reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

KINDERBUENOO88 a czemu nie chce prowadzić ciąży z cukrzycą? To dosyć częsta przypadłość w ciąży. Masz insuline? Człowiek oczekuje od lekarza wiedzy, pomocy. A tu dziękuję Pani, radź sobie gdzie indziej? No kuuuu waaa

W luxmedzie on nie ma sprzętu usg. W sumie nic nie ma oprócz fotela, wagi i ciśnieniomierza :p
Ale moja cukrzyca to oszukana chyba jest. Bo zaczynam jeść normalnie na próbę i cukry mam do 110. Wieczorem po hamburgerze ( takim prawdziwym) frytkach i piwie bezalkoholowym cukier po 1h 96.
Dlatego jak jutro pójdę to mu powiem. I tak na usg chodzę prywatnie.
A prywatnie wizyta plus usg to 400 zł. To już wole wizyty mieć za darmo i płacić za samo usg.

reklama
W luxmedzie on nie ma sprzętu usg. W sumie nic nie ma oprócz fotela, wagi i ciśnieniomierza :p
Ale moja cukrzyca to oszukana chyba jest. Bo zaczynam jeść normalnie na próbę i cukry mam do 110. Wieczorem po hamburgerze ( takim prawdziwym) frytkach i piwie bezalkoholowym cukier po 1h 96.
Dlatego jak jutro pójdę to mu powiem. I tak na usg chodzę prywatnie.
A prywatnie wizyta plus usg to 400 zł. To już wole wizyty mieć za darmo i płacić za samo usg.
Ale mi narobiłaś smaka na hamburgera i frytki :D na weekend obowiązkowo muszę się wybrać na fast fooda :) A co do piwka bezalkoholowego to ja mam ostatnio fazę na Lecha free z limonką i miętą, jest mega :)

StarAnia możesz mi podać tytuł jakiejś dobrej książki o karmieniu piersią ? Wiem ,że coś pisałaś , ale nie jestem w temacie i trudno będzie się dokopać :)
Chętnie uzupelnie swoją wiedzę.
Tak, już ktoś pisał wyżej - z całego serca polecam "karmienie piersią" Magdy Karpieni :)

My już po.
Uwielbiam NFZ.
Nawet nie widziałam monitora a dokumenty i zdjęcia trafią do lekarza i dopiero potem do mnie...
Mikołaj nie jest ewidentnie Marysią i nią z takim sprzętem nie będzie ;)
Waży 1429 bodaj na pewno powyżej 1400. Pęcherz pełen. Brzuszek pełen. Serce jak było ok tak jest. Tętno 157 (czyli u niego standard) No i wszystko cacy.
A! Główka w dół.
Kacper przyglądał się bratu więc choć on miał frajdę a ja chcę koniec lipca i wizytę żeby zobaczyć to co Pani Doktor i Kacper. Cała wizyta trwała może 7 minut. NFZ k..a!

My już po.
Uwielbiam NFZ.
Nawet nie widziałam monitora a dokumenty i zdjęcia trafią do lekarza i dopiero potem do mnie...
Waży 1429 bodaj na pewno powyżej 1400. Pęcherz pełen. Brzuszek pełen. Serce jak było ok tak jest. Tętno 157 (czyli u niego standard) No i wszystko cacy.
A! Główka w dół.
Kacper przyglądał się bratu więc choć on miał frajdę a ja chcę koniec lipca i wizytę żeby zobaczyć to co Pani Doktor i Kacper. Cała wizyta trwała może 7 minut. NFZ k..a!

A gdzie chodzisz na wizyty ?

My już po.
Uwielbiam NFZ.
A! Główka w dół.
super, że wszystko dobrze :) ja też chodzę na nfz, ale wizyta trwa pół godz-godz. a pierwsze prenatalne trwało 1,5 h, mój lekarz na każdej wizycie robi usg, wszystko tłumaczy i pokazuje na ekranie, więc myślę, że zależy gdzie i na kogo się trafi

My już po.
Uwielbiam NFZ.
A! Główka w dół.

No to nie zaszaleli :/ szkoda ze nic ciekawego nie pokazali Ci ... ale dobrze ze wszystko ok.

reklama
Do góry