reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witam i ja.

Kasia wystraszyłaś nas. Pisz cos wiecej bo sama sie denerwuje. Kiedy chcesz isc do tego szpitala i czy masz szanse wyjsc z brzuszkiem?

Bajdelka podrzuciłabyś kawałek szarlotki? Co to za okazja bo jakoś nie doczytałam?

Efka fajne te przetwory robisz.. ja jedno że nie mam gdzie trzymać, drugie ze nic z przetworów nie umiem zrobić. Aż wstyd. Napisz przepis na dżemy?

Dobrej pogody tym co piorą dzisiaj. U mnie na bieżąco kosz pusty. Dzisiaj też wstawiłam z tygodnia, jutro puszczę ręczniki.

Oddałam D na cały dzień do teściowej. Ostatnia szansa bo jutro wyjeżdżają na tydzien.. Jeszcze chwilę do 12 leżę, a potem biorę się za sprzątanie. Na pierwszy ogień idzie lodówka.. potem kuchnia po całości.. prasowanie i odkurzanie pod/za.. bo mąż w weekend to tylko po "łebkach". A juz pod lozko nie zajrzy..

Mam do was pytanie, czy wy też się boicie wcześniejszego porodu, znaczy w każdej chwili że zacznie się coś dziać? No ja nam straszne schizy pod tym kątem. Wiem że to po części skutek tych testów pappa, bo tam mi wyszło strasznie niskie to białko i to może być sygnałem że łożysko wcześnie będzie dojrzałe i dziecko przestanie się rozwijać.. z synem też trochę miałam, ale on szybko rósł i zawsze był pół kg w stosunku do swojego wieku to się tak nie martwiłam.

Tak , dwa trzy dni maks i wylaze do domu. Narazie się jeszcze relaksuje u teściów i za chwile się zbieram

reklama
No

Załączniki

• DSC_2181.JPG
    DSC_2181.JPG
    1,2 MB · Wyświetleń: 98
  • DSC_2180.JPG
    DSC_2180.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 96
Jak się młodemu zachce :) w sensie ze w kolejnej ciąży to już prędzej się z rozwarciem lata i to byłoby ok ( nawet rano jeszcze położna mówiła żeby się nie przejmować tym )gdyby nie dodatkowe czynniki.
To dobrze by było gdyby jeszcze powiedział z 3 tygodnie [emoji16] jeszcze trochę dziewczyny i będziemy się rozpakowywac aż ciężko mi w to uwierzyć [emoji33]

Więc pewnie dopiero wtedy się uspokoisz ;)

Kurcze jakoś spakować się nie mogę ;p
Jakie ciuszki bierzecie do szpitala dla dziecka? Ja myslalam 3xbodziak na krótki rękaw i 3xpajacyk i tyle...Zobacz załącznik 879448
Też myśle nad podobnym zestawem, tylko zastanawiam się czy nie spakować jednego kompletu rezerwowego jeszcze.

W końcu zrobiłam pierogi z jagodami, które za mną chodziły od jakiegoś czasu [emoji2] dla męża oczywiście pierogi ruskie. I najlepsze jest to, że mąż jak wróci z pracy to będzie musiał zadowolić się tymi z jagodami ( on nie lubi innych pierogów, a już z owocami niecierpi) albo będzie głodny. Dawno tak mi nie smakowały pierogi ruskie

reklama
Do góry