reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Bellinka masz moze i rację..
Ja z tych co zawsze jakas infekcja w moczu ;).
Ja masm termin na 10.09., ale gin stwierdził, ze nie dotrzymam;)

Cześć dziewczyny :) Czy Wam działa aplikacja? U mnie od rana cisza, zero komunikatów i gdy wejdę to ostatni wpis jest z wczoraj. Teraz zalogowałam się przez str internetową i widzę, że przecież piszecie ;)
Gratuluję wizyt! :) Oj jak ja Wam zazdroszczę ;)
Dzisiejszym dzień rozpoczęłam od "romansu" z toaletą. Myślałam że nie wyjdę do sklepu.
Odnośnie śluzu to u mnie jest białawy ale w pierwszej ciąży gdy był trochę ciemniejszy okazało się, że złapałam infekcję.

Fajnie Wam. Jesteście już po wizytach, po usg, ja żyję w niepokoju. Dzisiaj mam zły dzień. Potwornie bolą mnie jajniki, źle się czuję fizycznie i psychicznie. Dużo robię w pracy, boję się, że to przez to. Jecze strasznie i narzekam, bo pierwszej ciąży prawie nie czułam. Kondycja była świetna.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Duphaston i luteina jest to samo tylko inna nazwa.Jak byłam w szpitalu w pierwszej ciąży na początku to doktorka powiedziała abym brała luteinę powiedział że mam duphaston w domu to odparła że może być bo to samo działanie ma.Jak byłam z druga ciąża bo miałam plamienie to powiedział abym stawała na głowie i oni leki przepisywali jak ma być źle to one nie pomogą i niestety poronienie z kolejną też było poronienie i brałam przy staraniu i od początku ciąży nie pomogło :(.Teraz nie brałam przy staraniu ani jak lekarzowi powiedziałam o teście pozytywny nic nie mówił abym brała i teraz spokój jak brzuch mnie boli to odpoczywam jak ma być źle to wiem że nawet leki nie pomogą :(

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie mogę się zgodzić z powiedzeniem, że duphaston i luteina to to samo. Luteina to progesteron i jest naturalnym hormonem a duphaston to dydrogesteron czyli inaczej mówiąc hormon otrzymywany syntetycznie o działaniu takim jak progesteron. Zgadzam się z tym, że działają podobnie i przepisywane są zamiennie ( nie można stwierdzić, że jeden jest lepszy od drugiego) jednak jestem farmaceutą i taka różnica jest dla mnie ogromna. A co do widocznych różnic to leki te mogą być różnie tolerowane przez pacjentki , duphaston występuję w postaci zwykłych tabletek, a luteina w postaci tabletek dopochwowych i podjęzykowych, co w przypadku takich dolegliwości jak np wymioty daje nam możliwość zamiany leku na bardziej przyjazny w stosowaniu. Duphaston jest silniejszy, ale nie ma co sie tym sugerować bo występuje w mniejszej dawce niż luteina. I chyba najistotniejsza różnica dla kobiet - cena. Luteina jest refundowana ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Część, dziewczyny. Nieśmiało się dołączam, bo na razie oprócz 3 testów z dwona kreskami nie mam nic (choć wczorajsza kreska była już bardzo gruba). Wizyta zaplanowana na 24 stycznia i nie mogę się doczekać.
Termin z internetowego kalendarza 11/09.
Na razie wie tylko mąż, wiec musze się komuś wygadac.
Byłam na listopadowkach 2015, mam synka 2 lata. Jestem z okolic Warszawy.

reklama
Do góry