Daj znak jak tamIdem się zważyć aż .... jak mnie wkurzy waga to ja wyp.... ostatnio miałam na styk wagę przedciazowa. I nagle po szpitalu chyba z 2,5 więcej. To było już prawie półtora tyg temu to aż strach ...
reklama
U
użytkownik 180176
Gość
Postawiłam jej się raz i stwierdziłam ,że rozmowa jest bez sensu. Być może jest zazdrosna ,że jej koleżanka z pracy ma lepsze opinie ... Nie wiem.Ach chamska baba! Jak następnym razem ktoś się tak do Ciebie odezwie, to od razu mów, że sobie nie życzysz. Ich też obowiązują pewne zasady! A z tym wypuszczaniem to faktycznie mogą chcieć trzymać do końca, także jak coś, to konsultuj ze swoją panią doktor i się wypisz.
Byle do jutra. Jeśli pani Iza powie ,że mam tu zostać , to zostanę. Jeśli powie ,że mogę się wypisać , to się wypisze
Adell1994
Fanka BB :)
Mnie się koleżanka pytała czy organizuje babyshower to jej mówię, że w moim otoczeniu nikt tego nie robi i nie zamierzam nic takiego robić. Jak dla mnie osobiście to strata pieniędzy ale jeśli ktoś ma ochotę i możliwości to dobra okazja do spotkania z koleżankamiJa tez uwazam, ze nie ma co sie nakrecac na zapas gbs-em.
Ja sie roztapiam. Po platkach na sniadanie bardzo bylam glodna to sobie zrobilam placuszki z jablkiem - smakowaly mi .
Chyba sie w koncu przemoge i wykapie i ubiore w jakies ciuchy. Z domu nie wychodze, bo boje sie, ze zemdleje. Powinnam odpalic zelazko, ale ono grzejeee Buuuu
Moja siostra chce zrobic mi babyshower, a ja ledwie zyje. Ponoc tylko mam byc... ja jestem imprezowa, ale ta ciaza mnie wykancza, tylko nie wyrazam tego tak dosadnie jak Goj . Jednak to fizycznie (psychicznie jestem zwykle bardzo szczesliwa ) najtrudniejszy okres w moim zyciu.
Adell1994
Co za babsko, nie dość że wszystko tam nabrzmiałe i opuchnięte to jeszcze tak niedelikatnie Cię potraktowała .Już pisze co się dzieje.
Pojechałam rano na wizytę i pani doktor spojrzała na mnie i pyta , czy położna dobrze mnienzwazyla. Mówię ,że tak.
Pani Marto , ale po pani nie widać ,żeby pani tak przybierała (w sumie już 19 kg) .
Pyta się o obrzęki . Mówię ,że ze stopami mam problem , bo napuchnięte jak balony i rece. Pyta się czy opuchlizna schodzi na dniu , jak się rozchodze ? Mówię ,że nie. Patrzy na wyniki i mówi,że mam zapalenie pochwy ( po badaniu palcem ) , że teraz trzeba mnie położyć i zbadać co się dzieje koniecznie. Ze woda się zatrzymuje , że nerki źle mogą pracować. A z dzidzia wszystko ok.
Jade na izbę. Polozna super , jedna i druga. Przychodzi pani doktor. Badanie dopochwowe. Bardzo boleśnie zrobione i jeszcze się darła na mnie ,że się ruszam . Oczywiście pocisnięte ,że waga do góry . Więc tłumacze co pani doktor mówiła , ale ona i tak na argument że się nie obżeram , stwierdziła ,że ważne jest co jem.
No rozmowa że sciana. Myślałam,że się popłaczę , ale starałam się być miła.
Leżę na patologii i jutro ma być moja pani doktor . Powiedziała ,że potrzyma mnie tu chwilkę i wypisze. Zrobi wszystkie badania ,żeby mieć pewność, że jest dobrze.
Z Helenka wszystko ok. Gorzej z lekarzami ))
Lekarze straszą ,że będą mnie chcieli tu do końca trzYamc bo się boją brać odpowiedzialność już w moim tygodniu ciąży. No ale wypisze się na żądanie jak będzie ok
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby jak najszybciej udało się wyjść do domu
Adell1994
Ja nie staje na wagę , chyba nie chcę się przerazić chociaż w poniedziałek wizyta u gina to tak czy tak trzeba będzie się zważyćIdem się zważyć aż .... jak mnie wkurzy waga to ja wyp.... ostatnio miałam na styk wagę przedciazowa. I nagle po szpitalu chyba z 2,5 więcej. To było już prawie półtora tyg temu to aż strach ...
D
Deleted member 180961
Gość
Mnie się koleżanka pytała czy organizuje babyshower to jej mówię, że w moim otoczeniu nikt tego nie robi i nie zamierzam nic takiego robić. Jak dla mnie osobiście to strata pieniędzy ale jeśli ktoś ma ochotę i możliwości to dobra okazja do spotkania z koleżankami
A mi wlasnie kolezanki organizuja w ta sobote [emoji85]
Adell1994
A to inna sytuacja mnie się pytała czy ja zorganizuje sama sobieA mi wlasnie kolezanki organizuja w ta sobote [emoji85]
A jak ktoś zorganizuje i niczym nie musisz się przejmować to sama przyjemność
Adell1994
Może to po tym badaniu przed ktg tak boliBoli mnie jak promieniuje tak przez c...pke. Tak przechodzi dziwnie taki prąd.
Niech ten dzien się skończy
reklama
Ja miałam cukry 90-100 i dostałam insulinę. Zaczynają skakać, bo im starsza ciąża tym zapotrzebowanie organizmu większe na insulinę.Mam pytanie do dziewczyn z cukrzycą. Po jakich przekroczeniach diabetolog przepisał insuline? Tak się ładnie trzymało a tu hop siup na czczo za wysoko
Ja biorę obecnie 28j, więc i tak masz dobrzeAgata u mnie cukry byly codziennie juz powyzej 90, w granicach 90-99. Insulina na poczatek 2jednostki, przez 3 dni zero poprawy wiec zwiekszylam dawke do 4jednostek. 3 dni cukier na czczo byl ponizej 90, a od wczoraj znowu hocki klocki :/ zobacze jak jutro, jesli tez bedzie wysoki to znowu bede musiala zwiekszyc do 6j. No i w ciagu dnia tez troche swiruja, mysle ze ten upal ma na nas wplyw.
Łączę się w bólu. Też od początku nic. Na początku nie mogliśmy, a teraz jak już jest zielone światło to P ma stracha [emoji23]Jak ja tęsknię za sexem :-( mi przez całą ciążę nie wolno vo zagrożenie, bo szyjka, bo szew) teraz szew zajęli ale do domu nir chcą puścić i lipa... Jak przyjedzie w weekend na odwiedziny to go chyba w WC zgwałce
Im starsza ciąża tym zapotrzebowanie na insulinę większeJa na czczo zawsze miałam nisko a teraz w ogóle mam wyżej. Nie tak dużo ale jak miałam 67-73 a teraz mam 82-85 to widać różnice. Plus po posiłkach mam średnia o 10 więcej niż normalnie miałam jedząc to samo.
Także obstawiam, że to wina upałów
Masz prawo być przy wszystkich procedurach, które wykonują pielęgniarki czy położne przy dziecku. Wątpię, aby przy tobie tak brzydko się zachowywały.Wiecie co? Ja np się boję że jak one takie niedelikatne wobec nas ciężarnych to że będą niedelikatne dla dzieciaczkow kuwa aa. Serio w listę do szpitala powinien być wpisany kij bejsbolowy. Profilaktycznie.