reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Za Wami nadążyć to dopiero wyzwanie!
Ja mam kosę ze starsza bo poszła z żalami do mojego ze ma za dużo obowiązków a zero przywilejów. No jacha .... obowiązki owszem ma. Takie jak zawsze. I nie przeszkadzały jej dopoki durna koleżanka nie zaczela jej buntować. A z przywilejami to ból tylka bo jej nie kupiłam maseczki z twarzą zwierzaka i farby do włosów. No kurczę 10 lat ma. I argument ze Dominisia ma a ja nie bo jestem gorsza , Dominice mama zrobiła hybrydy ... oj chyba trzeba odciąć od Dominiki.
Beznadzieja... i jak Ty masz teraz wytłumaczyć swojej córce, że naprawdę chcesz dla niej dobrze i wcale nie dzieje jej się żadna krzywda przez to, że musi pomagać w domu. Wręcz przeciwnie, w przyszłości to doceni, bo w przeciwieństwie do Dominisi będzie umiała zrobić coś więcej niż tylko dobrać fajny kolor paznokci do ubrania...
Właśnie tego się boje. Ze będzie robić wszystko byle dogonić te dzieci pustych matek.
Trzymam kciuki, żeby młoda znalazła sobie koleżankę wychowaną przez kogoś o podobnym podejściu do życia jak Ty :) Jeśli będą dwie to już będzie im łatwiej i raźniej być sobą, a nie na siłę gonić za durnymi trendami.

Ja np te majty, podkłady itd zamawiałam na Gemini i jeszcze tabletki typu prenatal, magne B6 itd. Porównalam sobie ceny np Rossmann, Smyk i apteka i tu wyszło najtaniej. Większość produktów mam z canpol babies i naprawdę są spore różnice w cenach.
Gemini zdecydowanie ma największy wybór i najlepsze ceny. W DOZie, który kocham za możliwość odbioru w aptece za free niestety albo czegoś nie ma w ofercie, albo jest wiecznie niedostępne... Teraz to nawet pieluch nie mają w takich rozmiarach jak ja chce.

Ja też mam problem z nogami, okropnie mnie bolą wieczorami i nocą. Czasem zasnąć przez to nie mogę . Staram się w ciągu dnia leżeć z nogami w górze i mam żel z kasztana i trochę pomaga ale bez szału.
U mnie na nogi wystarczy branie magnezu. Tak naprawdę to głównie z ich powodu zaczęłam go suplementować. Na razie działa. Jak nie wezmę do wieczorem też od razu zaczyna mnie w nich kręcić i można zwariować.

Bo chyba dobrze by było się jednak zabrać za pranie :)
Dziękuję :*

A dziś mojemu mężowi siła się mała, że ja ją sadzalam, a on na mnie krzyczał że co ja robię jak ona jest noworodkiem :)
Raaany, jemu już nawet się śni, że na Ciebie krzyczy! Weź go przez sen kopnij w jajka, co? :p
Ja tam akurat z praniem zdałam się na gotowe ustawienia pralki. Ustawienia na ubranka dziecięce, 60 st. Wirowanie chyba 1000 jeśli dobrze pamiętam. Pierwsze pranie zrobiłam kolorami, jeśli coś chciało zafarbować to już puściło farbę i od teraz zamierzam już mieszać kolory.
Do prania kupiłam Bobini, płyn do prania i płyn do płukania. Nie patrzę na metki, ciuszki mają znosić 60 st. i koniec kropka. Do szpitala wezmę najjaśniejsze i będą musiały potem znieść 90 stopni...

Co do wydziwiania najmlodszych.. ostatnio ktorys salon u mnie w miescie zaoferowal paniom przychodzacym na zabiegi, aby przychodzily ze swoimi coreczkami ktore w tym czasie tez beda mialy robione paznokcie i jakies zabiegi pieegnacyjne twarzy... oferta byla dla dziewczynek bodajze do lat 12. Patologia normalnie
Kiedy malowali mnie na ślub to w międzyczasie akurat pofarbowali zmywalnymi farbami dwie bliźniaczki, jedną na różowo i drugą na fioletowo. Nie wiem ile one miały, może tak z 7 lat. Ech, no niby to głupie, ale małolaty były tak uradowane, że az miło było popatrzeć. A jak jeszcze babki zaplotły im trochę warkoczyków to był absolutny szał. Włosy to akurat włosy, odrosną, umyjesz, kolor zniknie. Ale gdyby ktoś tym małym dziewczynkom robił hybrydę to popsułabym sobie ślubny makijaż przez pukanie się w czoło.

