reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Wam ta szyjkę lekarz co wizytę bada?
Mi nic nie gadał jaka długość szyjki...
Mi tylko na ush sprawdza, a jak pytalam teraz w poniedzialek czy sie skraca, to powiedzial, ze na tym etapie moze byc juz skrocona i ze kilka mocniejszych skurczy i moze byc porod.. takze tez nie wiem na jakim etapie jest moja szyjka..mniejsza wage przywiazuje chyba moj lekarz do samej slugosci szyjki i do rozwarcia, bo o tym tez nie ma mowy

Mi tylko na ush sprawdza, a jak pytalam teraz w poniedzialek czy sie skraca, to powiedzial, ze na tym etapie moze byc juz skrocona i ze kilka mocniejszych skurczy i moze byc porod.. takze tez nie wiem na jakim etapie jest moja szyjka..mniejsza wage przywiazuje chyba moj lekarz do samej slugosci szyjki i do rozwarcia, bo o tym tez nie ma mowy

Jeszcze to czy miękka czy twarda , miękka mniej wytrzyma.

@KINDERBUENO88

No coś jak kasia opisała. Coś jak np. kupę ci się chce...
U mnie dodatkowo często wiążą cię z wymiotami i lub oddaniem stolca. Ja nie czuję napięcia brzucha zbyt. Mi idzie od krzyża delikatnie i narasta zmierzając ku jajnikom jakby. Potem właśnie trzyma na pewnym piziomie i odpuszcza... takie fale bólu.. raczej tępe niż ostre...

Angelika mój gin też tak samo :) nie sprawdza od jakiegoś czasu i twierdzi że to już bezpieczny czas nawet do porodu.

Mama7 no ja tylko w razie wu ta ostrów. Mam niesmak po wizytach prywatnych u szanownej Pani ordynator. Mam nadzieję że jej nie zobaczę. Nie mniej jednak naprawdę byłam miło zaskoczona pomocą przy ogarnięciu tego ktg, obsługą, pomocy w wyborze położnej. Nie czułam że ktoś robi mi łaskę i miłe te babeczki naprawdę. Z tym że szpital ma tylko 1 stopień referencyjnosci. Ale ważne że mogę na te ktg tam chodzić :)

U was też tak dużo much się pcha do mieszkania? Mimo że dopiero wyszłam spod prysznica mam nadzieję że wszystkie do mnie lecą :p a nie chce mi się wstać i ich ganiac
No ja mam wrażenie przez te muchy jakbym na wsi mieszkała..

reklama
Ja tam jeszcze przed spodziewanym okresem zrobiłam test bo to planowe było.
Najpierw brałam kwas foliowy, potem wyjęcie spiralki. Po wyjęciu musieliśmy odczekać cały cykl i wtedy cały grudzień był nasz :laugh2:
A ja jestem mega płodna więc zaskoczyło podobnie jak w poprzednich ciążach. Od pierwszego razu.
Teraz planujemy wazektomie dla chłopa.
Ale póki nie zrobi i nie będziemy pewni, że jest wykonana ok to będę brać tabletki anty dla karmiących.
Wolała bym plastry ale nie można

Do góry