reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Pierwsza ciąża bliźniaki cesarka, druga ciąża cesarka i teraz już musi być cięcie, ale ja rodzic SN nigdy nie chciałam także oby wytrwać trzecie cięcie

a moze napiszesz kilka swoich odczuc po cesarce-jak w praktyce goi sie rana, ciezko sie pozbierac po cesarce do normalnego funkcjonowania-bardzo boli? ciezko wstac? jak dlugo w oraktyce czuc ten bol?

Ja mam dwa terminu na cesarke albo 27.08 albo 30.09-brak wskazan, cesarka z wyboru :)

Dzieki wielkie!

reklama
a moze napiszesz kilka swoich odczuc po cesarce-jak w praktyce goi sie rana, ciezko sie pozbierac po cesarce do normalnego funkcjonowania-bardzo boli? ciezko wstac? jak dlugo w oraktyce czuc ten bol?

Ja mam dwa terminu na cesarke albo 27.08 albo 30.09-brak wskazan, cesarka z wyboru :)

Dzieki wielkie!
Przy bliźniakach pierwsza cesarka luzik ciężko wstać ale da się radę na drugi dzień już byłam ubrana w dres i karmilam z nogami podwinietymi na łóżku drugie cięcie z wyboru ciężej wstałam ale bolało bardzo ale tylko dlatego że już mi się tam zbierała ropa od tego gronkowca dopiero w domu wszystko pękło i zaczęło bokiem wylatywac wtedy poczułam ulgę mimo że rana była także wszystko znosnie kobieta silna jest, gdyby nie zrobilo mi się ujście dostała bym zapalenia otrzewnej a wtedy byłoby kiepsko

Nie mam ale podpinam się pid pytanie o RĘCZNIKI Z LIDLa

A kupiłam DoppleHertz Activ Mama i chwilę zastanawiałam się czy to NA PEWNO SIĘ ŁYKA

My z mężem przez ojców tak byliśmy zmuszani i mam 36 lat i do dziś traumę pomijam że w okresie dojrzewania zaburzenia odżywiania przez to.

Mnie na szczęście nie zmuszali w dzieciństwie. A byłam strasznym niejadkiem. Jadłam tylko suchy chleb z masłem i solą. I dobrze, że mnie nie przymuszali bo w 5 klasie jak dostałam okresu to i wilczego apetytu. Brałam kanapek na każda przerwę a obiady jadłam duże jak tata:)

I oczywiście przytyłam. Byłam nawet 3 rozmiary grubsza w gimnazjum niż później na studiach. Ale tez samo zleciało bo nigdy nie byłam na diecie dłużej niż 2 dni:p taki mam silny charakter

Oj to przeboje mialas.... A co z kamieniem po cc ? Jak mi przystawia to poleci cos? czy butla go nakarmia? boje się czy głodny nie będzie bo może nie być pokarmu tak od razu :/ jakie masz doświadczenia w tej kwestii?
Po CC może trochę później pojawić się pokarm niż po porodzie SN. Poczytaj trochę na stronie Hafija, żebyś wiedziała mniej więcej chociaż co i jak. Dobra też książka Po prostu piersią Marty Karpieni. Powinni ci pomóc dziecko przystawić do piersi nawet po CC. Na dokarmianie MM musisz wyrazić zgodę, ale wiadomo, jak to w szpitalach jest..

Dzieki wielkie!
Wiadomo, że każda kobieta inna - inaczej odczuwa się ból, inaczej goi się rana. Pamiętajmy, że jest to jednak operacja z przecinaniem powłok brzusznych i ból jest nieunikniony. Wiadomo, że w szpitalu dają leki p/bólowe, ale tak, jak po każdej operacji, człowiek musi dojść do siebie.
Dziewczyny a orientujecie sie jakie są koszty tych wszystkich szczepień?
Jakich szczepień? :p
Nie mam ale podpinam się pid pytanie o RĘCZNIKI Z LIDLa

A kupiłam DoppleHertz Activ Mama i chwilę zastanawiałam się czy to NA PEWNO SIĘ ŁYKA
Ja biorę, ale te premium :D jakoś idzie

reklama
Dziewczyny, a to konto w Rossmanie to zaklada sie na stronie? Trzeba miec aplikacje? Mam Rossmana niedaleko to pewnie tam bede pieluchy i inne kremiki kupowac.

Do góry