U mojej kuzynki w szkole 13 latka wysłała nagie zdjęcia do kolegi . Nie wiem co one mają w głowie . Przecież jak taki gowniarz doda to gdzieś w Internet to mimo wszystko to zostanie gdzieś tam na zawsze. Tragedia co teraz wyprawiają .
Obawiam się, że w obecnych czasach 13-latkom wydaje się, że są już dorosłe :(

Dziewczyny w końcu się umówiłam na ten obchód po szpitalu. O co pytać bo już wszystko mi się miesza :eek:
Przez tel położna powiedziała że plan porodu mam mieć od swojego lekarza prowadzącego też tak macie?
Na pewno muszę wiedzieć czy nie mają przeciwwskazań do rodzenia w pozycji wertykalnej w każdym etapie ciąży no ale nic więcej mi do głowy nie przychodzi.. :frown:

A właśnie bo zapomniałam. Ma któraś może żylaki na wargach sromowych. ? Bo mi takie baty powychodzily że wieczorami to aż mi tak wiszą takie flaki no i od tygodnia zaczęło to boleć i wieczorami na podwoziu nie ma szans usiąść.
Jak boli to chyba trzeba do lekarza iść.
Dziewczyny w końcu się umówiłam na ten obchód po szpitalu. O co pytać bo już wszystko mi się miesza :eek:
Przez tel położna powiedziała że plan porodu mam mieć od swojego lekarza prowadzącego też tak macie?
Na pewno muszę wiedzieć czy nie mają przeciwwskazań do rodzenia w pozycji wertykalnej w każdym etapie ciąży no ale nic więcej mi do głowy nie przychodzi.. :frown:
Może podpytaj, jak podchodzą do nacinania krocza, czy starają się ochronić krocze, jak wygląda kontakt skóra do skóry i jak wygląda pierwsze badanie dziecka, czy może się ono odbyć podczas kangurowania. Czy w przypadku pilnego ciecia tata może kangurować. Narazie nic więcej mi nie przychodzi do głowy :)

Hej rzadko pisze ale cały czas Was podczytuje. Współczuję tej walki ze starszymi dziećmi bo sama mam w domu hardkor z młodym. Ma dopiero 7 lat i też mu się wszystko na już należy. Normalnie służąca sobie znalazł. I tak walczył że mąż mu komputer zabrał z pokoju na 1 dzień i teraz już jest lepiej bo normalnie rady nie można sobie było dać z kanalia
PS. Do tych dziewczyn od pogody. Czy moglibyście zamówić że 2 dni słońca bo mam pranie naszykowane i nie ma jak wyprać bo kisnie a chłop już nie ma ciuchów do roboty no i fasolka i ogórki mi powyrastaja. :-p
Moje nie mają ani komputera ani tabletów ani telefonów telewizor maja ale bez anteny tylko na DVD i to jakieś bajki o i się nie domagają tego właśnie są na dworze i słyszę jak na placu zabaw się bawią, rodzice sami sobie strzelają samoboja nie oceniam was ani nikogo ale z jakiegoś powodu ten komputer się kiedyś u niego znalazł w tym pokoju mimo że ma 7 lat, syn ma konsole z aż jedna gra i może zagrać tylko w ndz w odstępie czasowym czyli ma na to na cały dzien dwie godz i to w sumie taka gra ze idzie i coś tam zbiera jedyny plus że ćwiczy sobie dłonie i palce na tym joystick

Moje nie mają ani komputera ani tabletów ani telefonów telewizor maja ale bez anteny tylko na DVD i to jakieś bajki o i się nie domagają tego właśnie są na dworze i słyszę jak na placu zabaw się bawią, rodzice sami sobie strzelają samoboja nie oceniam was ani nikogo ale z jakiegoś powodu ten komputer się kiedyś u niego znalazł w tym pokoju mimo że ma 7 lat, syn ma konsole z aż jedna gra i może zagrać tylko w ndz w odstępie czasowym czyli ma na to na cały dzien dwie godz i to w sumie taka gra ze idzie i coś tam zbiera jedyny plus że ćwiczy sobie dłonie i palce na tym joystick
Moi mogą grać w weekendy na tablecie.
Na 7 urodziny syn dostał.
Do wyładowania baterii, czyli jakieś 3h
Ale w przedszkolu praktykuje się że dzieciaki mają tablety już od 3-4 lat !

Byłam po wnioski w mops, na obiad mam sos dla dzieci lasagne mi się jej jakoś nie chce, poprasowalam, popralam więc chyba popołudniu pójdę z nimi na świetlice pogram w jakieś fajne gry planszowe bo pogoda kiepska właśnie zaczyna padać

Moi mogą grać w weekendy na tablecie.
Na 7 urodziny syn dostał.
Do wyładowania baterii, czyli jakieś 3h
Ale w przedszkolu praktykuje się że dzieciaki mają tablety już od 3-4 lat !
Najważniejsze to być konsekwentnym i pozwalać ale z ograniczeniami i się tego trzymac i pilnować, u mnie nie ma problemu ja nigdy dla świętego spokoju nie złamałam zasady!

Chłop chce dzisiaj na termy jechać po obiedzie.
Pogoda lipna to chłopcy trochę zużyją energii.
Na razie nie pada to ciekają po podwórku A chlop w aucie grzebie.
A ja w łóżku ....W piżamie ..... tiaaaaaa
Aż wstyd :oo2::laugh2:

reklama
@Agata930927 łapki mi opadły. Czemu on cały czas się na Tobie wyżywa i na Ciebie krzyczy? :( Codziennie coś, czy macie spokojne dni? On jest w ogóle tego świadom, że przy dziecku takie teatrzyki będą musiały się skończyć, bo inaczej mała będzie strasznie nerwowa?

Do góry