reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kobietki mam pytanie: czy mogłybyście mi polecić jakiś fotelik samochodowy dla malucha? Mała kończy osiem miesięcy i czeka nas taki zakup niebawem...9-18kg czy 9-36 i jaki model polecacie? Jest Was tu wiele doświadczonych mam więc może coś doradzicie bo kompletnie nie wiem jak ogarnąć ten temat.
Jechać do DOBREGO sklepu z fotelikami i przymierzyć do dziecka i samochodu. Bez tego mozna polecać w ciemno, ale to tak jakbym Ci polecała konkretny model butów w konkretnym rozmiarze, bo mi w nich było wygodnie i pasowały. Podstawowe kryteria dla takiego bąbla to to, żeby fotelik był tyłem do kierunku jazdy i posiadał jakieś niezalezne testy zderzeniowe. Reszta zależy od samochodu, gabarytów i rozwoju motorycznego dziecka, budżetu, tego ile osób jeździ w samochodzie i w jakiej konfiguracji itp, itd.

reklama
@StarAnia jak zaglądnie bo ona w tej branży pracuje.
Poczekam cierpliwie, może zechce coś doradzić bo jestem zielona w temacie kolejnego fotelika. Jak Wy znosicie ciąże w takie upały, jp...podziwiam Was aczkolwiek rodzilam w grudniu i poprzednie lato też mijalo z brzuchem, ale końcówka przypadła na chłód więc nie było tak źle. Teraz bez brzucha ale z prawie 9kg klockiem w dużej mierze na rękach ledwo żyję przy tych temperaturach.Fajny klimat tu macie, zgrałyście się idealnie, jeszcze jak dowalicie jakimś tekstem to idzie się poplakac że śmiechu.Mogłabym z Wami rodzić we wrześniu w takiej atmosferze no ale niestety nie dam rady zajść do tego czasu :-) :):-) :)

Jechać do DOBREGO sklepu z fotelikami i przymierzyć do dziecka i samochodu. Bez tego mozna polecać w ciemno, ale to tak jakbym Ci polecała konkretny model butów w konkretnym rozmiarze, bo mi w nich było wygodnie i pasowały. Podstawowe kryteria dla takiego bąbla to to, żeby fotelik był tyłem do kierunku jazdy i posiadał jakieś niezalezne testy zderzeniowe. Reszta zależy od samochodu, gabarytów i rozwoju motorycznego dziecka, budżetu, tego ile osób jeździ w samochodzie i w jakiej konfiguracji itp, itd.
Nie ma to jak mądra głowa i fachowe doradztwo, dzięki :-) tylko u mnie na tym zadupiu nic nie ma, trzeba będzie wybrać się do Lublina 70km ode mnie, tam najprędzej, przeszperam net i wynajdę jakiś sklep i trzeba będzie tak jak piszesz uderzyć tam. Zależy mi na bezpieczeństwie i wygodzie brzdąca więc chciałabym zrobić dobry zakup.

reklama
Do góry