reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Powiem Ci ze mi pomogła. Jak leżę na boku to jakoś tak mi brzuch jakby zjeżdżał i rano się ruszać nie mogę. Poza tym jeżeli na boku masz nogi jedna na drugiej to mogą Cię bolec biodra. Wiec ja opieram trochę brzuch a raczej podpieram ( plus ze nie wywalę się na brzuch co się mi zdarzało i byłam potem wkurzona na siebie) ugniatajac poducha żeby był „chudszy” w tym miejscu. Między kolana wkładam tez poducha i pod głowa tez go mam. Fajnie się dopasowuje ( mam taka z granulkami , nie wiem jak biedronkowa ) i choć mam ja pare dni żałuje ze nie kupiłam wcześniej
To moze przejade sie po biedronkach i moze jeszcze gdzies znajde :p w sumie jest 7 dni na zwrot to najwyzej przespie sie jedna noc i oddam jak nie spelni funkcji :p
Ja mam straszny problem, bo cale zycie na brzuchu spalam i teraz znalezc pozycje do spania to jest katorga. czasem mam wrazenie, ze plecy to mi zaraz pekna :(

reklama
Dobrze słyszeć, że podkładanie tej poduszki między nogi ma szansę pomóc na ten co poranny ból bioder, bo to akurat doprowadza mnie do szału. Czasem budzę się i muszę przewrócić na prawy bok, bo już nie da się wytrzymać. U mnie akurat nie ma mowy o przewróceniu się na brzuch, częściej budzę się na plecach... i tak źle, i tak nie dobrze.
Ta biedronkowa ma wypełnienie jak tak zwykla twardsza poduszka, raczej nie mam mowy o żadnym ugniataniu.

Właśnie macalam dziś i moja lepsza. Przynajmniej dla mnie. Każda ma inne potrzeby wiadomo. Dobrze ze najmłodszej nie wzięłam bo ona zakochana w moim poduchu i tez by chciała kupić a swoją droga sypia w tej pozycji jak my teraz to może to jakiś pomysł :)

To moze przejade sie po biedronkach i moze jeszcze gdzies znajde :p w sumie jest 7 dni na zwrot to najwyzej przespie sie jedna noc i oddam jak nie spelni funkcji :p
Ja mam straszny problem, bo cale zycie na brzuchu spalam i teraz znalezc pozycje do spania to jest katorga. czasem mam wrazenie, ze plecy to mi zaraz pekna :(

Zapytaj na jakiejs grupie dla mam z okolicy jeżeli masz fb. Ja mam taka grupę i tam pytam co gdzie jest jeżeli potrzebuje.

@Chloe.Chloe ja też póki co podkładałam tylko jaśka pod brzuszek... a w sumie to spałam przytulając poduszkę do brzucha :) Już mi S. narzekał, że ja tulę się do poduszki zamiast do niego. Tak naprawdę to chyba zaczęłam przytulać się do poduszki nie dla wygody a po to żeby ochronić brzuszek przed S. który mógłby przez sen jakoś glupio machnąć ręką albo przed naszą szalona psiną, której raz na ruski rok coś strzeli do głowy i stwierdzi, że idzie się położyć miedzy nami a nie w nogach.

Także sama jestem ciekawa czy działa :) Na pewno jak przymierzyłam się do niej to udało mi się wygodnie ułożyć.
Wolałam kupić taką w kształcie litery C. Przyda się potem do karmienia i raz na jakiś czas jako kokon dla maluszka.

Ja z racji lewego boku śpię plecami do męża :) wiec o walnięcie sie nie boje. i jeszcze mi narzekał ze mu mój poduch „Józek” przeszkadzał w przytulaniu [emoji23][emoji23][emoji23]

IMG_0682.JPG
jak spam to na całego [emoji23]takie tam z poduchem [emoji23]

Załączniki

• IMG_0682.JPG
    IMG_0682.JPG
    214,6 KB · Wyświetleń: 443
Ja wczorajszej glukozie źle się czuję. Tzn. zaraz po dostałam zgagi czy raczej refluksu aż do gardła który mi cholernie podrażnił błony śluzowe i CIERPIĘ i dziś już ze łzami w oczach sięgnęłam po Rennie. Jezu jak mi ulżyło! Przestałam odbijać kwasem i mi lepiej.
Ale boli mnie głowa. Póki co na tyle że mogę żyć.
Nie chcę narzekać na pogodę bo taka rześka że miło ale skoki ciśnienia nawet gdy nie jestem w ciąży mnie męczą także NIECH SIĘ UNORMUJE bo mnie coś trafi.

Co do ZAKUPÓW ja niedaleko mam BIEDRĘ wyprzedażową. Tam tych koszy z non-food'em jest od groma. I ponieważ w tej chwili nie mam na tę poduchę to pojadę tam. Poza tym ona póki co jest na zapupiu i naprawdę dużo rzeczy można tam upolować. Czasami o połowę taniej niż jak były normalnie.
Goj gdzie taka biedra?

reklama
Ja wczorajszej glukozie źle się czuję. Tzn. zaraz po dostałam zgagi czy raczej refluksu aż do gardła który mi cholernie podrażnił błony śluzowe i CIERPIĘ i dziś już ze łzami w oczach sięgnęłam po Rennie. Jezu jak mi ulżyło! Przestałam odbijać kwasem i mi lepiej.
Ale boli mnie głowa. Póki co na tyle że mogę żyć.
Nie chcę narzekać na pogodę bo taka rześka że miło ale skoki ciśnienia nawet gdy nie jestem w ciąży mnie męczą także NIECH SIĘ UNORMUJE bo mnie coś trafi.

Co do ZAKUPÓW ja niedaleko mam BIEDRĘ wyprzedażową. Tam tych koszy z non-food'em jest od groma. I ponieważ w tej chwili nie mam na tę poduchę to pojadę tam. Poza tym ona póki co jest na zapupiu i naprawdę dużo rzeczy można tam upolować. Czasami o połowę taniej niż jak były normalnie.

Ja po glukozie w miarę się czuje ale na słodkie to straszne parcie mam. Tyle ze ograniczam bo gin mówił ze możliwość grzybka a podobno łatwiej o to jak się dużo słodyczy je.

Do góry