reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No ciekawe co mi tu jutro powiedzą :) mam nadzieję że nie będzie mnie przyjmowała szanowna Pani ordynator u której byłam zanim trafiłam do kliniki. Bo ją skrzywdzę tak jak ona skrzywdzila mnie swoim brakiem wiedzy i roztropnosci.
Weź z tymi lekarzami! Ja pomijam że mendom nie ufam to mąż mój ostatnio 2/3 x trafił na imbecyli.

reklama
No tak, dawno nie bylo o obiadach ;)
U mnie dzisiaj pulpeciki w ziolach z kasza jaglana, do tego salatka z pomidorow malinowych :). Jutro udka kurczaka (zaraz zamarynuje) z papryka z zeliwnego gara (nie chce odpalac piekarnika w ten upal) z ziemniaczkami i mloda marchewka na parze. Ide jesc bom glodna po tych owocach, a na mojego nie doczekam, bo zemdleje ;).
I jest pomysł na pulpety ale zrobię w sosie koperkowym

A ja zazdroszczę ogródków, jezior, stawików, rzeczek, morza...
Boże mieć choćby ROD z dmuchanym basenem nawet dziecięcym. Ze 3 lata temu mieliśmy basen rozporowy niewysoki i miejsca kawałek u teściów w ogródku. To pół dnia z dzieciakami moczyłam zadek dodatkowo prysznic ze szlaucha... a jak było b. gorąco to uciekałam do pokoju w piwnicy ;) wieczorem grill chłodek i żył człowiek a teraz odlicza kolejne godziny do zachodu...
No powiem ci jak rok temu kupowalismy to mieszkanie to właśnie patrzyłam na kawałek miejsca mini ogródek ale jest, ptaki cwierkaja, plac zabaw z okna, świetlica z super zajęciami niby gmina cisza spokój ale jest wszystko także doceniam to co mam a do mamy 15min samochodem i jak tylko mi źle lub tak jak dziś upał to się pakuje i leżę na ogrodzie cały dzień, u ciebie może na nowym będzie lepiej

Załączniki

• DSC_2127.JPG
    DSC_2127.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 81
reklama
A u mnie dziś pieczone polędwiczki z indyka, ryż i buraczki zasmazane. Jutro makaron z piersią z kurczaka szpinakiem i suszonymi pomidorami :) Adell1994 a wyszła Ci botwinka? Ja jak ugotowalam to psy nie chciały jeść. Nie mam ręki do zup. Ale mąż już mnie prosi o rosół.

GoJ, ja też płynę, 5 minut po prysznicu nie czuć że się mylam.

Nie wiem co na opuchlizne bo nie mam :) odpukać. Ale wielu pomaga moczenie w zimnej wodzie, ewentualnie nogi do góry.

Stresuje się jutrzejszą "wizyta". Pewnie na usg nie ma co liczyć, nie? Ciekawi mnie trochę ten standard na wsi :) oby te ktg zrobili, bo nie będę jeździć na samo ktg po 80 km.. No chyba że będzie trzeba :) jakbym wiedziała że tylko np zważy mnie i zbada ciśnienie to bym się nie golila jeszcze dziś. Ale chyba trzeba w razie Wu :p
A powiem Ci że wyjątkowo wyszła ;) najważniejsze to porządnie doprawić :)

Do góry