reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Miało być wyłączyłam :) słownik mi poprawił a nie zwróciłam uwagi :)
Hahaha no słownik jak zawsze wie lepiej, co zrobiłaś :p
Ja czekam u lekarza. Piec osób jest jeszcze ... oczywiście nerw się włączył i boli głowa i chce się rzygac. Hehe urok tych ostatnich wizyt :)
Daj znać po, koniecznie!

Miałam iść spać, a nie mogę. Pogoda trochę lepsza, dzisiaj mają być burze, także czekam na nie z utęsknieniem :D moze wyparzylabym laktator? Muszę zacząć ostro odciągać od pierwszej doby...

reklama
Ja tak samo
Wiatrak na mnie
Poszewka na brzuchu i nerkach żeby nie było niespodzianek....
Obok mąż zawinięty w poszewke... B mu zatoki zakłada od wentylatora
.... [emoji6]

Ja tez tak z tymi nerkami. Chowam ciagle ... najgorsze ze mój ma te chłodzone siedzenia - niby pamięta żeby wyłączyć jak wsiadam i mam adapter na pasy wiec w tyłek ciepło ale i tak od razu się drę wyłącz to dziadostwo ... raz nie wyłączył i zanim się zorientowałam ze zimnem wieje to nera już bolała

Hej dziewczyny:)
Ja już po śniadanku w domu. Wczoraj mnie tak ścięło, że wstałam o 6. Spałam prawie 8h. Gdzie w szpitalu spało się 4-5h. Idę jeszcze dalej spać.
Postanowiłam dziś ,że pakuje torby do szpitala. Nie ma.co czekać ;)
Ja zaczęłam 37 tydzień. Więc 2 tygodnie mała niech na pewno jeszcze siedzi , a potem niech wyjdzie kiedy chce :)
Mało Ci szpitali że już się pakujesz ;)

M
Boję się tych wszystkich formalności po porodzie, co i gdzie.
@Adell1994 jeszcze nie wiem na kiedy, fotograf jeszcze nie odpisał. Ale w przyszłym tyg jest święto i tak właśnie o tym dniu pomyślałam, bo wtedy mój będzie miał wolne, a tak to nie mam kiedy .
Może poproś w pracy aby wszystkie te wnioski dali Ci wcześniej - sobie wypełnisz, a potem tylko wpiszesz daty.
Ja nie prosiłam, a już z miesiąc temu przysłali mi z kadr info i wszystkie wnioski do złożenia.. bardzo miło z ich strony

M

Może poproś w pracy aby wszystkie te wnioski dali Ci wcześniej - sobie wypełnisz, a potem tylko wpiszesz daty.
Ja nie prosiłam, a już z miesiąc temu przysłali mi z kadr info i wszystkie wnioski do złożenia.. bardzo miło z ich strony
A co ciekawego Ci przysłali? U nas nie ma typowych kadr i pewnie wszystko będę musiała sama napisać, to daj ściągę ;p

W pracy pobieram ten wniosek? Jaki czas jest na to?
Dareczka ja muszę PRZENIEŚĆ dzieci do nowej przychodni. Pozmieniać meldunki. Pomijając papierologię OPSową... i rejestracje która jest najłatwiejsza. Dasz radę... może tego dużo ale nie taki diabeł straszny... ja już mam 1/2 papierów z przeniesieniem do nowej szkoły za sobą... upierdliwe sprawy ale do zrobienia... a jakby co "czubek języka za przewodnika"

Witam się i ja. U mnie też dzisiaj była najgorsza noc jak do tej pory. O 2 w nocy na termometrze 24 stopnie i zero wiatru .
A o to mój brzuszek równo miesiąc przed terminem.
IMG_20180810_084341866.jpg

Załączniki

• IMG_20180810_084341866.jpg
    IMG_20180810_084341866.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 268
reklama
Witam sie i żegnam jednocześnie. W nocy wstawałam co godzinę, jak nie lepiej, wiec wracam do łóżka. Jak jutro mam rodzic to muszę być wypoczęta [emoji14] (btw. Jeśli serio jutro urodzę, to puszczam zakład totka :D )
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w obu wypadkach te minimum 3h org. sam zarządał snu i to był taki mimo silnych skurczy mega mocny i taki wypoczynkowy sen.

Do góry