reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja to chyba albo zbyt stara albo zbyt sknera jestem. Nie wiem po co ye kokony i motylki i w ogóle poduszki dla noworodków.

Kliny kupcie pod materacyk :)
Niby moje pierwsze dziecię, ale też się nie bawię w te ustrojstwa
Ja robiłam dokładnie to samo, rada położnej:happy: rozumiem dziewczyny, ktore beda mialy pierwsze dziecko, tyle tego jest wszystkiego a i czlowiek jest zdezorientowany co na pewno się przyda a co będzie zbyteczne.
Ja staram sie podejsc praktycznie do tematu, po pierwsze szafy juz niewiele zmieszczą, po drugie wiem ile klamotów mam po córce i ile wywaliłam wiec staram sie o zdrowy rozsądek choc mozna zgłupieć :happy: ktoś pisal o pieluchach muslinowych, ja kupie ale chyba tylko jedną a reszta to tetra, musze tez pomyslec obrzeczach dla mnie typu koszule itd choc najchetniej to rodzilabym w koszulce męża jakiejś, on taki niechetny do pozbywania sie rzeczy a tak tonjedna mialabyn z głowy :laugh2:
Właśnie dziś byłam w auchan, chciałam kupić cienki szlafrok, byle był za jakieś parenaście zł, bo mam tylko taki gruby zimowy. No ale najtańszy 5 dych :/ a ja go potem nie będę nosić, wiem o tym. Darować sobie ten szlafrok, czy szukać dalej?

reklama
Ja zamówiłam płaską podusie i kocyk lekko ocieplany (z jednej strony właśnie z minky) ale jako zestaw do wózka.
W domu, w dostawce będzie miała podusie z takiej gąbki specjalnej z dziurką na środku (żeby główki nie spłaszczała) i kocyk dziergany plus duży otulacz babmbusowy właśnie.
Pościeli na razie nie przewiduje.
To ja zwyczajnie pilnowalam zeby spali na roznych bokach i gladzilam glowke. Obaj maja piekne okraglutkie czaszki. A uwierz mi mam pier...lca na punkcie czaszek. ;)

Ja zamówiłam płaską podusie i kocyk lekko ocieplany (z jednej strony właśnie z minky) ale jako zestaw do wózka.
W domu, w dostawce będzie miała podusie z takiej gąbki specjalnej z dziurką na środku (żeby główki nie spłaszczała) i kocyk dziergany plus duży otulacz babmbusowy właśnie.
Pościeli na razie nie przewiduje.
Ciekawe czy moja matka pamieta jak sie na drutach robi....? Moglabym jej włóczki kupić i niech dzierga... kiedys za...ste rzeczy na drutach robiła

Niby moje pierwsze dziecię, ale też się nie bawię w te ustrojstwa

Właśnie dziś byłam w auchan, chciałam kupić cienki szlafrok, byle był za jakieś parenaście zł, bo mam tylko taki gruby zimowy. No ale najtańszy 5 dych :/ a ja go potem nie będę nosić, wiem o tym. Darować sobie ten szlafrok, czy szukać dalej?
Ja mam długi sweterek z kapturem i szlafrok cieńszy ale nie satyna czy coś tylko frotte.
No i na tym poprzestaje. A ty sama zdecyduj czy ci to potrzebne. Ja następnego dnia po porodzie umyłam się i przebrałam w dresy i nie korzystałam ze szlafroka.

To ja zwyczajnie pilnowalam zeby spali na roznych bokach i gladzilam glowke. Obaj maja piekne okraglutkie czaszki. A uwierz mi mam pier...lca na punkcie czaszek. ;)
Właśnie koleżanka mnie przed tym ostrzegała, żebym koniecznie pilnowała czy mała nie za dużo będzie chciała leżeć w jednej pozycji. Ich córcia na chwilę spłaszczyła sobie główkę, ale na szczęście w porę się ogarnęli i już wygląda normalnie ;)

Motylek to chyba do wózka? A do fotelika też?

Ja też pilnowałam ale skoro zrobili takie podusie to czemu by nie kupić :happy2: wspomagająco.
Rożków nie lubię, wolę w ręcach trzymać. A klina nie potrzebuje bo mam dostawkę z Chicco Next2 me i tam można ustawiać sobie poziomy, że np główka wyżej a nóżki niżej.

Właśnie koleżanka mnie przed tym ostrzegała, żebym koniecznie pilnowała czy mała nie za dużo będzie chciała leżeć w jednej pozycji. Ich córcia na chwilę spłaszczyła sobie główkę, ale na szczęście w porę się ogarnęli i już wygląda normalnie ;)

Motylek to chyba do wózka? A do fotelika też?
Ja podobno jak byłam niemowlakiem z jednej strony miałam płasko aż matkę lekarka opiep...ła bo ja nie chciałam spać na innej stronie. Pomogła poduszka z grochem. Ale od tej historii i filmu o głaskaniu główki przez afroamerykanki które mają śluczne czaszki pilnuję zarówno by dziecko spało za każdym razem w innej pozycji i by te główkę glaskać ;)

reklama
Ja robiłam dokładnie to samo, rada położnej:happy: rozumiem dziewczyny, ktore beda mialy pierwsze dziecko, tyle tego jest wszystkiego a i czlowiek jest zdezorientowany co na pewno się przyda a co będzie zbyteczne.
Ja staram sie podejsc praktycznie do tematu, po pierwsze szafy juz niewiele zmieszczą, po drugie wiem ile klamotów mam po córce i ile wywaliłam wiec staram sie o zdrowy rozsądek choc mozna zgłupieć :happy: ktoś pisal o pieluchach muslinowych, ja kupie ale chyba tylko jedną a reszta to tetra, musze tez pomyslec obrzeczach dla mnie typu koszule itd choc najchetniej to rodzilabym w koszulce męża jakiejś, on taki niechetny do pozbywania sie rzeczy a tak tonjedna mialabyn z głowy :laugh2:

Tez bym wolała jak te koszule. Muszę mu jedna podprowadzić koszulkę :) jeszcze trzymam taka która miał na sobie jak się poznaliśmy. On o tym nie wie ;) Ale tej szkoda.

Do góry