było 91
Jestę hipopotamę :D

reklama
Do góry