reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@anika1203 większość dzieci jest jakos owinięta pepowina. Tak jak napisala @Adell1994 lekarze w większości nawet tego nie mówią swoim pacjentkom :)
Czasami zdarza się że dziecko jest bardzo omotane pępowiną i są problemy z porodem naturalnym. Ale tak jak piszesz masz mieć planowane cc więc to bez znaczenia.
Witamy u nas. Spokojnej końcówki ciązy Ci zycze :)
Właśnie też słyszałam, że czasem się nawet tego nie mowi żeby przyszłej mamie oszczędzić stresów :) Mam tylko nadzieję, że mój młody kawaler się jeszcze bardziej nie owinie do czasu porodu. Bardzo dziękuję :)fajnie, że do Was trafiłam

reklama
Ja morsuję... czyli leżę z brzucholem na wersalce i ociekam potem... ;)
Przyszedł dobry start to będzie B. miał piorbik bośmy K. kupili (był z Nami i wybrał) a jemu nie i mi zadek trzeci dzień truje... To jak chce tak na "gwałt" to niech ma... ja na jego miejscu wolałabym poczekać chwilę i kupić w Auchan gdzie wybór większy... no ale...

Coś bym zjadła.... owoce fajne ale mi się przekora włączyła i chcę mięsa...
kuźwa PIÓRNIK nie piorbik!!!

@anika1203 witaj i rozgość się :)

Dziewczyny mnie dzisiaj mało, bo coś uderzam w depresyjny ton. Niby wieści z wizyty pozytywne, ale chyba mi hormony w głowie mieszają. Dzisiejsze ktg przynajmniej utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie zwariowałam i mam prawo być zmęczona tymi skurczami co chwilę.
No na pewno takie całodzienne skurcze są męczące . Pocieszająca jest myśl że poród tuż tuż :)

Może bez gadżetów? Cieszcie się sobą na zdjęciach. Może jakiś wianek na głowę niech ci w kwiaciarni zrobią?Witamy. Pozytywne myślenie to podstawa. A CC z jakiego powodu? :)
Szczerze powiedziawszy od początku chciałam cc, ( glownie z powodu przykrych doswiadczen kobiet z mojego otoczenie apropo naturalnego porodu )a teraz gdy się dowiedziałam o tym owinieciu to już w ogóle się uparlam i lekarz sam powiedział, że tak będzie bezpieczniej w tym przypadku.:)

@anika1203 witaj i rozgość się :)

Dziewczyny mnie dzisiaj mało, bo coś uderzam w depresyjny ton. Niby wieści z wizyty pozytywne, ale chyba mi hormony w głowie mieszają. Dzisiejsze ktg przynajmniej utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie zwariowałam i mam prawo być zmęczona tymi skurczami co chwilę.

To już nawet nie tyle skurcze co zmęczenie cała ciążą. Już jesteś blisko finiszu i emocje puszczają. Dlatego nawet wskazane jest by było Cię więcej a nie mniej :)

Termin na 17 września, hipotrofia to właśnie to że dziecko nie przybiera na wadze i może doprowadzić do różnych schorzeń dziecka
Hm... a u mnie bylam miesiac temu na wizycie i powiedziala ze wazy ok 1900.... a to byl jakis 31 tydzien chyba.
Tydzien temu na wizycie : 1800 plus minus 400 gram. Pomyliło jej sie ostatnio. I jak ona okresli czy wszystko w porzadku skoro ma takie wahania wagi??

Szczerze powiedziawszy od początku chciałam cc, ( glownie z powodu przykrych doswiadczen kobiet z mojego otoczenie apropo naturalnego porodu )a teraz gdy się dowiedziałam o tym owinieciu to już w ogóle się uparlam i lekarz sam powiedział, że tak będzie bezpieczniej w tym przypadku.:)

A skąd jesteś ?

I czemu tak późno do nas dołączasz :)?

reklama
Do góry