reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja się zestresowalam bo nie wiem co z moją szyjką. 6 tygodni temu miała 3 cm, a przedwczoraj na wizycie pytam się czy nie sprawdzamy co tam? A lekarz powiedział że nie ma po co, na tym etapie jesteśmy bezpieczni i nawet jakby się coś działo to mam być spokojna... Jak ja nie umiem być spokojna :( następna wizyta u niego 14 sierpnia bo ma urlop ale umówiłam nas jeszcze na 2 do innej kliniki.
A Wy palcami umiecie namierzyć szyjke? Ja to taka głupia jestem :(
Mi też lekarz tylko sprawdził szyjke palcami , a nie mierzył ani nic. Ja sama sobie palcami nie potrafię sprawdzić szyjki i nawet nie próbuje .
A tak w ogóle to nie pisz że jesteś głupia , martwisz się to normalne ale myślę że lekarz też wie co robi.

reklama
W rzece? [emoji23]
Ja zjadlam arbuza i myślę co dalej jeść [emoji14]
A ja zupkę chińską :p pomimo tego że jest obiad to tak mne naszło że musiałam zjeść :) A na arbuza też mam ogromną ochotę ale nigdy w sklepie nie potrafię wybrać dobrego . Ostatnio wzięłam całego to w połowie niedojrzały , a jak wzięłam połówkę to w domu ukroiłam kawałek i był cały zgnity :( . Jakiegoś pecha mam do tych arbuzów

Ja właśnie też wolę sama nie sprawdzać, bo jeszcze zaszkodze... Cały czas powtarzam sobie ze lekarz miał więcej ciąż niz ja, również tych bardzo trudnych i wie co robi. Ale tak średnio mnie to pociesza. Żeby tak się dało ten brzuch rozsunąć i samemu sprawdzić czy wszystko dobrze... Ach :)

A jeszcze mam pytanie. Obcinacie metki z ubrań dla dziecka? Bo ja te duże co tam jest informacja jak prac itd obcielam, ale te małe na karku? Będą gryzly?
Nie ma co ryzykować , naruszysz coś paznokciem i jak się pojawi krew to dopiero będziesz się martwiła .
Ja nie obcinałam i szczerze nie pomyślałam o tym więc też chętnie się dowiem .

A ja się zestresowalam bo nie wiem co z moją szyjką. 6 tygodni temu miała 3 cm, a przedwczoraj na wizycie pytam się czy nie sprawdzamy co tam? A lekarz powiedział że nie ma po co, na tym etapie jesteśmy bezpieczni i nawet jakby się coś działo to mam być spokojna... Jak ja nie umiem być spokojna :( następna wizyta u niego 14 sierpnia bo ma urlop ale umówiłam nas jeszcze na 2 do innej kliniki.
Pojęcia nie mam co niby miałabym mierzyć to nawet się nie przymierzam ;)
Ja właśnie też wolę sama nie sprawdzać, bo jeszcze zaszkodze... Cały czas powtarzam sobie ze lekarz miał więcej ciąż niz ja, również tych bardzo trudnych i wie co robi. Ale tak średnio mnie to pociesza. Żeby tak się dało ten brzuch rozsunąć i samemu sprawdzić czy wszystko dobrze... Ach :)

A jeszcze mam pytanie. Obcinacie metki z ubrań dla dziecka? Bo ja te duże co tam jest informacja jak prac itd obcielam, ale te małe na karku? Będą gryzly?
Ja obcięłam tylko te z informacjami o praniu. I tak będę prać wszystko w 60 stopniach. Na karku zostają bo tam jest podany rozmiar

Ja nawet nie umiem dosięgnąć szyjki, więc ni hu hu :p
Ja jak nie wiem co chce to zawsze chętnie wsune kiełbasę na gorąco i pomidory z cebulką :D
Ojej, ale bym taka mega tłusta smażona kiełbasę wsunęła! Ojjjj poród się zbliża, bo Ankę smaki biorą. Z Werką w ostatnich tygodniach byłam chodzącym odkurzaczem [emoji14]

reklama
Do góry