reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Marysia jeśli... i przyznam się że gdybym na połówkowym nie widziała orła cień to by mnie nie zdziwiło bo wszystkie znaki poza tym jednym mówią że to piwinna być baba... a mnie wszystko jedno byle płeć była fizyczna i psychicznia jednakowa.
Bylaby mega niespodzianka ;). U mnie szans na zmiane plci nie ma (bad.gen), ale ja akceptuje plec meska, choc zawsze chcialam miec corke.

reklama
Czy twoj lekarz mial na mysli lekarza z IP z bBielanskiego czy caly Bielanski? Ja tam bylam na ip z plamieniem, a mloda lekareczka rozpoznala u mnie infekcje. Juz tu kiedys pisalam, ze ja sama bylam sceptyczna co do diagnozy i dopytywalam, czy jest pewna i jaki rodzaj infekcji to jest jej zdaniem. Rzekomo grzybicza- jako kobieta przeszlam juz kilka infekcji, a kiedys po antybiotykach pol roku walczylam o powrot do rownowagi mikrobiologicznej mojej pochwy. Moja lekarka obalila diagnoze i juz mialam isc zapisac sie na cc na Madalinskiego, ale ze mam cos z sercem, to ponoc Bielanski lepiej przygotowany. Oj, osiolkowi w zlobie dano... :( sama nie wiem co robic...
Żelaznej nie rozwazam, bo tam jest za duza presja porodow naturalnych, a ja mam kilka czynnikow ryzyka.

Nie dopytawałam, ale chyba szpital..
Wiesz ja trafiłam w 7-8 tyg ciąży z krwawieniem, ale ze nie miałam założonej karty ciąży, bo lek zakłada po usg w 8 tyg, a byłam tuż przed to podważyli moja ciążę, mimo że lekarz z Lux Med potwierdził 2 tyg wcześniej i stwierdzili że z miesiączka przyjechałam.. nie chcieli zrobić usg, pobrali mi tylko krew do beta hcg i kazali czekać kilka godzin na wynik w nocy z 25 na 26 grudnia czyli w święta na poczekalni.. nie chcieliśmy robić afery i szukać opieki dla syna żeby ktoś został i został mąż a ja sama pojechałam.
Jak już nawet mieli potwierdzenie z beta to i tak mnie wysłali do domu bo stwierdzili że nic nie poradzą i żebym sobie nadziei nie robiła.. jak już po świętach poszłam do luxmed do lek którą mi potwierdziła ciążę ( w święta nie mieli dyżuru gin) to już było pozamiatane..

Ten w lewki to spioszki :), ale mam piekny rampersik z H&M w takie marynarskie kotwice :). Moja siostra stwierdzila, ze bardzo meskie ciuchy kupuje ;). Wpadl mi w oko jeszcze taki slodki sweterek i bluza...oj kiepsko ze mna, jak tak dalej pojdze to wydam majatek i nastawiam pudelek pod sufit ;). Musze sobie nalozyc jakies limity
A ty masz mieć chłopca tak?

Co do szczepień ja mam prosto - nie szczepie ze względu na to, że sama mam poszczepienne zaburzenia neurologiczne, a w rodzinie z obu stron wysyp chorób autoimmunologicznych. Także nie ryzykuje

Też bym tak chciała. Ale nie wiem jak się do tego zabrać? Przecież już w szpitalu podają pierwsza i nie proszą o zgodę.. podpowiesz coś?

To czemu w torbie z biedry różowo? :)
Sąsiadka co ma 5 córek dała większość poza 3 sztukami mimo że wydaje mi się iż wiedzą że ma być chłopak... a że ona dała swojemu mężowi który dał mojemu mężowi to nawet nie było jak tego tłumaczyć itp. najwyżej oddam jej jak urodze.... bo pewnie na 6 dzieci nie poprzestaną... ;)

Też bym tak chciała. Ale nie wiem jak się do tego zabrać? Przecież już w szpitalu podają pierwsza i nie proszą o zgodę.. podpowiesz coś?
Oczywiście, że proszą. Jako opiekun prawny muszę wyrazić zgodę na każdy zabieg medyczny. Nie wyrażam również zgody na zabieg credego.
Pamiętaj, że mamy prawo być przy dziecku CAŁY czas, 24h na dobę, przy każdym zabiegu i badaniu.

reklama
Do góry