reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny jak wczoraj byłam na ip, to z lekarzem pogadalam i mówił, że w taka pogodę każda ciężarna powinna przyjmować magnez w maksymalnych dawkach i pić MINIMUM 3 litry wody dziennie. I to mineralnej, nie źródlanej :)
No minimum a w tv mowił że 4 do 6 żeby uniknąć tachykardii z odwodnienia.

reklama
Ja wczoraj caly dzien nad jeziorem bylam, ale mimo tego ze czapka na glowie byla, pilam duzo i co chwile wchodzilam do wody sie schlodzic po godzinie na sloncu musialam uciekac w cien, bo zaczely mi sie dziwne rzeczy ze wzrokiem dziac, jedno oko widzialo na pomaranczowo a drugie bardziej chlodne odcienie, wszystko niebieskawe. Troche sie przerazilam, bo i maly byl mniej aktywny, ale wieczorem juz wszystko bylo ok. Takze uwazajcie na siebie na sloncu, ja juz mam nauczke, ze teraz slonce juz nie jest dla mnie.
Dzisiaj ewidentnie musialam odespac, obudzil mnie budzik na mierzenie cukru i na letrox, wiec zrobilam to i drzemka, godzine pozniej wstalam i zjadlam sniadanie, wstawilam pranie i znowu do wyra. Godzine pozniej obudzil mnie budzik na mierzenie cukru po sniadaniu, wiec zmierzylam i dalej w kime [emoji33] nawet juz mnie potem piszczaca pralka ze koniec prania nie obudzila
@Paulamamula mnie tez dzisiaj okropny skurcz lydki obudzil w nocy, tak jeczalam, ze sie chyba sasiedzi pobudzili :p
@Mama7 ja tez mam chrapke na maczne, a u mnie chlopak wiec tyle z tej reguly :p
@StarAnia dobrze, ze juz dzisiaj ok, a krzyczenie nadrobisz jak odzyskasz glos :D
Dobrego dnia dziewczyny i uwazajcie na siebie

O rany, po porannej pobudce od skurczu nogi (tez krzyczalam) i czytaniu do 9 z minutami zasnelam i spalam do 11.30... czas poszukac papu ...

Ostatnia edycja:
No przecież piszę...
Od tych upałów mam sr..czki. Nie nie rodzę. Nie oczyszczam się. Dużo piję mało jem stąd taki objaw.
Mikołaj nie pojmuje że tej macicy to się nie da już bardziej rozciągnąć. Jego kończyny czuję już wszędzie. Mąż stwierdził że to ośmiornica. Ja rozumiem że on ma ADHD ale kurcze jak siedzę na tronie mógłby odpuścić harce na chwilkę choć.
Noc dobra nawet ale sny.. o losie. Tyle ludzi. Twarzy. Zdarzeń. Obrazów... migawki...

Pewnie tak. Ja ostatnio na odwrót. Z tym kibelkiem :) tez kombinuje się gdzieś ruszyc.

Hej dziewczyny!
Baaaaardzo Wam dziękuję za ogromne wsparcie, wczoraj byłam w połowie trupem. Zostawiłam pierwszy raz w życiu córkę u dziadków na noc, bo nie dałabym rady się nią zająć, już nie mówiąc o tym, że mogłabym ja zarazić. Dziś już znacznie lepiej, przede wszystkim serducho się uspokoiło, po przebudzeniu puls już "tylko" 102 [emoji14] ale mogę oddychać. Stawy bolą, ale też jakby mniej, no i nie mam gorączki. Za to straciłam głos i się ze mnie samiec domowy śmieje, że w końcu nie marudzę [emoji14]

Super !! WAzne ze coś lepiej. Oby do przodu.

reklama
Stary chce jechać nad Zegrze. Fajnie. Ino podróż i szukanie miejsca parkinkowego zniechęca. Zaraz zerkne czy jaki basen otwarty nie otwarty.
Nad zegrzem sa sinice i zamkniete kapieliska
Ja nie smaruje brzucha ani nic kremem bo nie lubie. Poki co nie mam nowych rozstepow, "tylko" te z poprzedniej ciazy

Do góry